Zoeken
Delaatsteminuut Logo
Op wintersport met kinderen
tips & tricks voor een onbezorgde skivakantie

 

Door Dempsey | Datum maandag 31 december 2029

Hoe ga je op wintersport met kinderen? 

De winter is het ideale seizoen voor een leuke wintersportvakantie naar de Alpen. Maar wat als je kinderen hebt? Is een ski- of snowboardvakantie verleden tijd? Uiteraard niet. Toch vergt het plannen van je wintersportvakantie een andere aanpak. Hier zijn alvast enkele tips voor wie op wintersport gaat met kinderen. 

Besef dat je wintersportvakantie anders is dan vroeger 

De eerste - en misschien wel - moeilijkste stap is aanvaarden dat je wintersportvakantie er anders zal uitzien dan toen je nog zonder kinderen ging skiën of snowboarden. Misschien stond je vroeger de hele dag op de latten en maakte je heel wat kilometers. Dat hoge tempo zal nu niet meer mogelijk zijn. De realiteit is dat je wintersportvakantie zal aangepast moeten worden aan het niveau van je kinderen. 

Laat je kinderen ervaring opbouwen 

Wil je de komende jaren steeds wat meer tempo in je wintersportvakantie, dan zal je je kinderen de tijd moeten gunnen op ervaring op te bouwen in de sneeuw. Geef ze de tijd om hun vaardigheden op de latten te verbeteren. Is het de eerste keer dat ze meegaan op wintersport, dan is het aan te raden ze in te schrijven voor een skicursus. Het voordeel is dat je zelf de hele dag op je eigen tempo kunt skiën.  
In de skilift met de hele familie

Ga voor een kindvriendelijk winter resort 

Je kan niet kiezen voor een bestemming waar er enkel maar pistes voor gevorderde wintersporters zijn. Kies eerder voor een bestemming waar er heel wat verschillende pistes zijn die aangepast zijn aan het niveau van je kinderen. Ook wat het kiezen van accommodatie betreft, zal je dit moeten afstemmen op hen. Hou bij de keuze van je bestemming zeker rekening met de afstand van bij je thuis, de aanwezigheid van skischolen en de mogelijkheden wat andere activiteiten betreft. 

BEKIJK ALLE WINTERSPORT AANBIEDINGEN 

Zorg dat je kinderen genoeg drinken 

Nee we hebben het hier niet over de après-ski. Berglucht is erg droog waardoor je meer moet drinken. Tegelijkertijd zorgt de koude ervoor dat het dorstgevoel wat uit blijft, waardoor zeker kinderen vergeten om genoeg te drinken. Veel drinken is ook noodzakelijk voor het tegengaan van hoogteziekte. 

Zorg voor de gepaste kledij 

In de bergen zijn er heel wat temperatuursverschillen mogelijk. Niet alleen door de hoogte, maar ook door het snel veranderende weer. Daarom kan het interessant zijn om je kinderen te voorzien van laagjes kleding, waardoor ze zich makkelijk kunnen aanpassen aan de temperaturen. Tegelijk is een t-shirt met lange mouwen de beste keuze om zonnebrand te voorkomen. Zorg ook voor een gepaste helm wanneer ze op de piste zijn. 

Gebruik handschoenen met touwtjes 

Wie al vaak op wintersportvakantie is geweest zal al even vaak handschoenen of mutsen hebben gevonden op de piste. Kinderen verliezen al snel een handschoen, waardoor je niet alleen genoodzaakt bent om een nieuw paar aan te schaffen, maar waardoor ze vaak de rest van de dag met koude handen moeten doorbrengen. Handschoenen met touwtjes kunnen voorkomen dat je kinderen steeds hun handschoenen verliezen. 

Huur hun ski uitrusting 

Het aanschaffen van skimateriaal kan een forse investering zijn. Daarnaast groeien kinderen zo snel dat ze al snel uit hun skipak en ski uitrusting groeien. Het is goedkoper om telkens skischoenen, skistokken en ski’s te huren. 

LAST MINUTE SKIVAKANTIES

Tekst : Blogger Dempsey | Foto's : Pixabay 

NUTTIGE LINKS : 

Last minutes skivakanties
VakantieBlog startpagina
Zorg voor een goede ski uitrusting voor je kids

LAATSTE ARTIKELS VAN DEMPSEY :