Kasteel van Litomyšl in Tsjechië

Wat te doen in Tsjechië?

Tsjechië heeft voor ieder wat wils. Of je nu van natuur houdt of liever cultureel bezig bent. De culturele hoogmis beleef je in Praag en Pilzen. Maar Tsjechië heeft meer van dat in de aanbieding: 

- Historisch centrum van Český Krumlov 
- Historisch centrum van Telč 
- Historisch centrum van Kutná Hora 
- Kasteel van Litomyšl 
- Zuil van de Heilige Drie-eenheid in Olomouc 
- Joodse wijk en Sint-Procopiusbasiliek in Třebíč

Ook de actievelingen onder ons, komen in de natuur op alle mogelijke manieren aan hun trekken. Kayak, MTB, Hiking in de zomer tot skiën, langlaufen, ijshockey en schansspringen in de winter. 

Watervallen en unieke landschappen

In Tsjechië onspringen een aantal grote rivieren. Zo heeft de Elbe zijn bron in het Reuzengebergte. Ideale uitvalsbasis om dit brongebied te bezoeken is Harrachov. Ook de Moldau, de Berounka, de Morava en de Oder kennen hun oorsprong of doorkruisen Tsjechië. Tsjechië is daarom heel wat prachtige watervallen rijk. 

Een voorbeeld van een indrukwekkende waterloop met mooie waterval is de Mumlava en de erosiekommen die hij achterlaat. Een kronkelend wandel- en fietspad gidst je uit het dorp Harrachov weg tot in de wonderbaarlijke bossen met unieke landschapsbeelden. Ook te Spicak, zijn het gletsjermeren en aangrenzende watervallen zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen. 

LAST MINUTES TSJECHIË
Moldau Praag
Wandelroutes en fietstochten in Tsjechië

Wandelroutes en fietstochten

Wil je echter niet verloren lopen in de Tsjechische natuur, is zeker de app Mapy.cz aan te raden. Aan de hand van offline maps stippel je mooie wandelingen en fietstochten uit. 

Aangezien in Tsjechië de wandel- en fietswegmarkeringen nog niet optimaal aanwezig of afgesteld staan zoals dit het geval is in Zwitserland & Oostenrijk. 
Het handige aan deze app is onder meer dat je aan de hand van in te voeren aantal kilometers, je enkele voorstellen van routes in de omgeving, en gegidste informatie krijgt. 

Echter kan je ook zelf beginnen plannen in de app met enkele pinpoints. De kaarten zijn zeer gedetailleerd, je vindt er verharde en onverharde wegen op terug en kan zo al dan niet shortcuts inplannen. 

De app heeft ook nog een trackingsfunctie, waarmee je je route kan traceren en enkele gegevens omtrent het stijgings- en dalingspercentage kan raadplegen,… Als GPS zijnde gidst Mapy.cz je zorgeloos doorheen het mooie land Tsjechië en dit op je gekozen sportactiviteit. 
LAATSTE BLOGARTIKELS : 

Vakantietip: Huur een vakantiehuis
ItalyLover 21-feb.-2020
Goedkoop op reis dankzij Vakantieveilingen
Lisa 9-feb.-2020
Reizen in groep met Joker
Dempsey 4-feb.-2020
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates