Zagreb by Night


Op aanraden van vrienden die Zagreb reeds bezocht hadden, gingen we een kijkje nemen op de bovenste verdieping van Zagreb 360°. 
Het was dan wel al donker, Zagreb by night heeft iets magisch. Het dakterras geeft je een kijk over Zagreb en omstreken en geeft je een duidelijk beeld van hoe de stad is ingedeeld. Na te hebben genoten van het uitzicht op het terras keerden we terug naar binnen en dronken we een lekkere cocktail in de bar, waar we tevens een spelletje speelden. Iedere tafel was er namelijk uitgerust met ingebouwd gezelschapsspel, leuk om met mensen aan de praat te geraken, evenals een leuke bezigheid op café. Zagreb 360, het is een plaats die mensen samenbrengt en verbindt, een echte aanrader dus! 

Om Zagreb 360 te betreden betaal je de eerste keer 60,00 kn per persoon. Maar krijg je bij buitengaan ook een guestcard waarmee je gedurende het hele jaar van leuke kortingen kan genieten, gratis de toren kan betreden en op nieuwjaar gratis en voor niets vanop de toren naar het vuurwerk kijken inclusief een glaasje Champagne. Let op, deze kaart staat wel op naam inclusief een foto. Je kan deze dus niet doorspelen aan vrienden of familie. 
Zagreb by night
Zicht op het centrum van Zagreb
De volgende dag deden we in de voormiddag weer een van de leuke en mooie wandelingen van de app “Zagreb bet here”. Zo woonden we om klokslag 12u de kanonschoten bij op Lotrscak Tower en bezochten we in de namiddag het museum van de optische illusie. Tevens wouden we het uitzicht vanop de toren Zagreb 360° ook wel eens bij daglicht zien. Zo besloten we weer eens naar boven te gaan. Het was zeker de moeite! Blij dat we Zagreb zowel by night als by day hebben gezien. Bij het naar beneden komen, was het zover… onze laatste avond Kroatië was aangebroken, de volgende dag zouden we huiswaarts keren. We besloten daarop nog eens lekker en typisch Kroatisch te gaan eten. En te genieten van de plaatselijke deugden te Zagreb.

In de late uurtjes keerden we terug richting ons apartment waar we nog enkele uren lekker konden slapen. De volgende ochtend besloten we te voet richting het busstation te gaan dat net buiten Zagreb gelegen is. Onderwerg pikten we nog enkele leuke geocaches mee! Zo hebben we een mooie afsluiter van onze reis aan Kroatië beleefd. Eenmaal op het busstation, vertrok de bus meteen richting luchthaven. We checkten onze bagage in en gingen door de security. Daar zaten we dan te wachten op onze vlucht, we spendeerden nog gauw onze Kroatische kronen in de vele leuke winkeltjes en bars op de luchthaven en niet veel later zaten we op het vliegtuig terug richting Brussel. Na een kleine 2 uren vliegen zette de piloot ons veilig terug op Belgische bodem, waar we verwelkomd werden met een helse regenbui. Wat hebben we het hier toch zo gemist… Op naar een volgend avontuur!!
Booking.com
LAATSTE ARTIKELS VAN JORIS : 

Tsjechië als vakantiebestemming
Joris 4-okt.-2019
Vakantie in de Algarve (Deel 2)
Joris 4-mei-2019
Vakantie in de Algarve
Joris 3-mrt.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates