Dit overkwam ons afgelopen zomer. We hadden 14 dagen uitgetrokken om Kroatië te doorkruisen. Onze reis ging van DUBROVNIK -> ZAGREB, of visueel op kaart van Zuid naar Noord. Deze reisroute raden wij het meest aan, vermits Kroatië alsmaar duurder wordt naargelang je meer naar het Zuiden trekt. Wij deden onze doortocht van Zuid naar Noord en gingen dus van DUUR/ZEER DUUR (uitbuiting van het massatoerisme in Dubrovnik) naar GOEDKOOP/SPOTGOEDKOOP! In Kroatië betaalt men met een landelijke munt genaamd de Kuna (HRK). Bij iedere geldverrichting komt er dus wel een beetje omrekenwerk bij kijken, maar je raakt er wel aan gewend.

De storm op zee dwarsboomde jammer genoeg onze plannen om naar Korcula en Hvar te trekken. Na een middagje zon in Mlini en wat zoekwerk op kaart en internet besloten we vanuit Dubrovnik richting Makarska te trekken. We zochten een busmaatschappij die ons kon voeren en vertrokken richting Makarska
Sorm boven Makarska
Makarska Kroatië

Overnachten in Makarska


Na een rit die een drietal uur heeft geduurd, kwamen we aan in Makarska. De wind was zeer hevig! Het bliksemde en het onweerde, dit alles gepaard gaande met hevige regen. De straten werden in een mum van tijd herschapen in een open rivier. Oorspronkelijk waren we van plan de nacht door te brengen in onze tent die we zouden opslaan in kamp Jure te Makarska. Echter met dit weer zou het niet te doen geweest zijn. We surften dus naar booking.com en zochten een onderkomen voor komende 3 dagen (2 nachten). Al snel bleek dat het aanbod zeer beperkt was. Toch vonden we een mooi stekje in apartments Sara. De huisbaas ontving ons met open armen en bracht ons naar de bovenste verdieping van zijn blok appartementen. We handelden de praktische zaken af en de eigenaar gaf ons een stadsplan en wat info over waar er een warenhuis te vinden was e.d. de prijs van overnachting was zeer schappelijk voor wat we kregen. (65 euro om met 2 personen 2 nachten te blijven overnachten)

Apocalyps boven Makarska 


Het was 2u30 ’s nachts, de hel barste los! Hevige windstoten: De rolluiken kletterde en stonden op losscheuren, zware regenval die al snel over ging in hagel, onweer en bliksem en dit zeer dichtbij. Een oorverdovend geluid, we schoten beide wakker en keken uit het raam. In de verte zag je een uiterst woeste zee tekeer gaan. Het leek wel inferno – een apocalypse…


Makarska aan de Adriatische Zee

Makarska als uitvalsbasis

Veel tijd in Makarska hadden we echter niet meer, de volgende dag stond er weer een busrit op ons te wachten. Terugkomen naar hier, zit er zeker en vast in. Makarska is een ideale uitvalsbasis om de belangrijkste plaatsen in Kroatië te bezoeken. Dubrovnik, Split, Krka, Korcula, Hvar en uiteraard de vele natuurparken in de buurt … Allen liggen ze op een boogscheut van Makarska. Makarska is eveneens geschikt voor een strandvakantie of een vakantie vol avontuur met actieve trektochten en waterpret. Wil je Makarska eens van bovenuit zien, maar ook naar de oneindige horizon zitten staren? Doe dan zeker de trail: The Peninsula of St. Peter.

Zoek de goedkoopste vliegtickets bij Cheaptickets.be!


LAATSTE POSTS VAN JORIS : 
Tsjechië als vakantiebestemming
Joris 4-okt.-2019
Vakantie in de Algarve (Deel 2)
Joris 4-mei-2019
Vakantie in de Algarve
Joris 3-mrt.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates