Zoeken
Delaatsteminuut Logo


groepsreizen

 

Als je de term groepsreizen hoort, denk je dan ook automatisch terug aan de schoolreizen van weleer of grote groepen mensen die samen wandeltochten maken? Wel, het is tijd om je mening te herzien. Als we het hebben over deze fijne vorm van reizen bedoelen we reispakketten samengesteld voor avontuurlijke reizigers met een voorkeur voor reizen dewelke vooraf zijn geregeld, vooraf werden betaald en alles omvatten, van een deskundige gids ter plaatse en vervoer tot de accommodatie, maaltijden en bezienswaardigheden onderweg. ontdek alle groepsreizen 
waarom kiezen voor groepsreizen?


  •  ✅ op reis met ervaren wereldreizigers 
  •  ✅ weg van de massa
  •  ✅ ontdek unieke bestemmingen 
  •  ✅ maak nieuwe vrienden

lastminute aanbiedingen:

Tal van organisaties begrijpen de noden van de individuele reiziger wanneer ze deelnemen aan dergelijke reis. Reizigers komen er in alle vormen en allerlei interesses. Vaak besluiten ze om te reizen in groep omdat het handig, betaalbaar en een leuke manier is om meer van de wereld te zien.


deelnemen aan een groepsreis


Wie kent het probleem niet? Je hebt een bepaalde reisbestemming in gedachten, maar niemand uit je sociale kring is beschikbaar of heeft zin om mee te gaan. De oplossing is eenvoudig: je gaat voor de groepsreis. Bij deze vakantieformule kies je voor reizen met gelijkgezinden die dezelfde ervaringen willen beleven.

 

Delen in de kosten

 

Een extra voordeel is de planning van de hele reis. Het is bovendien goedkoper vergeleken met alleen reizen omdat de kosten voor accommodatie en transport worden gedeeld. Een reisbegeleider gaat mee om alles ter plaatse te regelen. De volledige organisatie gebeurd met aanbieders dewelke veel expertise over de bestemming hebben en veel over lokale gebruiken weten waardoor je bij hen ook terecht kan met al je vragen. 


Kleine groepen


De periode waarin groepsreizen bestonden uit vijftig deelnemers of meer is voorbij. Reisorganisaties zweren nu bij reizen in kleinere groepen. Afhankelijk van de reisorganisatie varieert dit van groepen van acht tot twintig personen. Dergelijke groepen hebben als voordeel dat jouw noden tijdens de reis eveneens kunnen worden beantwoord. Er is meer individuele aandacht waardoor de reis indien nodig wordt aangepast om aan jouw behoeften te voldoen. 


favoriete bestemmingen:

vrienden met reispassie

 

Misschien heb je besloten om mee te vertrekken op reis waar je niemand kent. Het geeft je de kans om nieuw volk te ontmoeten en nieuwe vriendschappen tot stand te brengen. Je ontmoet personen met passie voor reizen en die ervaringen kunnen hebben vergelijkbaar met de jouwe. Er is geen grotere bindingservaring buiten reizen met anderen. En alleen omdat de reis voorbij is, wil nog niet zeggen dat je relatie met hen eveneens gedaan is. Blijf in contact met je reiskameraden en krijg een heel netwerk waarmee je andere steden of landen kunt bezoeken.

 

Groepsreizen jongvolwassenen


Groepsreis is een algemene term. Dankzij een breed aanbod touroperators vind je mogelijkheden voor iedere doelgroep. Zo heb je reizen gericht op jongeren, jongvolwassenen, reizigers die houden van wat comfort en luxe, of zelfs avontuurlijk reizen.

 

Reizen met andere singles

 

Daarnaast is er een onderscheid tussen reizen waar je met jouw kennissen of familie kunt deelnemen of reizen waarbij je individueel inschrijft en je dus met een groep vertrekt waar niemand elkaar op voorhand kent. Groepsreizen voor singles kennen de voorbije jaren een enorme groei in populariteit. Veel reisorganisaties verkopen begeleide rondreizen voor alleenstaanden naar alle uithoeken van de wereld zoals Noord Amerika, Zuid Amerika, Afrika, Azië en Oceanië.

 

Meegaan op groepsreis hoeft niet te betekenen dat je 24/7 met de groep moet optrekken. Nee, zo is er voldoende ruimte om ook wat persoonlijke tijd te nemen voor het lezen van een boek, in de hangmat luieren of een wandeling in je eentje. Ben jij klaar voor jouw volgende avontuur? 


Waar naartoe?


Buiten Europa zijn er verschillende bestemmingen mogelijk om op groepsreis te vertrekken. Populaire landen zijn Japan, Canada en de Verenigde Staten. Wil je naar het Oosten? Thailand, Sri Lanka en Vietnam zijn erg goed in trek. Blijf je liever toch wat dichter bij huis kan je binnen Europa veilig op rondreis in bv. Schotland, IJsland, Finland, Portugal, Kroatië en zelfs op fietsvakantie in Montenegro of Bosnië Herzegovina. In Afrika is Kenia een topbestemming alsook Marokko, Botswana en zelfs Oman in het Midden Oosten. Wie Zuid Amerika op de bucketlist heeft staan vliegt naar Peru of Brazilië. handige links:


Op groepsreis met Sawadee 
Maak dit jaar de reis van je leven met Djoser
Met Koning Aap op wereldreis naar alle 7 continentenBen je op zoek of ga je binnenkort zoeken naar bijzondere plekken voor een nieuw avontuur? 
Dan ontvang je wellicht graag meer info en praktische tips en reisvoorwaarden. Bestel de gratis brochure van Djoser online via deze link


lees ook onze vakantieblog: