Kilimanjaro Tanzania

Mount Kilimanjaro 

Het Kilimanjaro National Park is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Tanzania. In tegenstelling tot de andere parken in Afrika, wordt deze niet bezocht voor de dieren in het wild, maar wel om onder de indruk te zijn van deze majestueuze met sneeuw bedekte berg. Heel wat avonturiers wagen zich ook aan een beklimming van de hoogste berg van Afrika. Met een hoogte van 5895 meter is het een van de Seven Summits. Een beklimming duurt vijf tot negen dagen, afhankelijk van de gekozen route.  

Serengeti Nationaal Park 

De Serengeti is een uitgestrekte boomloze vlakte met duizenden, zelfs miljoenen dieren die op zoek zijn naar verse graslanden. Als het grootste nationale park in Tanzania trekt de Serengeti jaarlijks duizenden toeristen. De beste maanden voor het spotten van wildlife zijn tussen december en juni. Het natte seizoen is van maart tot mei, met de koudste periode van juni tot oktober. De jaarlijkse migratie van miljoenen zebra's en wildebeesten vindt plaats in mei of begin juni. Deze migratie is een van de meest indrukwekkende natuurspektakels en de belangrijkste trekpleister voor veel toeristen. Zo kan je op dit moment miljoenen gnoes en zebra’s zien. 

De stranden van Zanzibar 

De archipel van Zanzibar bestaat uit de eilanden Zanzibar en Pemba. Het eiland Zanzibar is een belangrijke vakantiebestemming bekend om zijn prachtige stranden. Dit eiland heeft enkele van de beste stranden ter wereld met variërende surfmogelijkheden, afhankelijk van aan welke kant van het eiland je je bevindt. Bezoekers vinden zacht wit zand en helder ondiep water, samen met traditionele boten. Stone Town ligt in het hart van Zanzibar en beschikt over oude Arabische herenhuizen, nauwe steegjes en een drukke haven.
Lake Manyara National Park 
Lake Manyara National Park bestaat uit bossen, bossen, graslanden en moerassen. Twee derde van het park is bedekt met water en het meer Manyara is de habitat voor duizenden flamingo's gedurende bepaalde periodes van het jaar, evenals andere gevarieerde vogelsoorten. Het hoogtepunt van Lake Manyara Park is de grote populatie olifanten, boomklimmende leeuwen en nijlpaarden die van veel dichterbij kunnen worden waargenomen dan in andere parken. Dit park herbergt ook de grootste concentratie van bavianen ter wereld.
Zanzibar Tanzania
Ngorongoro krater Tanzania
De Ngorongoro Krater 
Het Ngorongoro Conservation Area is gelegen tussen de Serengeti en Lake Manyara. Het is de thuisbasis van de beroemde vulkanische Ngorongoro-krater en een van de populairste natuurgezichten van Tanzania. Deze enorme vulkanische krater heeft een permanente toevoer van water die allerlei dieren trekt die in dit gebied blijven in plaats van migreren. 

Bezoekers komen hier vooral voor het bekijken van groot wild, zoals leeuwen, olifanten, neushoorn en buffels. Ook Olduvai Gorge is een van de redenen om naar hier te komen. Deze belangrijke archeologische site heeft oude schedel- en botfragmenten onthuld die belangrijke informatie over de vroege mensheid heeft opgeleverd. 
Abonneer je voor
automatische updates