Zoeken
Delaatsteminuut Logo

wanneer je vakantie boeken?Door Jerry | Datum woensdag 1 januari 2020

tip 1 : niet gebonden  aan een bepaalde periode? last minute boeken!


Misschien behoor jij tot de gelukvogels die niet gebonden zijn aan een bepaalde periode zoals schoolvakanties om op vakantie te gaan. Dan is het voor jou voordeliger om last minute jouw vakantie te boeken. 
Grote reisorganisaties reserveren een groot aantal hotelkamers (en vliegtickets) op voorhand en die willen ze uiteraard verkocht krijgen. Hierdoor kunnen de prijzen voor deze vakanties behoorlijk in prijs dalen naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Zeker in het laagseizoen is een last minute het meest interessant.


Een week all inclusive naar Egypte of Griekenland in mei of november? Voor minder dan €500 moet dat zeker lukken. Op onze website kan je in alle last minutes
van de grote touroperators zoeken en meteen zien wie de beste prijs aanbiedt. Elke reisorganisatie heeft (meestal) ook een eigen last-minute pagina op zijn website.    alle last minutes 


Tui last minutes
Sunweb last minutes
Corendon last minutes

tip 2: gebonden aan een bepaalde periode? boek ongeveer 6 maanden op voorhand 

Wanneer je gebonden bent aan bepaalde periodes om op vakantie te gaan, bijvoorbeeld tijdens de schoolvakanties, is 6 maanden op voorhand boeken het meest interessant. Voor de zomermaanden, juni, juli en augustus is de beste periode om je vakantie te boeken dus januari, februari en maart. In deze periode maken de meeste touroperators hun aanbod beschikbaar voor de zomervakantie. In januari kan je bovendien vaak nog genieten van vroegboekvoordelen zoals een extra korting of gratis luchthavenvervoer. Het loont zeker de moeite om bij verschillende reisorganisaties te kijken van welke voordelen je kan genieten bij het boeken van je vakantie in deze periode. Wanneer ga jij jouw vakantie boeken?  


Er zijn ook steeds last-minutes beschikbaar tijdens de schoolvakanties, en vaak kan je nog heel mooie koopjes doen. 

 zonvakanties 


tip 3: verre reis of een rondreis? boek het hele jaar door


Ben jij meer een avontuurlijke reiziger, en maak je liever een rondreis, alleen of in groep? Dan speelt de periode waarin je boekt niet zo een grote rol. De tarieven voor een rondreis liggen vaak op voorhand vast en zullen niet of nauwelijks wijzigen naarmate de vertrekdatum in zicht komt. We raden wel aan om ruim op voorhand je reis te plannen, en dus ook te boeken. 

Georganiseerde rondreizen of groepsreizen zijn vaak beperkt in het aantal deelnemers en als je te lang wachten met boeken loop je het risico dat je rondreis volgeboekt is en je naar iets anders op zoek moet.


 rondreizen en groepsreizen  wanneer vakantie boeken

tip 4 : wanneer een vliegticket boeken? kies de juiste dag om te boeken / vertrekken


Steeds meer reizigers kiezen ervoor om hun vlucht afzonderlijk te boeken van hun verblijf. Hier is het vooral van belang om op de juiste dag je vlucht te boeken. Niet enkel de dag van vertrek speelt hierin een rol maar ook de dag waarop je je vliegtickets aankoopt.
Goedkope vliegtickets kopen: Je vliegtickets kopen kan je het best doen op een dinsdag, woensdag of donderdag. Luchtvaartmaatschappijen plannen op maandag hun volgende promoties en maken deze promoties vanaf dinsdag beschikbaar. Veel reizigers weten dit intussen en maken hiervan gretig gebruik.
 De goedkope vliegtickets worden dan volop aangekocht waardoor de prijs de dagen erna weer gaat stijgen. De juiste vertrek dag kiezen: De dag van vertrek speelt ook een grote rol bij de prijs van een vliegticket. Vertrek niet op vrijdag of in het weekend, en keer niet terug op maandag of vrijdag. Op deze dagen is er veel vraag naar vluchten, vooral door zakenreizigers en vakantiegangers zoals citytrippers. Hierdoor zijn de vliegtickets duurder dan op bijvoorbeeld dinsdag, woensdag of donderdag. Hou hier zeker ook rekening mee tijdens drukke periodes zoals de kerst of paasvakantie. Een dag vroeger vertrekken of een dag langer op je bestemming blijven kan zorgen voor een behoorlijk verschil in de prijs van je vliegticket.

tip 5: wanneer een vakantiehuis boeken? zowel vroeg als last minute


 Een week of weekend een vakantiehuis of bungalow boeken kan zowel last minute als ver op voorhand voordeliger zijn. Hier is het vooral aangeraden om regelmatig de website van de aanbieder te checken op eventuele promoties. Wanneer je kiest om ver op voorhand te boeken heb je nog veel keuze maar zullen de tarieven nog eerder aan de hoge kant zijn, tenzij je kan profiteren van vroegboekvoordelen. Last minute zijn er interessante koopjes te doen wanneer je een vakantiehuis wil huren.  Op onze website tonen we automatisch alle promoties van topaanbieders van vakantiehuizen zoals ElizawasHere en Vacanceselect.


 vakantiehuizen nieuwe last minutes:

laatste blogartikels :