Zoeken
Delaatsteminuut Logo


Citytrip Firenze


De Toscaanse hoofdstad, Firenze, is een renaissancestad van kunst en Italiaanse cultuur. Het overspant de eeuwen met behoud van een ongeëvenaarde allure. Een bezoek aan Firenze is een niet te missen stop in je reis door Toscane, maar ook als citytrip is Firenze zeker de moeite waard.  hotels voor je citytrip Firenze waarom kiezen voor een citytrip Firenze:


 •  ✅  UNESCO werelderfgoed
 •  ✅  slechts 2 uur vliegen
 •  ✅  bezoek de David van Michelangelo
 •  ✅  culinaire ontdekkingen

  hotel promoties:

  Geboorteplaats van de renaissance


  Het is de hoofdstad van de Italiaanse regio Toscane en de bakermat van de renaissance. Ooit een van de rijkste steden, trok het kunstenaars, ambachtslieden en geleerden aan als een magneet. Leonardo da Vinci bracht vele jaren van zijn leven hier door en Michelangelo woonde bij de Medici-familie. Galileo Galilei was dan weer een gast van de beroemde familie. Het hele historische stadscentrum is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en is een bestemming voor miljoenen toeristen van over de hele wereld.

   

  Firenze is al meer dan een millennium een ​​wereldwijd icoon van schoonheid. Zelfs de minder bekende buurten zijn een genot. Alles in Florence is spectaculair: van de winkels tot de straten die leiden naar de heuvels met uitzicht op de meest toeristische gebieden, van de meest authentieke en populaire buurten, net buiten het historische centrum, tot de monumenten die zijn ziel tonen.


  Wereldhoofdstad van de kunst


  Als geboorteplaats van de renaissance is het niet moeilijk te snappen dat Firenze de wereldhoofdstad van de kunst was in de 15e eeuw. De stad heeft een van de oudste historische centra en enkele van de beroemdste musea ter wereld. 


  Een van de mooiste musea ter wereld is de Galleria degli Uffizi. Dit museum dateert uit de 14e eeuw en bezit kunststukken uit de renaissance die nooit ophouden te verbazen. Je vindt er dan ook een ruime collectie aan schilderijen en beeldhouwwerken van grootmeesters als Botticelli, Michelangelo, Caravaggio, Leonardo, Correggio en Piero della Francesca.

   

  Dan is er uiteraard ook nog de Galleria dell'Accademia, de thuis van een nog bekender kunstwerk van de beroemde Michelangelo. Hoewel er meer historische kunstwerken in de Galleria dell'Accademia zijn dan in de meeste hele steden, lijkt dit museum speciaal gemaakt te zijn om met David te pronken. 


  Zelfs als je niet de meest kunstzinnige persoon bent, wil je toch kijken naar de man die de 26-jarige Michelangelo 500 jaar geleden uit een blok marmer sneed en tot in de aderen in zijn arm detailleerde. Het is een van de absolute must-sees in Firenze en zelfs als je even in de rij moet wachten, de selfie met David zeker waard.


  andere populaire steden:

  Vergaap je aan de overweldigende architectuur


  Het meest beroemde gebouw op Piazza Signoria is het stadhuis van Florence. Dit oude paleis wemelt van de prachtige kunstwerken en kamers vol fresco's. In dit museum kun je Dante's dodenmasker zien en zelfs een rondleiding maken die je door de geheime gangen leidt die in het paleis zijn ingebouwd. 


  De blikvanger in de stad is de Duomo di Firenze, het middelpunt van de stad. Dit was de grootste ter wereld tot 1881 en zolang je het niet erg vindt om 463 treden plus wat krappe ruimtes te overwinnen, zal het klauteren naar de koepel helemaal bovenaan de structuur je naar het hoogste punt in het centrum van Firenze brengen. Nog niet buiten adem? Ga naar de aangrenzende Giotto's Campanile (klokkentoren) voor nog een spectaculair uitzicht over de stad en de Duomo zelf.


  Geniet van de heerlijke Italiaanse keuken


  Een citytrip Firenze is al de moeite alleen al om de voortreffelijke Italiaanse keuken. Vermijd de toeristische restaurants in het centrum en trek richting de negentiende-eeuwse Mercato Centrale. Hier vind je verkopers die wijn, fruit, vlees, vis, kaas, olie en kruiden verkopen op de begane grond, wat zowel door de lokale bevolking als door toeristen wordt bezocht. 


  De food court boven is een geweldige plek voor groepen die het nooit eens kunnen worden over wat te eten. Verwacht verse pasta, Florentijns vlees of vegetarische burgers, pizza, dumplings, een truffelreep, gebakken vis, vleeswaren en gelato. Om hier echt van je maaltijd te genieten, kun je een bezoek brengen buiten de gebruikelijke eettijden. 


  Ook interessant voor jou: de lekkerste adresjes in Firenze


   

  Tekst: Blogger Dempsey  -  Foto's: Unsplash

  lees ook deze blogartikels: