Zoeken
Delaatsteminuut Logo


citytrip new york - tips & lastminutes


New York, 'the city that never sleeps' , is een bestemming waar je aan bezienswaardigheden geen gebrek hebt. De metropool wordt wel eens de stad die nooit slaapt genoemd. Toegegeven, een citytrip New York kan best overweldigend zijn. Zeker als het je eerste bezoek is. Wij geven je alvast verschillende tips voor bezienswaardigheden, last minute aanbiedingen en tonen je de weg om snel goedkope vliegtickets naar New York te vinden.


 Citytrip New York 


waarom kiezen voor een citytrip new york?


  •  uitgebreid cultuuraanbod met top musea en theaters 
  •  ✅ mooiste skyline ter wereld
  •  ✅ walhalla voor shoppers 
  •  ✅ verblijf in prachtige en unieke hotels

last minute aanbiedingen:


Of het nu je eerste of tiende bezoek is, je vervelen zal niet in New York. De stad heeft tal van bezienswaardigheden, van museums en monumenten tot rustgevende parken en winkels. Liefhebbers van architectuur, geschiedenis, fijnproevers, cultuur of reizigers op zoek naar de beste shoppingmogelijkheden zullen verknocht zijn aan de Big Apple.


vergaap je aan het indrukwekkende manhattan


Tijdens je citytrip in New York zal je ongetwijfeld verschillende keuzes moeten maken. Toch mag de wijk Manhattan zeker niet ontbreken aan je stedentrip. Manhattan heeft veel belangrijke bezienswaardigheden zoals Times Square, het Empire State Building, Central Park en het financiële district. Ben je een kunstliefhebber, overweeg dan om je te concentreren op de vele musea van de stad. Uiteraard mag je ook het One World Trade Center niet missen, de memorial waar de gebeurtenissen van het drama van 9/11 worden herdacht. Klim naar het observatieplatform en vergaap je aan het verbluffend uitzicht van Manhattan, met het Vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge, Staten Island en meer. 


ontspannen in central park

 

Central Park is één van de meest bezochte bezienswaardigheden ter wereld. Een citytrip New York is dan ook niet compleet als je niet minstens een wandeling hebt gemaakt in dit immense stadspark. 


Voor New Yorkers is het meer dan een bezienswaardigheid, maar een groene zone waar ze even tot rust komen al wandelend, lopend, fietsend of relaxend in het gras in de zon. Wanneer je er gaat wandelen heb je zelfs de kans om er een beroemdheid tegen het lijf te lopen.

citytrip new york central park

het kloppende hart van de stad: times square


Times Square is één van de drukste plaatsen in de stad. Zeker op oudejaarsavond wanneer de gigantische bal neerdaalt vanaf het One Times Square gebouw. Maar ook op de andere 364 dagen vinden mensen hier hun weg en is het altijd druk. Van straatartiesten tot reusachtige neon billboards en uiteraard de vele toeristen. Het is een plek die je sowieso moet zien tijdens je bezoek. 

 

Op een korte afstand ligt het Rockefeller Center, een groot complex met commerciële panden. New York City heeft tegenwoordig veel uitzichtpunten vanaf wolkenkrabbers, maar het uitzicht vanop het Rockefeller Center is niet te missen. Niet alleen biedt het een fantastisch uitzicht op de skyline van New York City, maar de voornaamste reden is het zicht op het beroemde Empire State Building.  Toch is het misschien het best gekend om zijn ijsbaan en de enorm grote kerstboom tijdens de feestdagen.


snuif cultuur op


Als cultuurliefhebber zit je in New York helemaal goed. Koopt tijdens je New York citytrip een museumpass en krijg toegang tot enkele van de beste kunsthuizen. Begin met een bezoek aan The Metropolitan Museum of Art, dat wordt beschouwd als het beste in de stad. Handig gelegen in Central Park en met een collectie van meer dan 2 miljoen kunstwerken is het wereldwijd het vijfde grootste museum.

 

Het American Museum of Natural History is dan weer een goede keuze als je op stedentrip bent met kinderen. Niet in het minst omdat je in de inkomhal meteen wordt verwelkomd door twee levensgrote dinosaurusskeletten. In de Hall of Ocean Life zie je dan weer het skelet van een walvis. Het meest iconische onder alle New Yorkse museums is wellicht het Guggenheim. Het gebouw op zich is al een bezoek waard en is misschien wel de grootste realisatie van architect Frank Lloyd Wright. Hier kun je een grandioze collectie van moderne kunst bewonderen.


Ook een bezoek aan een bijzondere wijk zoals Chinatown moet op je to-do lijstje staan. 


Woon een voorstelling op Broadway bij


Wie houdt van theater kan tijdens een citytrip New York haast niet anders dan een voorstelling op Broadway bijwonen. Dit theaterdistrict is misschien wel het beroemdste ter wereld. Met voorstellingen als Moulin Rouge, Cats, Chicago of The Lion King wordt je verwend. Wil je een echte voorstelling van deze klassiekers onder de musicals tijdens je stedentrip zien, dan raden we je aan om vroeg tickets te bestellen om ontgoocheling te voorkomen. 

ontdek ook deze steden:

laatste blogartikels: