All in chalet wintersport vakantie

Kies voor een all-in chalet 

Een chalet is vaak goedkoper dan een skihotel. Zeker als je deze kunt delen met enkele vrienden. Maar in plaats van je accommodatie, je ski pas en je vlucht apart te boeken, kun je ook een all-in wintersportvakantie boeken waarin alles van vlucht tot skipas en ski’s al inbegrepen zit in de prijs. Zo heb je ter plaatse praktisch geen uitgaven meer. 

ALL IN WINTERSPORTVAKANTIES

Ga voor de zelfgemaakte lunch 

Eten in een van de berghutten is een groot deel van je reisbudget. Waarom niet zelf een broodje smeren en meenemen in je rugzak om te lunchen? Zo vermijd je al snel de eentonige vetrijke maaltijden die al snel 20 euro kosten. In sommige Franse skiresorts zijn er picknickplaatsen voorzien. 

Ruil de Alpen in voor… 

Oost-Europa, Andorra of Spanje. Maak je keuze. Een van de beste manieren om geld te besparen op je wintersportvakantie is om de alpiene megaresorts te vermijden en te kiezen voor de minder gekende plaatsen. Vooral Bulgarije is erg in opmars de laatste jaren. Resorts zoals Bansko zijn erg in trek door de goedkope prijzen zonder veel kwaliteit in te ruilen. Ook in de Pyreneeën zijn resorts zoals Baqueira-Beret of de Grandvalira in Andorra een competitieve keuze gezien ze slechts een fractie kosten van het gemiddelde resort in de Alpen. 

Boek een last minute skivakantie
Vroeg boeken wordt vaak beloond bij wintersportvakanties. Maar een last minute eveneens. En deze laatste heeft als voordeel dat je veel beter de sneeuwcondities zal kunnen inschatten. 

LAST MINUTE SKIVAKANTIES
Skivakantie in Andorra
Vermijd de vakanties 
Families zullen het hier moeilijker mee hebben gezien ze gebonden zijn aan schoolvakanties, maar skivakanties zijn duurder tijdens de kerstvakantie en de paasvakantie. Heb je de kans, vermijd dan deze periodes. 
Ga achter het stuur zitten 
Letterlijk. Naar de bergen trekken kan heel wat geld kosten, enkel en alleen maar om er te geraken. Vliegmaatschappijen rekenen vaak ook nog eens extra kosten aan voor ski’s of snowboards. Zelf rijden naar de bergen zorgt ervoor dat je niet alleen de brandstofkosten kan delen met vrienden, maar je kan ook meer meenemen. Naast het skimateriaal, kan je ook heel wat eten en uiteraard drank in de koffer laden. Je kan er ook voor kiezen om samen voordelig een auto te huren om naar je wintersport bestemming te rijden. 

BEKIJK ALLE WINTERSPORT AANBIEDINGEN


LAATSTE ARTIKELS VAN DEMPSEY : 

7 Bestemmingen om de winter te overleven
Dempsey 26-dec.-2019
Plaatsen die mooier zijn in de winter dan in de zomer
Dempsey 11-dec.-2019
De mooiste locaties in Europa om de herfst door te brengen
Dempsey 5-nov.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates