Zoeken
Delaatsteminuut Logo


Citytrip Dublin, bezienswaardigheden & lastminutes


Ontdek tijdens een citytrip Dublin de ongelooflijke geschiedenis van deze mooie stad, cultuur en Guinness, het zwarte goud.  Wanneer je in Dublin bent zijn er talloze dingen die je kunt doen en zien. Hieronder de beste tips en last minute aanbiedingen. citytrip Dublin waarom een citytrip dublin maken?


  •  prachtige historische stad 
  •  ✅ bruisend uitgaansleven
  •  ✅ kunst en cultuur


aanbiedingen dublin:


Of ze nu langdradige verhalen vertellen,  traditionele liedjes zingen of hier en daar een grapje placeren om je aan het lachen te maken, de lokale bevolking tovert altijd een glimlach op je gezicht. En omdat de stad direct aan de oostkust ligt, zijn dagtochten en excursies naar de bergen of kliffen slechts een busrit verwijderd.


Beste buurten om te verkennen


Merrion Square & St. Stephen's Green


Als je enkele dagen in Dublin bent voor een citytrip, concentreer je dan op deze sierlijke pleinen die vol staan ​​met enkele van de beste bezienswaardigheden van Dublin, waaronder de National Gallery, twee van de vier musea die deel uitmaken van het National Museum of Ireland, en de zetel van de regering, Leinster House. 


De pleinen uit het Georgische tijdperk en de steegjes eromheen hebben een centrale rol gespeeld in de Ierse geschiedenis, maar ze hebben allebei ook aangename parken als middelpunt, die altijd bruisen van een mix van locals en toeristen.
Voor het nachtleven: Temple Bar


Temple Bar is een kleine wijk waar je tal van geweldige restaurants, pubs en locaties met livemuziek vindt. Het succes als het centrum van het nachtleven van Dublin heeft zich verspreid naar de omgeving ten zuiden van Dame Street, die tot leven komen met groepen Dubliners en toeristen die op zoek zijn naar goede craic (nieuws of roddels). 


Een geweldige avond in Dublin zou beginnen met een pint in een van de beste en mooiste pubs van de stad (probeer de Long Hall, de Stag's Head of de Palace Bar) voordat je naar een trendy restaurant gaat, gevolgd door livemuziek (de Button Factory, het Porterhouse). Als je het kunt verdragen, drink dan nog glas of twee bij Grogan's voordat je de avond afsluit met een van hun beroemde toasties. 


citytrip dublin

Voor romantiek: Halfpenny Bridge


De charmante Halfpenny Bridge is zonder twijfel een van de mooiste plekjes van de Ierse hoofdstad. Deze brug, gebouwd in 1816, verbindt Temple Bar in het zuiden met de noordkant. De populariteit heeft ervoor gezorgd dat beide buurten bruisen van dromers, stellen, gezinnen en toeristen die het gebruiken om zich te verplaatsen tussen de hippe winkels en restaurants op de noordelijke oever en de traditionele pubs en geplaveide straten in het zuiden. 


De zachte boog van de brug zorgt voor een geweldig uitzicht op de rivier de Liffey, vooral bij zonsondergang. Liefhebbers hebben de afgelopen jaren aantoonbaar hun liefde voor elkaar verklaard door hangsloten - zogenaamde liefdessloten - aan de leuningen van de brug te bevestigen (de stad verwijdert ze regelmatig uit angst voor structurele schade).


Niet te missen bezienswaardigheden

 

Trinity College


De oude bibliotheek van Trinity College herbergt ongeveer 200.000 oude boeken die worden tentoongesteld op prachtige eikenhouten boekenkasten in de Long Room. Je zult publicaties tegenkomen van wereldberoemde literaire schrijvers en filosofen, evenals het opmerkelijke Book of Kells. Het oude Book of Kells is een beroemd verlicht manuscript met details en illustraties, geschreven in 800 na Christus. In de bibliotheek vind je een indrukwekkende tentoonstelling van deze populaire attractie.


Dublin Castle


Het kasteel werd gebouwd op de plaats van een Viking-nederzetting en diende eeuwenlang als administratief hoofdkwartier. Tegenwoordig is het een overheidscomplex, een conferentiecentrum en een toeristische attractie. Het oorspronkelijke Dublin Castle werd gebouwd als middeleeuws fort, maar het werd beschadigd door een grote brand in 1648. Hoewel een groot deel beschadigd was, zijn er nog steeds delen van de Viking en middeleeuwse bouwwerken die je op het terrein kunt verkennen.


Dublin Zoo


Een bezoek aan Dublin Zoo, gelegen in Phoenix Park, is een uitstekende aanvulling op je dag. Met een enorme verscheidenheid aan dieren om te zien en een zeer goed ingedeelde kaart, is deze uitstap geweldig voor individuen of groepen van alle leeftijden. Niet enkel worden de dieren in de dierentuin ongelooflijk goed verzorgd, maar ze hebben allemaal ruime leefgebieden waar ze kunnen zwerven en spelen, waardoor elke ontmoeting zo dicht mogelijk aanleunt bij hun echte habitat.


Dublin, geroemd om zijn drank


Wie Dublin zegt, zegt Guinness. Het Guinness Storehouse, gelegen in het hart van St. James' Gate Brewery, is een van de meest bezochte toeristische attracties in heel Ierland. Het interieur is zelfs zo ontworpen dat het er precies uitziet als een echte Guinness en staat bekend als de grootste pint ter wereld. Een kaartje voor Guinness Storehouse en de Guinness-fabriek neemt je mee door zeven verdiepingen Ierse brouwgeschiedenis, waar je alles te weten komt over de Guinness-familie en hoe het geliefde stoutbier minutieus tot in de perfectie wordt gemaakt.

 

Niet alleen Guiness, maar ook whisky heeft roots in Dublin. De Old Jameson-distilleerderij, vlak bij Smithfield Square was vroeger de oorspronkelijke locatie waar Jameson werd vervaardigd en gedistilleerd totdat de productie in het begin van de jaren zeventig werd stopgezet. Een rondleiding door de oude distilleerderij neemt je mee door de geschiedenis en het proces van het maken van deze verfijnde drank, samen met de unieke kans om deel te nemen aan een vergelijkende proeverij.Tekst: Blogger Dempsey Capelle  -  Foto's: UnsplashJouw citytrip plannen:


 ✅ hotel reserveren
 ✅ voordelige vliegtickets naar Dublin
 ✅ leuke eethuisjes zoeken
 ✅ inpakken & wegwezen

lees ook deze blogartikels: