Zoeken
Delaatsteminuut Logo

Citytrip Pisa


Door Jerry | Datum vrijdag 21 mei 2021

Pisa is perfect voor een citytrip van 2 of 3 dagen, ideaal dus voor wie er kort even tussenuit wil en geen lange vliegreis wil maken. Dankzij de nabijheid van de luchthaven is Pisa ook zeer geschikt als vertrekpunt voor een langere vakantie in Toscane. Hieronder het verslag van onze citytrip Pisa.

Tekst : Blogger Jerry | Foto's : Jerry Vandyck / Unsplash

- advertentie -


op citytrip in pisa, de stad met de scheve toren 

De rustige sfeer bij aankomst op de luchthaven van Pisa is niets in vergelijking met wat we bij aankomst beleefden tijdens andere reizen. Het vroege vertrekuur zal er ook wel mee te maken hebben. Al heeft het ook wel groot nadeel om zo vroeg in de ochtend te vertrekken, het was een korte nacht... Maar ons hoor je niet klagen. Minder dan 2 uurtjes vliegen en onze citytrip in deze prachtige historische stad kan beginnen. La vita é bella! 


troeven van pisa


  •  ✅ Unesco werelderfgoed 
  •  ✅ lekkere Italiaanse keuken
  •  ✅ minder dan 2u vliegen
  •  ✅ ideaal voor een korte citytrip


Om 7 uur zijn we opgestegen in Charleroi met Ryanair om na een vlucht van 1u 40min. aan te komen in het zonnige Pisa. Hier start onze 3-weken durende trip doorheen Toscane, één van de mooiste streken in Italië. Beginnen doen we met een korte citytrip in Pisa, de bekende historische stad in het noorden van Toscane, alom gekend om zijn scheve toren.


de hotspot van pisa: piazza dei miracoli


Na een busrit van amper 15 minuten komen we aan bij de Piazza Dei Miracoli, de plek waar alles om draait in Pisa. Van zodra we door de oude toegangspoort de piazza betreden hebben we meteen een mooi zicht op de scheve toren. En ja hoor, hij staat behoorlijk scheef. 


Het verbaasd me dat de fundamenten van de toren het nog steeds niet hebben begeven onder de druk van het overhellende bouwwerk. Hoe lang zal het nog duren vooraleer de toren zich over moet geven aan de wetten van de fysica en slagen ingenieurs er tijdig om dit prachtige bouwwerk te behoeden van zijn ondergang? Het zijn vragen die spontaan bij me opkomen tijdens het aanschouwen van dit kunstwerk.


1 groot kunstwerk


De hele site rond de scheve toren van Pisa kan trouwens als 1 groot kunstwerk worden beschouwd. De batistero (doopkapel) met daarnaast de Duomo en meteen daarnaast de beroemde toren, ze vormen 1 mooi aaneensluitend geheel dat jaarlijks bezocht wordt door miljoenen bezoekers. 


Zelfs op dit vroege, het is nog maar halftien 's ochtends, zijn er al grote horden toeristen aanwezig op de site, waarvan velen hun uiterste best doen om het perfecte vakantiekiekje te nemen waarbij ze trachten de illusie te wekken dat ze de toren proberen te ondersteunen of weer recht te duwen. 


goedkope citytrip pisa
Een  citytrip Pisa zonder een bezoek aan de beroemde scheve toren is geen optie
Ontdek ook zeker de binnenstad van Pisa met zijn gezellige steegjes en heerlijke restaurants
Pizza Dei Mircoli


Voor onze citytrip Pisa hebben we via Booking.com een kamer geboekt op slechts 5 minuten wandelen van de historische site. Omwille van het vroege aankomstuur kunnen we de kamer nog niet in, maar Julia, de zeer attente en vriendelijke gastvrouw van de B&B Pisa Lodge handelt op een vlotte manier alvast de check-in af en onze bagage kunnen we alvast achterlaten in onze kamer. De aangeboden tas koffie en het gebruik van de badkamer slaan we beleefd af en trekken de stad in.


gezellige oude binnenstad


Pisa heeft meer te bieden dan de indrukwekkende bezienswaardigheden op de Piazza Dei Miracoli. Nadat we via de Porta di Lucca (één van de vele oude toegangspoorten van de stad) de oude stad weer binnenwandelen worden we verrast door een gezellig ogende antiek en brocantemarkt. Hier valt amper een toerist te bespeuren en het geeft ons de kans om even te acclimatiseren. Aan een gezapig tempo kuieren we langs de vele kraampjes waarbij we ons niet laten verleiden om een antieke luster of buffetkast aan te schaffen. 


perfecte stedentrip voor 2 dagen


De ontspannen sfeer die er hangt in combinatie met een heerlijk zonnetje bezorgt ons een instant vakantiegevoel. Tegen het middaguur vleien we ons neer op een gezellig terrasje bij één van de talrijke eethuisjes die de stad rijk is. Tijd voor een primi piati, doe mij maar een echte Italiaanse klassieker, de spaghetti carbonara, vergezeld van een lekker glas vino rosso, heeerlijk...


unesco werelderfgoed


Na het verorberen van deze eenvoudige maar zeer smaakvolle lunch kuieren we over de centrale winkelstraat die ons uiteindelijk weer doet uitkomen bij de toren. We nemen onze tijd om dit prachtig werelderfgoed van naderbij te bezichtigen. De ticketbalie bevindt zich links achter de scheve toren waar we een gratis kaartje voor de Duomo halen. 


gratis toegang tot duomo


Deze prachtige kathedraal kan je gratis bezoeken maar om de bezoekersstroom onder controle te houden moet je vooraf een kaartje halen waarmee je even later naar binnen mag. De grootsheid en finesse van de fresco's en de talrijk aanwezige schilderijen maken me nederig bij het aanschouwen ervan. 


Dat dit slechts een voorproefje is van wat ons de komende weken nog te wachten staat gedurende onze verderzetting van deze vakantie in Toscane; met als volgende haltes de steden Lucca en Firenze, zorgt bijna voor een gevoel van euforie. Een citytrip in deze kleine maar mooie en gezellige stad was alvast een goede start. 



zin gekregen in een citytrip pisa? meer info:


Hotels in Pisa

Last minutes Pisa

Terug naar Blog Startpagina

laatste blogartikels: