Zoeken
Delaatsteminuut Logo

Citytrip New York in 5 tips


Door Dempsey | Datum woensdag 19 juli 2023

New York is zo een van die steden die op iedereen zijn bucket list staat. Het is dan ook moeilijk een reden te geven waarom het er niet zou moeten op staan. De Big Apple is een metropool die jaarlijks miljoenen reizigers aantrekt van over de hele wereld. Ga je binnenkort op citytrip naar New York of wil je het op een iets andere manier ervaren, dan hebben we nog enkele handige tips voor je vertrek

  1. Tekst: Blogger Dempsey | Foto's : Unsplash.com

- advertentie -


  1. 1. wees niet bang om te verdwalen 


  1. New York is een grote stad met heel wat toeristische bezienswaardigheden. Times Square, Central Park of zelfs het 9/11 memorial, en allen zijn ze binnen het bereik van de metro. Maar hoeveel zal je tijdens een citytrip New York zien als je voortdurend onder de grond reist? Als het kan, mijd dan ook eens de metro en wandel doorheen de avenues van de Big Apple. Zelfs als je niet weet welke richting je uit aan het gaan bent. New York is veel veiliger dan dat de meesten beweren. Niet alleen spaar je wat geld uit door te wandelen, maar je ervaart de stad ook op een betere manier. 


  1. 2. gebruik booking.com voor je overnachtingen 


  1. Het grootste deel van het budget tijdens een citytrip gaat meestal naar je accommodatie en je reiskosten. Als je op een handige manier jouw accommodatie kiest kan je daar al héél wat geld mee besparen. Tussen de honderden vergelijkingssites die er vandaag de dag bestaan blijft die van Booking.com ongetwijfeld de meest handige. Niet alleen vind je er het grootste aanbod hotels, ook de overzichtelijke sorteerfilters zorgen ervoor dat je in enkele kliks het hotel kan vinden dat aansluit bij jouw wensen.  


  1. 3. pak je loopschoenen in 


  1. Het is niet moeilijk om het verschil te zien tussen een reiziger en een lokale inwoner van New York als je door de straten slentert van de stad. Je fototoestel thuislaten is misschien net een stap te ver, maar probeer dat ‘I love New York’ T-shirt te vermijden. In de plaats daarvan kun je je loopschoenen inpakken. Central Park is niet alleen het grootste stadspark op het Noord-Amerikaanse continent, maar is ook een erg populaire plaats om te joggen. Het is niet alleen een fantastische manier om het park te verkennen, en misschien bots je wel op een beroemdheid. 


  1. 4. gebruik het openbare vervoer 


  1. Wie aan New York denkt, denkt aan de gele taxi’s die door de straten rijden. Maar als je foto’s ziet van deze straten, dan zie je dat er vaak meer dan één taxi op de foto staat. En ze vormen een lange file. Dus ja, een taxi nemen in New York mag dan wel een toffe ervaring om je te verplaatsen, maar het is niet meteen de snelste… of goedkoopste. Een alternatief dat beter is voor je reisbudget is het nemen van de metro. Het metronetwerk van New York is een van de grootste ter wereld en kan worden gebruikt om iedere uithoek van de stad te bereiken. Met een meerdagenpas reis je het goedkoopst. 


  1. 5. beperk je niet tot manhattan 


  1. Manhattan heeft de meeste bezienswaardigheden die reiziger die de stad bezoeken willen zien, maar New York is meer dan dat. Spendeer ook wat tijd in Brooklyn, Queens, Staten Island en de Bronx. Iedere wijk heeft verschillende gebieden die evenzeer erg interessant zijn. Dus maak tijdens jouw citytrip New York ook even tijd om andere wijken dan het drukke Manhattan te ontdekken. 

Laatste blogartikels: