Zoeken
Delaatsteminuut Logo

Tips voor het boeken van een last minute skivakantie


Door Dempsey | Datum dinsdag 29 november 2022

Een van de voordelen van het boeken van een last-minute skivakantie is dat je weet welke skigebieden de beste ski-omstandigheden hebben. Het probleem is dat als je vastbesloten bent om de beste ski-deal te krijgen in een besneeuwd skioord, de kans groot is dat alle anderen het snel ook weten wat de beste skigebieden zijn om te skiën. Tekst: Blogger Dempsey | Foto's : Unsplash / Pixabay


- advertentie -Wees klaar om de beste ski-deal te boeken zodra deze wordt aangeboden. Wacht een paar minuten en iemand anders heeft de laatste bedden of vluchten kunnen binnenhalen voordat je tijd hebt gehad om je vrienden te bellen om te kijken of ze het willen boeken.

 

Hier zijn alvast enkele tips om ervoor te zorgen dat je de beste last minute wintersport deals te pakken krijgt.

 

1. Check regelmatig de weersvoorspellingen en boek voordat er heel wat sneeuw valt. Als je boekt nadat de sneeuwbuien zijn gepasseerd, dan mag je rekening houden met hogere prijzen.

 

2. Als je met een grote groep reist, wacht dan niet te lang op de kortingen voor accommodaties. Deze komen vaak pas op de laatste chalet of kamer wat dus te weinig is voor je groep.

 

3. Wees flexibel met de keuze van je skiresort. Een goedkope deal vinden voor een chalet in Val d’Isere is zeldzaam.

 

4. Zorg dat je alle afspraken met de groep hebt gemaakt voor de deal verschijnt. Zo verlies je geen kostbare tijd wanneer een mooie aanbieding zich aankondigt. Is de chalet binnen budget en binnen de goede periode? Uitstekend, zorg ook dat je meteen alles kunt betalen en niet moet wachten op geld van je vrienden.

 

5. Zorg tegelijk ook dat je alle gegevens hebt. Heb je hun namen zoals ze staan op hun paspoort? Als Philip eigenlijk Filip is, dan zou het maar eens kunnen dat je achteraf nog eens de volle pot mag bijbetalen.


(Lees verder onder de aanbiedingen)

last minutes Oostenrijk :


Hoe bespaar je op je volgende wintersportvakantie?

 

Of je nu voor de eerste keer een wintersportvakantie boekt of je hebt al wat ervaring hiermee, iedereen houdt wel van de kans om wat geld te besparen op zijn vakantie. Skivakanties kunnen erg duur zijn. Denk maar aan materiaal, skipas, accommodatie, enz.

Hier zijn alvast enkele tips om geld uit te sparen op je volgende wintersportvakantie.

 

Kies voor een all-in chalet

 

Een chalet is vaak goedkoper dan een skihotel. Zeker als je deze kunt delen met enkele vrienden. Maar in plaats van je accommodatie, je ski pas en je vlucht apart te boeken, kun je ook een all-in wintersportvakantie boeken waarin alles van vlucht tot skipas en ski’s al inbegrepen zit in de prijs. Zo heb je ter plaatse praktisch geen uitgaven meer.

 

Ga voor de zelfgemaakte lunch

 

Eten in een van de berghutten is een groot deel van je reisbudget. Waarom niet zelf een broodje smeren en meenemen in je rugzak om te lunchen? Zo vermijd je al snel de eentonige vetrijke maaltijden die al snel 20 euro kosten. In sommige Franse skiresorts zijn er picknickplaatsen voorzien.

 

Ruil de Alpen in voor…

 

Oost-Europa, Andorra of Spanje. Maak je keuze. Een van de beste manieren om geld te besparen op je wintersportvakantie is om de alpiene megaresorts te vermijden en te kiezen voor de minder gekende plaatsen. Vooral Bulgarije is erg in opmars de laatste jaren. Resorts zoals Bansko zijn erg in trek door de goedkope prijzen zonder veel kwaliteit in te ruilen. Ook in de Pyreneeën zijn resorts zoals Baqueira-Beret of de Grandvalira in Andorra een competitieve keuze gezien ze slechts een fractie kosten van het gemiddelde resort in de Alpen.

 

Boek een last minute

 

Vroeg boeken wordt vaak beloond bij wintersportvakanties. Maar een last minute eveneens. En deze laatste heeft als voordeel dat je veel beter de sneeuwcondities zal kunnen inschatten.

 

Vermijd de schoolvakanties

 

Families zullen het hier moeilijker mee hebben gezien ze gebonden zijn aan schoolvakanties, maar skivakanties zijn duurder tijdens de kerstvakantie en de paasvakantie. Heb je de kans, vermijd dan deze periodes.

 

Ga achter het stuur zitten

 

Letterlijk. Naar de bergen trekken kan heel wat geld kosten, enkel en alleen maar om er te geraken. Vliegmaatschappijen rekenen vaak ook nog eens extra kosten aan voor ski’s of snowboards. Zelf rijden naar de bergen zorgt ervoor dat je niet alleen de brandstofkosten kan delen met vrienden, maar je kan ook meer meenemen. Naast het skimateriaal, kan je ook heel wat eten en uiteraard drank in de koffer laden.

 

Boek zelf

 

Zelf je wintersportvakantie boeken kan soms goedkoper zijn dan boeken via een organisatie. Zij moeten immers ook hun brood verdienen. Wat zoeken op het internet zorgt er voor dat je al snel zelf wat leuke deals te pakken hebt. lees ook deze blogartikels :