Zoeken
Delaatsteminuut Logo


last minute egypte

 

Veel vakantiegangers boeken een last minute Egypte. Ontdek deze voordelige bestemming met tal van bezienswaardigheden. Ga erheen om ontzagwekkende monumenten van eeuwenoude beschavingen te ontdekken of om naar de resorts aan de Rode Zee Rivièra te gaan om te duiken of snorkelen.  bekijk het aanbod 


waarom kiezen voor last minute egypte?

 

  • ✅ Luxe hotels voor elk budget
  • ✅ Prachtige duik en snorkelbestemming
  • ✅ Werelderfgoed: Piramides van Gizeh
  • ✅ Goede prijs / kwaliteit vakantie

last minute aanbiedingen:de piramides

 

Egypte was een van de vroegste beschavingen in de geschiedenis, verspreid over ruim 5.000 jaar. Het wordt beschouwd als de bouwstenen voor de Griekse en Romeinse cultuur, en heeft dus een grote invloed gehad op alle westerse tradities. Geïnteresseerden in deze Egyptische geschiedenis kunnen tijdens hun vakantie in Egypte een bezoek brengen aan de Piramide van Gizeh, de Sfinx en de enorme hoeveelheid schatten in het Egyptisch Museum in Caïro bekijken, voordat ze de Nijl afvaren en stoppen bij de Luxortempel - die het grootste openluchtmuseum ter wereld wordt genoemd - en de Vallei der Koningen.

 

rode zee rivièra

 

Degenen die all-inclusive last minute vakanties prefereren, moeten naar de zachte witte zandstranden en de wuivende palmen van kustplaatsen Hurghada en Dahab. Deze resorts bieden meer dan luieren aan het strand met een cocktail in de hand. Koraalriffen en een overvloed aan onderwaterdieren nodigen uit tot fantastische snorkel- en duikuitdagingen, maar ook kameeltochten kunnen geregeld worden. Het meest bekende resort in dit gebied is Sharm el-Sheikh, dat wel eens de populairste bestemming van dit land wordt genoemd.populaire bestemmingen:

milieuvriendelijke vakantiebestemming

 

Ook El Gouna is een vaak gekozen resort aan de Riviera voor een last minute Egypte. Deze moderne stad is zowel ongewoon als romantisch en omvat verschillende eilanden verbonden door bruggen. Resultaat is een stad met talloze lagunes omringd door weelderige tuinen en uitzicht op water om iedere hoek. Met natuurlijke stranden, watersportmogelijkheden en bruisende jachthavens, is het een mooie en onberispelijk onderhouden bestemming. El Gouna is ook de milieuvriendelijkste vakantiebestemming en heeft talloze prestigieuze prijzen gewonnen, waaronder de Green Globe.

 

 

klimaat in egypte

 

Wie zich wil verzekeren van mooi weer op vakantie moet last minute naar Egypte. Per jaar valt er gemiddeld 80 milliliter neerslag, en regen zal er nooit de ganse dag zijn zoals we dat in België kennen. Egypte kent hete zomers met dagtemperaturen die kunnen oplopen tot ver boven de 40° en zachte winters. Doordat het land overwegend in een woestijngebied ligt kunnen de nachten behoorlijk afkoelen, maar van zodra de zon weer opkomt gaat het kwik in snel tempo de hoogte in. De warmste periode is van mei tot oktober. Hou er ook rekening mee dat van november tot april de dagen korter zijn. In december of januari gaat de zon al onder voor 17u en is het dus vroeg donker.

 

beste reistijd

 

De beste periode voor een vakantie in Egypte is september. Het weer niet meer zo extreem warm, het zeewater is na een warme zomer meerdere graden warmer dan in het voorjaar en de tarieven liggen veel lager vergeleken met de zomermaanden doordat de zomervakantie is afgelopen. Het hele jaar kan je op vakantie naar Egypte en je kunt in deze maand van het jaar straffe koopjes doen.  alle last minute Egypte vakanties  


andere populaire  bestemmingen:

laatste blogartikels: