Zoeken
Delaatsteminuut Logo


Citytrip Berlijn, bezienswaardigheden


Het cultureel en historisch rijke Berlijn is een fantastische plek om te bezoeken voor elk type reiziger. Er is iets voor iedereen om van te genieten tijdens een citytrip Berlijn, of je nu geïnteresseerd bent in de lange geschiedenis van de stad of als je enkele van de meer recente culturele bezienswaardigheden wilt ervaren. Hier geven we de beste tips en lastminutes.


 aanbiedingen citytrip Berlijn Troeven citytrip Berlijn


  •  ✅ vlot bereikbaar met trein, auto of vliegtuig  
  •  ✅ voor alle leeftijden
  •  ✅ meer dan 175 musea
  •  ✅ bruisend uitgaansleven
  •  ✅ ruim en divers hotelaanbod

lastminutes:

Mooiste gebieden


Mitte

Mitte is een moderne opwindende en luxueuze wijk in Berlijn en is perfect voor reizigers die voor de eerste keer deze stad een bezoek brengt. Hier ben je dichtbij enkele van de beste musea en historische gebouwen en bezienswaardigheden. Er zijn ook veel toeristische bezienswaardigheden, wat betekent dat je gemakkelijk toegang krijgt tot de grootste monumenten zoals de Brandenburger Tor en Berliner Dom. Eén van de best bezochte locaties in Mitte is het ongelooflijke Museumeiland. Dit uitgestrekte complex van zes museums is 1 van de drukst bezochte attracties in heel Berlijn. Het is ook de thuisbasis van het Reichstag-gebouw, dat de thuisbasis was van het parlement totdat het in 1933 werd verwoest. Reis je naar het centrum met de metro stap dan af aan halte Unter Den Linden.


Kreuzberg

Kreuzberg wordt vaak omschreven als jeugdige of hippe plek om te vertoeven en die beschrijving is grotendeels correct. Een gezellige plek om rond te hangen als je een citytrip naar Berlijn wil waar de focus ligt op het nachtleven, musea en restaurants. Je kan ook overnachten in deze leuke buurt. Het is bijzonder levendig, kortom de place to be als je meer van de lokale cultuur van de stad wil beleven. De beroemdste plaats om te bezichtigen in Kreuzberg is Checkpoint Charlie, waarschijnlijk het meest bekende en belangrijkste kruispunt tussen Oost- en West-Berlijn dat tijdens de Koude Oorlog functioneerde. Je kan een museum bezoeken om meer te weten te komen over het verhaal achter dit checkpoint of bezoek een reconstructie van het grenshuis.


Prenzlauer berg

Als de feestvibe van Kreuzberg aantrekkelijk is, maar je op zoek bent naar minder feestgedruis, dan is deze buurt wellicht voor jou. Het is opvallend cool met een ontspannen, bohemien-energie en je vindt er indrukwekkende museums. Geniet er van trendy eethuisjes, chill in een openbaar park, bezoek een art gallery en ga eens shoppen in exclusieve winkels. Mauerpark is een plek die je kunt bezoeken en waar je veel kan zien en doen. Het behoorde ooit tot de Berlijnse Muur, maar is tegenwoordig een prachtig openluchtpark waar onder meer een markt wordt gehouden met brocante en kleine spullen aan democratische prijzen. Er is in deze buurt genoeg te doen om hele dagen te vullen. 


 

fietsend door de stad


Eén op de drie inwoners heeft een auto, maar bijna elke inwoner bezit een fiets. Het zegt wat over de fietscultuur van de inwoners van Berlijn. De stad heeft de laatste jaren dan ook flink geïnvesteerd in infrastructuur voor fietsers. Met succes! Daarnaast is Berlijn ook een van de vlakste steden wat fietsen aangenaam maakt! Niet verrassend dus dat vele toeristen een tweewieler huren ter plekke om Berlijn te  verkennen. Voor wie het vele fietsen toch te zwaar doorweegt is er nog altijd het uitgebreide openbare vervoernetwerk dat - niet verrassend - eer doet aan de Duitse Gründlichkeit. 


maak een fietstocht tijdens je citytrip Berlijn

citytrip Berlijn - tips, bezienswaardigheden voor jouw citytrip Berlijn
de donkere geschiedenis


Tijdens een bezoek aan Berlijn zal je vooral opvallen hoe hip Berlijn tegenwoordig wel is. Toch heeft de stad ook een donker verleden en was het het toneel van misschien wel de donkerste periode uit de geschiedenis. Ook nu nog vind je heel wat sporen die verwijzen naar de Tweede Wereldoorlog. Van Joodse herdenkingsplekken tot stukken van de Berlijnse muur. Berlijn heeft nog steeds drie gebieden die duidelijk de vroegere splitsing weergeeft:

 

Kurfürstendamm is het welvarende kapitalistische centrum van Berlijn, met chique restaurants en winkels zoals het warenhuis KaDeWe.

 

Potsdamer Platz werd met de grond gelijk gemaakt door geallieerde bombardementen tijdens de bevrijding van Europa, in tweeën gesneden door de muur en vervolgens drie decennia achtergelaten als een met puin bezaaid niemandsland voordat het werd herbouwd tot een glanzend commercieel pand van staal en glas. 


En Alexanderplatz was het hart van het oude Oosten waar elke meidag duizenden soldaten en tanks de macht van het socialistische regime zouden demonstreren.

andere steden:

lekkere snacks in Berlijn


Currywurst is één van de meest populaire worstsoorten in Duitsland, en veel locals zullen je aanraden het te proberen. Het is een varkensworst met kerriepoeder en ketchup erop die meestal in plakjes wordt geserveerd en met frietjes ernaast. Currywurst is erg populair en wordt bij veel straatverkopers verkocht, dus het zal geen probleem zijn om er een te vinden!


Onze tip: Curry 61

 

Een andere snelle snack in Berlijn is de Gemüse Kebap, ofwel de groentenkebap. Er wordt gezegd dat de Turkse immigrant Kadir Nurman de döner kebab oorspronkelijk in de vroege jaren '70 uitvond, waardoor het Turkse vlees en de salade - die meestal op een bord werden geserveerd - in een draagbare maaltijd veranderde door ze in het donzige brood te stoppen. Tegenwoordig is de döner net zo in trek bij de enorme Turkse bevolking van Berlijn als bij nachtelijke feestvierders die op zoek zijn naar een goedkope maaltijd. 


Onze tip: Mustafa Demir's Gemüsekebap (ook veggie!)

blogartikels: