Nationaal park van Krka


Het nationale park van Krka is volledig omtrokken met grindwegen, knuppelpaden in kwelzones en wegen waarover wandelbussen rijden. Het park is toegankelijk voor jong en oud en heeft voor iedere bezoeker wel wat te bieden. Je kan er alle kanten uit en volledig genieten van en opgaan in de natuur. De hoofdbezienswaardigheid in dit park zijn de vele watervallen. Impressionant is het om te zien hoe een waterloop zich een weg snijdt doorheen het landschap en een schitterend landschap in zijn spoor nalaat. Loepzuiver en helder water stroomt hier door de rivier en heel wat schitterende planten vertoeven in of naast het water. Het park heeft een hele geschiedenis, die je gaandeweg op de wandeling leert kennen. Als afsluiter neem je zoals velen hier een duik in het water in de zwemzone, een mooie foto en dan terug naar de boot om het park te verlaten. Krka, een must do op je doortocht in Kroatië!
Bezoek aan het nationaal park te Krka, Kroatië

Zadar – Stad & zee, twee handen op een buik

Gedurende onze doorreis in Kroatië hebben we heel wat weerschommelingen gekend. Het weer ging Tropisch warm tot zondvloed. De zondvloed die we doormaakten te Makarska had zo ook zijn gevolgen in Zadar. Onze op voorhand geboekte hostel was onze komst uit het oog verloren, waardoor ze ons vergaten te verwittigen. De Hostel had het zwaar te verduren gekregen en de kelderverdieping stond nog steeds onder water. Daarom was de hostel gesloten. We dienden dus ook hier nogmaals op zoek te gaan naar een nieuwe slaapplaats. 

Zadar had helaas geen camping, de hostel had echter wel enkele adresjes waar we terechtkonden. Zo belandden we in apartments Luka & Sara. Het huisje was gelegen op +/- 1,5 km van het oude centrum, en had een eigen keukentje ter beschikking. Het was inmiddels late namiddag en zochten een winkel in de buurt om voor ons zelf wat te koken. Het was zondag, maar ook de supermarkten zijn hier heel de dag open. Zo wandelden we de Lidl binnen op zoek naar avondeten. Een heerlijke pasta stond in een mum van tijd voor ons neer, met een glaasje wijn en aangenaam gezelschap. Het was een mooie afsluiter van de dag.


LAATSTE POSTS VAN JORIS : 

Tsjechië als vakantiebestemming
Joris 4-okt.-2019
Vakantie in de Algarve (Deel 2)
Joris 4-mei-2019
Vakantie in de Algarve
Joris 3-mrt.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates