Zoeken
Delaatsteminuut Logo

slovenië, verborgen parel in de balkan


Door Dempsey | Datum donderdag 27 april 2023
 

Bij een bezoek aan Slovenië zijn reizigers onder de indruk van de levendige geschiedenis, de prachtige natuur en de rijke cultuur. Veel van de kastelen en musea in het land zorgen ervoor dat bezoekers het gevoel hebben terug te reizen in de tijd. De ongerepte natuur van Slovenië staat vol met bergen, rivieren en grotten die bezoekers kunnen ontdekken. Hier zijn alvast enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je rondreis Slovenië..


Tekst: Dempsey Capelle | Foto's: Unsplash


- advertentie -


 

lake bled

 

Lake Bled is een van de meest bezochte attracties in Slovenië en staat daarom ook stip op een wat bezienswaardigheden betreft. Het prachtige uitzicht op het meer en het kleine eiland dat het omringt, brengt elk jaar duizenden bezoekers naar hier. De beste manier om het eiland te bereiken, is het nemen van Pletna, een traditionele gondel in de omgeving van Bled. Eenmaal op het eiland moeten bezoekers negenennegentig treden lopen om de kerk van het eiland te bereiken. Er wordt gezegd dat het geluk brengt om de kerkklok te luiden als je het eiland bezoekt.

 

postojna-grot

 

De Sloveense ondergrond verbergt duizenden grotten. Onder hen zijn er 22 open voor het publiek, en de Postojna-grot is het meest bezocht. Een rondleiding van 90 minuten leidt bezoekers door grotten, hallen en doorgangen die zijn uitgehouwen door de rivier de Pivka. In de grot bevinden zich prachtige karstformaties, waarvan sommige miljoenen jaren oud zijn. Meerdere keren per jaar worden er concertevenementen georganiseerd in de grot en als onderdeel van de Kersttradities van Postojna Cave wordt in december een kerststal met live acteurs gehouden.


(Lees verder onder de aanbiedingen)


aanbiedingen slovenië:

triglav national park

 

Het Triglav Nationaal Park, genoemd naar de hoogste berg van het land, is het enige Nationale Park in Slovenië. Met een prachtig uitzicht op de bergen, heuvels, meren, rivieren en weiden, is dit park een paradijs voor natuurliefhebbers. Naast wandelen biedt Triglav National Park geweldige activiteiten zoals kajakken, raften, parachutespringen en parasailen.

 

solkan-brug

 

De Solkan-brug, gelegen in de buurt van Nova Gorica, is een geweldige plek om de helderblauwe Soča-rivier en de prachtige Soča-vallei te bewonderen. De brug heeft ook het wereldrecord voor de langste treinbrug die uitsluitend in steen is gebouwd. Voor de echte avonturiers is bungee jumping van de brug de meest unieke manier om de schoonheid van de Soča-vallei te bewonderen. Ook een rafting trip op de Soca rivier mag niet ontbreken als je van adrenaline houdt.

 

vintgar kloof

 

Zonder twijfel is de Vintgar kloof een van de meest magische plaatsen om te bezoeken in Slovenië. 1,6 km lang wandelen op boardwalks kriskras door de Radovna-rivier die een betoverend landschap vormen dat fotogeniek en leuk is om te verkennen. Vintgar kloof is een van de populairste attracties van Slovenië.


laatste blogartikels: