Met TUI last minute naar Marsa Alam - Egypte

Doordat we onze vakantiedagen redelijk flexibel kunnen plannen hebben we het geluk om buiten de vakantieperiodes te kunnen reizen. Dat scheelt een flink stuk in de portomonnee en bovendien is het in Egypte eigenlijk zo goed als het hele jaar door heerlijk weer. Bovendien is het in de zomermaanden vaak veel te warm. Temperaturen rond de 40°C zijn geen uitzondering. 

We verbleven eerder al in het Gemma Beach Resort en Three Corners Sea Beach, ditmaal gingen we met TUI richting het Jaz Dar El Madina Resort. Tijdens het zoeken naar deze reis keken we ditmaal vooral naar de klantenbeoordeling. Met een score van 9.2/10 op Tui.be en nummer 2 in Marsa Alam volgens Tripadvisor leek dit ons een goede keuze. Wanneer je de schoolvakanties kan vermijden of je een last minute kan boeken moet het lukken voor minder dan €700 een week all inclusive

Onze reis begint om 7u op een zondagochtend in de luchthaven van Zaventem. Mijn vriendin vertelt me dat je aan de Tui balie gratis de krant van vandaag kan krijgen, en ze lijkt nog gelijk te hebben ook. Samen met de dikke weekendkrant krijgen we er ook nog een gratis blauwe strandtas met de intussen beroemde rode smile bovenop. Na het inchecken van onze bagage gaan we meteen richting gate om niet veel later te boarden voor een vlucht van net geen 5 uur. We vliegen met een boeing 737 van TuiFly en komen iets na het middaguur aan in Marsa Alam. Hierna vliegt men nog verder naar Hurghada. 

Na de verplichte formaliteiten op de luchthaven worden we door Mohamed, een lokale gids van Tui, gevraagd om plaats te nemen op bus nr. 30, dewelke ons in minder dan 10 minuten tot aan de ingang van het resort brengt. In de lobby van het hotel worden we zeer vriendelijk welkom geheten door de Assistent Front Office Manager welkom geheten die toevallig ook Mohamed heet. (Later komen we erachter dat elke eerstgeborene zoon de naam Mohamed krijgt, en dat bijna iedereen hier dus Mohamed heet). Onze bagage heeft intussen de weg naar de kamer al gevonden, en ook wij worden na de welkomstcocktail vriendelijk naar onze kamer begeleidt. Die ziet er alvast zeer mooi en verzorgd uit, en is van alle comfort voorzien.  
Egypte last minute vakantie
last minute egypte marsa alam

All Inclusive relaxen 

Iedereen in dit resort, en ook in zowat elk ander hotel in Marsa Alam, verblijft All Inclusive. We kunnen intussen al wat vergelijken met eerdere vakanties met deze formule, en Jaz Dar El Madina steekt er toch wel met kop en schouders bovenuit qua aanbod. Elke avond is er een themabuffet. Een Egyptische avond, Italiaanse avond, Fishermans Night of een Internationale avond, telkens met een uitgebreid warm en koud buffet. Daarnaast kan je de hele dag op verschillende locaties wat te eten of te drinken krijgen. Aan de vele zwembaden of aan het strand even een snackje eten? Geen probleem, en de kwaliteit is behoorlijk goed. Op het ruime terras van Jaz Dar El Medina bevindt zich ook de eigen hotelbar met een zeer uitgebreide cocktail en koffiekaart. Bovendien is de bediening zeer professioneel en vriendelijk. Het valt ons trouwens op dat er best veel Belgen in het hotel zitten. We krijgen van één van de medewerkers te horen dat sommigen hier al wel tot 10 keer zijn geweest, we begrijpen goed waarom. Het hotel is trouwens helemaal volgeboekt, ook al is het tijdens ons verblijf nog 'laagseizoen' in Marsa Alam. 

De onderwaterwereld van de Rode Zee 


We zijn hier in de eerste plaats om te komen snorkelen in de Rode Zee. Veel hotels hier hebben hun eigen privéstrand en meestal kan je gewoon vanaf het strand de zee in om te snorkelen. Hier is dat niet anders, al bevinden de mooiste stukken koraal zich wel in het diepere gedeelte langs deze kustlijn. Wat niet wil zeggen dat er in het voorste stuk niets te zien valt onder water. Als je met kinderen hierheen komt heeft dit trouwens het voordeel dat ze best een stuk het water in kunnen. Koraal heeft vele honderden jaren nodig gehad om zich te vormen tot een kleurrijk geheel, en bij sommige hotels valt er dan ook eenmaal meer te zien dan bij andere. 
LAATSTE ARTIKELS VAN JERRY : 

Wanneer je vakantie boeken?
Jerry 11-nov.-2019
5 Leuke dingen om te doen in Krabi (Thailand)
Jerry 16-mei-2019
Wat te doen in Pai (Thailand)
Jerry 20-apr.-2019
Meer blogposts ...

* Alle getoonde Last Minute Egypte aanbiedingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en exclusief eventuele toeslagen zoals verzekering, administratiekosten, brandstoftoeslag etc.

Abonneer je voor
automatische updates