Zoeken
Delaatsteminuut Logo

last minute marsa alam

Door Jerry | Datum maandag 31 december 2029


Het begint stilaan een gewoonte te worden, en toch is het telkens opnieuw iets waar we echt naar uitkijken: een week last minute Egypte boeken in Marsa Alam aan de Rode Zee in Egypte. Niet dat we de gewoonte hebben om elke vakantie door te brengen in een all inclusive resort aan het zwembad, integendeel, maar de onderwaterwereld van de Rode Zee heeft zo een aantrekkingskracht op ons dat we het niet kunnen laten om, meestal last minute, een week all inclusive te boeken naar Marsa Alam



met tui naar marsa alam


Doordat we onze vakantiedagen redelijk flexibel kunnen plannen hebben we het geluk om buiten de vakantieperiodes te kunnen reizen. Dat scheelt een flink stuk in de portemonnee en bovendien is het in Egypte eigenlijk zo goed als het hele jaar door heerlijk weer. Bovendien is het in de zomermaanden vaak veel te warm. Temperaturen rond de 40°C zijn geen uitzondering. 


We verbleven eerder al in Three Corners Sea Beach. Ditmaal gingen we met TUI richting het Jaz Dar El Madina Resort. Tijdens het zoeken naar deze reis keken we ditmaal vooral naar de klantenbeoordeling. Met een score van 9.2/10 op Tui.be en nummer 2 in Marsa Alam volgens Tripadvisor leek dit ons een goede keuze. Wanneer je de schoolvakanties kan vermijden of je een last minute kan boeken moet het lukken voor minder dan €700 p.p. voor een week all inclusive. 

Onze reis begint om 7u op een zondagochtend in de luchthaven van Zaventem. Mijn vriendin vertelt me dat je aan de Tui balie gratis de krant van vandaag kan krijgen, en ze lijkt nog gelijk te hebben ook. Samen met de dikke weekendkrant krijgen we ook nog een gratis blauwe strandtas met de intussen beroemde rode smile bovenop. Na het inchecken van onze bagage gaan we meteen richting gate om niet veel later te boarden voor een vlucht van net geen 5 uur. We vliegen met een boeing 737 van TuiFly en komen iets na het middaguur aan in Marsa Alam. Hierna vliegt men nog verder naar Hurghada. 

jaz dar el medina resort


Na de verplichte formaliteiten op de luchthaven worden we door Mohamed, een lokale gids van Tui, gevraagd om plaats te nemen op bus nr. 30, dewelke ons in minder dan 10 minuten tot aan de ingang van het resort brengt. In de lobby van het hotel worden we zeer vriendelijk welkom geheten door de Assistent Front Office Manager welkom geheten die toevallig ook Mohamed heet. (Later komen we erachter dat elke eerstgeborene zoon de naam Mohamed krijgt, en dat bijna iedereen hier dus Mohamed heet). Onze bagage heeft intussen de weg naar de kamer al gevonden, en ook wij worden na de welkomstcocktail vriendelijk naar onze kamer begeleidt. Die ziet er alvast zeer mooi en verzorgd uit, en is van alle comfort voorzien.  

Egypte marsa alam last minute vakantie
Met Tuifly Boeing 747 naar Egypte
Onze hotelkamer in Jaz Dar El Madina
Een boekje lezen op het strand? Ook dat krijg je bij je all in tijdens je last minute naar Marsa Alam

All Inclusive relaxen 

Iedereen in dit resort, en ook in zowat elk ander hotel in Marsa Alam, verblijft All Inclusive. We kunnen intussen al wat vergelijken met eerdere vakanties met deze formule, en Jaz Dar El Madina steekt er toch wel met kop en schouders bovenuit qua aanbod. Elke avond is er een themabuffet. Een Egyptische avond, Italiaanse avond, Fishermans Night of een Internationale avond, telkens met een uitgebreid warm en koud buffet. Daarnaast kan je de hele dag op verschillende locaties wat te eten of te drinken krijgen. Aan de vele zwembaden of aan het strand even een snackje eten? Geen probleem, en de kwaliteit is behoorlijk goed. Op het ruime terras van Jaz Dar El Medina bevindt zich ook de eigen hotelbar met een zeer uitgebreide cocktail en koffiekaart. Bovendien is de bediening zeer professioneel en vriendelijk. Het valt ons trouwens op dat er best veel Belgen in het hotel zitten. We krijgen van één van de medewerkers te horen dat sommigen hier al wel tot 10 keer zijn geweest, we begrijpen goed waarom. Het hotel is trouwens helemaal volgeboekt, ook al is het tijdens ons verblijf nog 'laagseizoen' in Marsa Alam. 

De onderwaterwereld van de Rode Zee 


We zijn hier in de eerste plaats om te komen snorkelen in de Rode Zee. Veel hotels hier hebben hun eigen privéstrand en meestal kan je gewoon vanaf het strand de zee in om te snorkelen. Hier is dat niet anders, al bevinden de mooiste stukken koraal zich wel in het diepere gedeelte langs deze kustlijn. Wat niet wil zeggen dat er in het voorste stuk niets te zien valt onder water. Als je met kinderen hierheen komt heeft dit trouwens het voordeel dat ze best een stuk het water in kunnen. Koraal heeft vele honderden jaren nodig gehad om zich te vormen tot een kleurrijk geheel, en bij sommige hotels valt er dan ook eenmaal meer te zien dan bij andere. 
last minute egypte marsa alam
Snorkelen in Marsa Alam, huisrif.
Mooie visjes in het water
Schillie komt gedag zeggen :-)
Excursies Marsa Alam 
Behalve snorkelen (of duiken, als je daar ervaring in hebt) raden we je zeker aan om ook één of meerdere excursies te doen op de Rode Zee. Het aanbod is zeer gevarieerd en de prijs kwaliteit is goed. Via Kenny, onze TUI agent ter plaatse, kunnen we de excursies boeken. Tijdens een eerder verblijf gingen we naar Sataya Dolphin House, een ervaring om nooit meer te vergeten, en Marsa Mubarak, een baai waar je grote zeeschildpadden kan treffen. Nu zitten we aan het andere uiterste van Marsa Alam en kiezen we voor 'snorkeltrip Port Ghalib'. Een hele dag op een mooie boot op zoek naar de digong, een zeekoe. Die stond nog op onze bucketlist. Het is altijd afwachten of je het geluk zal hebben dat het prahctige beest zich laat zien, en wij hadden geluk! Een heel fijne ervaring om naast deze glimlachende kolos te mogen zwemmen. 

Ook brachten we een avond een bezoek aan het kunstmatig aangelegde havenstadje Port Ghalib, maar hier valt eigenlijk niets bijzonders te beleven. Deze excursie is vooral nuttig als je wat souvenirs wil inslaan. Want behalve souvenirswinkels met allemaal dezelfde producten, valt er hier niet veel te beleven. Onze laatste excursie was een namiddag en avond naar het plaatsje El Qusr. Niki, onze TUI host, omschreef het als een historisch stadje en interessant voor iedereen die wat van cultuur en het oude Egypte houdt, dat zagen we wel zitten. Je bezoekt een moskee, een koptische kerk, een typische Egyptische bazar en een lokale koffiebar en kruidenwinkel. Behalve de 'Egyptische bazar' is deze excursie zijn geld zeker waard, dus voor wie er graag even een namiddag en avond tussenuit trekt is deze excursie zeker interessant om te doen. 

Tip: laat je niet onder druk zetten om ergens iets te kopen en afbieden is een must. Je zou versteld zijn hoeveel je van de oorpronkelijk gevraagde prijs kan afdingen... Buiten de muren van je hotel is er in Marsa Alam zelf trouwens niets te beleven. Marsa Alam leeft dan wel van het toerisme, alles speelt zich af binnen de resorts zelf.  
Met TUI op uitstap naar El Quseir
Bezoek van een koptische kerk
Bezoek aan een kruidenwinkel in El Quseir
Faciliteiten Jaz Dar El Madina 

Jaz Dar El Madina maakt deel uit van een groter complex dat bestaat uit in totaal 7 hotels. Jaz Dar El Madina is de kleinste van de 7 en heeft ook het meeste charme, misschien daarom dat het ook zo geliefd is. Voordeel is ook dat je van een groot aantal faciliteiten van de andere hotels ook gebruik mag maken. De buffetmaaltijden dien je wel in je eigen hotel te nuttigen. Aangrenzend aan het complex is er ook een bescdheiden aquapark waar je ook gratis binnen mag als je gast bent in één van de 7 hotels. Popcorn en frisdranken zijn hier trouwens ook inbegrepen in de all in formule. 

Wie op zoek is naar een weekje Last Minute Egypte en graag tussen dolfijnen wil zwemmen of relaxed wil snorkelen tussen nemo's en koraalduivels raden we Marsa Alam zeker aan. Op vele plekken is de kwaliteit van het koraal nog zeer goed in tegenstelling tot Hurghada. Je kan er het hele jaar door naartoe met Tui
LAATSTE ARTIKELS VAN JERRY : 

* Alle getoonde Last Minute Egypte aanbiedingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en exclusief eventuele toeslagen zoals verzekering, administratiekosten, brandstoftoeslag etc.