Zoeken
Delaatsteminuut Logo


Citytrip Stockholm, een stedentrip als geen ander


Stockholm is een stedentrip als geen ander. De Zweedse hoofdstad wordt wel eens het Venetië van het noorden genoemd en dat is te begrijpen. De stad is gebouwd op veertien van de meer dan 30000 eilandjes in de archipel in de Oostzee. Net door het vele water en groen wordt het beschouwd als een van de meeste groene hoofdsteden ter wereld. Dankzij zijn verbondenheid met de natuur en unieke design ademt Stockholm een bijzondere sfeer uit. Een slimme mix tussen de rijkdom van 7 eeuwen geschiedenis, een moderne en hypermoderne dynamiek en een ecologische verantwoordelijkheid die al lang wordt gedragen.  plan je citytrip Stockholm waarom kiezen voor een citytrip Stockholm?


  •  ✅ veelzijdige stad met mooie bezienswaardigheden
  •  ✅ minder dan 2.5 u vliegen vanuit Brussel
  •  ✅ zowel voor jong als oud 
  •  ✅ voordelige bestemming

aanbevolen hotels :

Wandel doorheen de oude stad


De wijk Gamla Stan - wat in het Zweeds "oude stad" betekent - is verdeeld over 3 eilanden, met elkaar verbonden door talrijke bruggen. Het is hier dat de eerste inwoners van de stad zich vestigden, in de 13e eeuw. De middeleeuwse wijk, die veel historische gebouwen en religieuze gebouwen uit die tijd herbergt, werd van het midden van de 19e tot de 20e eeuw beschouwd als de sloppenwijk van de hoofdstad. Maar tegenwoordig is het vooral bekend om zijn charmante, kleurrijke huizen met puntgevels, autovrije steegjes, cafés, restaurants, souvenirwinkels, galerijen en musea.


overnacht in de oude stad


citytrip Stockholm

Bezoek Djurgarden


Het groene eiland Djurgården is ongetwijfeld het meest populair bij toeristen, vooral vanwege de eindeloze mogelijkheden voor wandelingen. Een pluspunt van het grote eiland is dat het de thuisbasis is van vele instellingen en musea die je gezien moet hebben: het Vasamuseum dat terugkijkt op het verhaal van een 17e-eeuws Zweeds oorlogsschip dat tijdens zijn eerste reis zonk, het Nordic (Nordiska museet) vol Scandinavische geschiedenis; of het interactieve museum gewijd aan de ABBA-groep, dat bezoekers uitnodigt om mee te zingen met de hologrammen van de groep.

 

Koninklijk Park

 

In het koninklijke park is er ook een aquarium, een pretpark en het eerste openluchtmuseum ter wereld (Skansen) dat het Zweden van weleer reconstrueert, met zijn boerderijen, zijn historische plattelandswoningen en zijn dieren. Ambachtslieden, meisjes en boeren doen hun werk en je kunt ze Tunnbröd (Zweeds plat brood) en zoetgeurende Kanelbullar (kaneelbroodjes) zien bakken. Het gebied is ook de thuisbasis van wolven, beren en lynxen, en als je niet oppast, kun je zelfs door een eland worden geknuffeld!


Verken de archipel van Stockholm


Ten oosten van het stadscentrum zijn er ongeveer 30.000 eilanden in de Baltische Zee die de archipel van Stockholm vormen, en het is een bezienswaardigheid die je niet wilt missen! In de zomer organiseren sommige van de grotere eilanden regelmatig feesten, terwijl andere populaire plekken zijn om te wandelen of te vissen. Je kunt met de veerboot naar enkele van de dichtstbijzijnde eilanden reizen, of je kunt je tent opzetten op een van de campings, en wat tijd spenderen om te kajakken, paddenstoelen of bessen plukken en je vangst van de dag zelf te vangen.


Geniet van de Zweedse traditie: een fika


Tijdens een citytrip Stockholm heb je heel wat mogelijkheden om te genieten van een typische Zweedse traditie: de fika. Deze koffiepauze is heel gebruikelijk in Zweden en kan op elk moment worden genomen, en bestaat uit het nemen van de tijd om collega's, vrienden of familie te ontmoeten, te ontspannen en te genieten van een goede dampende koffie vergezeld van wat gebak. Een echte Scandinavische instelling.

 

Tekst: Dempsey Capelle / Foto ('s): Unsplash

Lees ook onze blogartikels :