Zoeken
Delaatsteminuut Logo
Zagreb, hoofdstad van Kroatië


Door Joris | Datum woensdag 3 juli 2030

Zagreb, het einde is nabij

Na iets meer dan twee weken het Kroatische landschap te hebben doorkruist, was het einde van onze doorreis in zicht. Er stond nog één bestemming op de planning nl. Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. Want zeg nu zelf, je bent pas echt in een land op vakantie geweest als je de hoofdstad hebt gezien. Vanuit Plitvice reden we mee met de bus richting Zagreb waar we tegen de middag aankwamen. Omdat we afgelopen nachten slecht geslapen hadden in de ijzige koude, keken we uit naar ons op voorhand geboekte appartementje om onze vakantie in stijl af te sluiten. Zo verbleven we in Zagreb in apartment Nela (Hunky Dory), hetgeen een mooie afsluiter was. We installeerden ons en trokken de stad in. Zo hadden we via de app “Zagreb Be there” verscheidene thema wandelingen gevonden die we weleens wouden uitproberen. De eerste dag in Zagreb kozen we voor een wandeling langsheen de alom bekende gebouwen van de hoofdstad. De app gidste ons doorheen het mooie Zagreb en bracht ons met gepaste uitleg langsheen pareltjes en must do’s zoals de Sint Marcuskerk, de Kathedraal van Zagreb, de Dolac Market en Stone Gate. 

De app maakt van iedere wandeling een spel, zo dien je bij ieder hoogtepunt aangeprezen op de wandeling een foto te maken om te bewijzen dat je er geweest bent. Deze foto’s kan je dan achteraf als herinnering downloaden (gratis). Naast de wandeling langsheen de pareltjes van Zagreb heeft deze app ook wandelingen langsheen de street arts, the hidden spots of Zagreb,… Wat ons betreft een leuke, aan te raden manier om Zagreb onderste boven te keren. ? 
 
je bent pas echt in een land op vakantie geweest als je de hoofdstad hebt gezien

Zagreb by Night


Op aanraden van vrienden die Zagreb reeds bezocht hadden, gingen we een kijkje nemen op de bovenste verdieping van Zagreb 360°. 
Het was dan wel al donker, Zagreb by night heeft iets magisch. Het dakterras geeft je een kijk over Zagreb en omstreken en geeft je een duidelijk beeld van hoe de stad is ingedeeld. Na te hebben genoten van het uitzicht op het terras keerden we terug naar binnen en dronken we een lekkere cocktail in de bar, waar we tevens een spelletje speelden. Iedere tafel was er namelijk uitgerust met ingebouwd gezelschapsspel, leuk om met mensen aan de praat te geraken, evenals een leuke bezigheid op café. Zagreb 360, het is een plaats die mensen samenbrengt en verbindt, een echte aanrader dus! 

Om Zagreb 360 te betreden betaal je de eerste keer 60,00 kn per persoon. Maar krijg je bij buitengaan ook een guestcard waarmee je gedurende het hele jaar van leuke kortingen kan genieten, gratis de toren kan betreden en op nieuwjaar gratis en voor niets vanop de toren naar het vuurwerk kijken inclusief een glaasje Champagne. Let op, deze kaart staat wel op naam inclusief een foto. Je kan deze dus niet doorspelen aan vrienden of familie. 
Zagreb by night
De volgende dag deden we in de voormiddag weer een van de leuke en mooie wandelingen van de app “Zagreb bet here”. Zo woonden we om klokslag 12u de kanonschoten bij op Lotrscak Tower en bezochten we in de namiddag het museum van de optische illusie. Tevens wouden we het uitzicht vanop de toren Zagreb 360° ook wel eens bij daglicht zien. Zo besloten we weer eens naar boven te gaan. Het was zeker de moeite! Blij dat we Zagreb zowel by night als by day hebben gezien. Bij het naar beneden komen, was het zover… onze laatste avond Kroatië was aangebroken, de volgende dag zouden we huiswaarts keren. We besloten daarop nog eens lekker en typisch Kroatisch te gaan eten. En te genieten van de plaatselijke deugden te Zagreb.

In de late uurtjes keerden we terug richting ons apartment waar we nog enkele uren lekker konden slapen. De volgende ochtend besloten we te voet richting het busstation te gaan dat net buiten Zagreb gelegen is. Onderwerg pikten we nog enkele leuke geocaches mee! Zo hebben we een mooie afsluiter van onze reis aan Kroatië beleefd. Eenmaal op het busstation, vertrok de bus meteen richting luchthaven. We checkten onze bagage in en gingen door de security. Daar zaten we dan te wachten op onze vlucht, we spendeerden nog gauw onze Kroatische kronen in de vele leuke winkeltjes en bars op de luchthaven en niet veel later zaten we op het vliegtuig terug richting Brussel. Na een kleine 2 uren vliegen zette de piloot ons veilig terug op Belgische bodem, waar we verwelkomd werden met een helse regenbui. Wat hebben we het hier toch zo gemist… Op naar een volgend avontuur!!
Zicht op het centrum van Zagreb
Booking.com
LAATSTE ARTIKELS VAN JORIS :