Zoeken
Delaatsteminuut Logo

De mooiste plekken in Europa in de herfst


Door Dempsey | Datum woensdag 13 september 2023

Als je het geluk hebt om Europa op elk moment van het jaar te kunnen ontdekken, is de herfst echt het perfecte seizoen. De belangrijkste Europese bestemmingen hebben net hun hoogseizoen beleefd, de straten zijn stiller, maar tegelijk gaat het echte leven gewoon door in de mooiste bestemmingen in Europa. Hier zijn topplaatsen in Europa om dit najaar te bezoeken .


Tekst: Blogger Dempsey Capelle / Foto('s): Unsplash


- advertentie -


Praag, Tsjechië 


Praag is een perfecte stad om in de herfst te bezoeken. Overal in de stad zijn fantastische parken, waarvan sommige perfecte uitkijkpunten bieden richting de stad - wat geweldig is voor fotografie. Omdat Praag zo'n geweldige bestemming is, wordt het ook erg druk tijdens de zomermaanden en ook met Kerstmis, dus de herfst is meestal een een iets rustigere tijd om de stad te bezoeken.

Boheems Zwitserland Nationaal Park

Niet ver van Praag ligt het Nationaal Park Boheems Zwitzerland. Dit park is prachtig en een geweldige plek om te gaan wandelen en ook de fantastische Edmund-kloof te verkennen. Redenen waarom deze bestemming zo ideaal is tijdens de herfst, is omdat je op die manier kan gaan wandelen in koelere en comfortabelere temperaturen, en je zal ook de prachtige herfstkleuren te zien krijgen.

Citytrip Praag

Lugano, Zwitserland 


Het traditionele Lugano herfstfestival keert terug en brengt de straten en pleinen van het oude stadscentrum tot leven. Gedurende drie dagen, tijdens de eerste week van oktober, kunnen bezoekers de lokale keuken ontdekken en uitstekende wijnen uit Ticino proberen bij de verschillende standjes verspreid over de straten van de stad.

Bled lake 


Bled in Slovenië is een van de mooiste plekken in Europa. Deze charmante plek ligt op korte afstand van Ljubljana en zorgt voor een geweldige dagtocht of een langer bezoek. Tijdens de herfstmaanden kun je de omliggende bergen beklimmen voor epische uitzichten, evenals ontspannen langs de waterkant om te genieten van het landschap. 

Fotografen kunnen hopen op een rustige dag en hebben dan misschien geluk dat ze volkomen stil water krijgen, wat prachtige weerspiegelingen van de kerk op het eiland en de bergen in de verte geeft.

Meer van Lugano, Zwitserland

Hallstatt, Oostenrijk 


Hallstatt (foto bovenaan) is een van de meest bekende en populaire plaatsen om te bezoeken in Oostenrijk. Het is een bestemming die op elk moment van het jaar kan worden bezocht. Toch raden we de herfstperiode aan voor de veelheid aan kleuren en de mindere drukte. Deze laatste kan immers erg overrompeld zijn tijdens de zomermaanden. Je kunt Hallstatt bezoeken als een dagtrip vanuit Salzburg of zelfs overwegen om hier te overnachten. 

Nuttige links : 

Wintersport Oostenrijk

Citytrips Praag

Goedkope vliegtickets

Hotels in Salzburg

Hotels in Praag

VakantieBlog startpagina



Laatste blogartikels :