CITYtrIPs EUROPA

citytrip naar het collosseum in  Rome

Ontdek het oude Rome

Keer terug naar de tijd van stoere gladiatoren

tapas eten in Barcelona

Kuieren & kunst op Las Ramblas

Tapas eten & Gaudi ontdekken in Barcelona

op citytrip in de stad Stockholm

Eilandjes hoppen in Stockholm

Hippe stad van mode & design aan het water

citytripS NAAR DE LEUKSTE STEDEN

Nu een citytrip vakantie boeken

Even kort ertussenuit doe je natuurlijk op zijn best door één van de vele fantastische steden
die de wereld rijk is te bezoeken. Steden zijn immers de plekken waar alles samenkomt en
waar je dus in korte tijd heel veel kunt doen.

Wanneer je spontaan het vakantiegevoel te pakken hebt, dan boek je zo’n stedenreis natuurlijk gewoon last minute. Op delaatsteminuut.be zijn al die citytrips die je op korte termijn kunt boeken handig bij elkaar
verzameld. Je kunt dus direct zien waar wat te beleven valt en hoe snel je er al bij kunt zijn.

>> BEKIJK alle citytrips

Wat is een last minute?

Het is al vele jaren mogelijk om een last minute vakantie te boeken. Dat neemt niet weg dat
nog lang niet iedereen precies weet wat dit nu eigenlijk is. De naam is afgeleid van wat dit
type vakantie van origine was, namelijk een reis die op het allerlaatste moment geboekt kon
worden. Dit betrof vaak overgebleven plaatsen die goedkoop werden aangeboden enkele
uren voor de vlucht vertrok. Tegenwoordig kan het ook oplopen tot enkele dagen of zelfs
meer dan een week. Wel worden de plekken steeds goedkoper aangeboden naar mate de
vertrekdatum dichterbij komt.

Wat is een citytrip?

De letterlijke vertaling van citytrip is stedenreis en dat is dan ook precies wat het is. Wel is
het zo dat over het algemeen met een citytrip een korte reis naar een stad wordt bedoeld.
Denk aan bijvoorbeeld een weekend of een lang weekend. Wanneer je wat langer in de stad
blijft wordt het vaker aangeduid als een vakantie. De citytrip, zowel de korte als de wat
langere, zijn vaak gemakkelijk last minute te boeken. Voor veel mensen is het juist een deel
van het plezier om een dure stad zo goedkoop mogelijk te bezoeken.

Waar kan je allemaal naartoe?

Er zijn natuurlijk tientallen steden die je kunt bezoeken als je een leuke citytrip wenst te hebben. Daarbij zijn natuurlijk bekende grote steden als Parijs, Londen, Rome of Barcelona. Daarnaast zijn er een flink aantal steden die zich de laatste tijd profileren als een uitstekende plek om enkele dagen door te brengen voor een citytrip. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Leipzig en Stuttgart, maar ook aan Lissabon. Door heel Europa, maar ook op andere continenten, zijn goede bestemmingen te vinden. Dit  is dus allemaal mogelijk als je een leuke citytrip zoekt.

Wat ga je doen?

Een leuke stedentrip bestaat natuurlijk uit een aantal dingen die je gedaan moet hebben. Zo hoort er een dag winkelen bij. Ook is één dag ingeruimd om cultuur te snuiven. Dit kan je heel breed zien. Je kunt bijvoorbeeld plaatselijke musea bezoeken, maar bijvoorbeeld ook bekijken wat er allemaal op de straten en pleinen gebeurt in zo’n grote stad. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld ook voor een tour door het stadion van de plaatselijke voetbalclub. Grote steden hebben immers altijd een topclub binnen de stadsgrenzen. Soms zelfs meer dan één.

>> BEKIJK alle citytrips

Lekker eten


Wat ook fijn is aan een citytrip, is dat je er een uitgebreid aanbod hebt aan mogelijkheden om te eten. De steden zitten immers vol met leuke, goede en bijzondere restaurantjes. Dat is nog eens iets anders dan een patatje bij de campingbar. Het is wel verstandig om ook de restaurantjes, net als bijvoorbeeld de bezienswaardigheden vooraf enigszins in kaart te brengen. Zo weet je bijvoorbeeld waar het lekker eten en drinken is en waar je deze plekken kunt vinden. Voor velen is dit één van de hoogtepunten van een stedenreis.

Goedkoper reizen


Het grote voordeel van een last minute is dat je lekker impulsief kunt kiezen om een paar dagen ertussenuit te gaan. Er is echter nog een tweede voordeel dat veel mensen aantrekkelijk in de oren klinkt. Het is namelijk zo dat de kosten flink lager zijn. De kortingen die op deze reizen gelden kunnen immers flink oplopen. Soms wordt zelfs slechts de helft van de prijs gevraagd. Het is dan natuurlijk wel zo dat het aanbod op dat moment geldt. Een bepaalde stad kan er niet tussen zitten omdat er geen last minute meer is.

De koffers pakken en weg


Hoewel het niet meer persé zo is dat je binnen enkele uren moet vertrekken als je een last minute boekt, is het wel zo dat je eigenlijk direct moet beginnen met het pakken van je koffers. Je zal binnen enkele dagen in de stad van je dromen rondslenteren. Dat betekent dus dat je eigenlijk direct aan de slag moet om alles te regelen wat je denkt dat nodig is met betrekking tot de stad van je keuze. Voor Barcelona zal je immers anders pakken dan voor Stockholm of Kopenhagen.

Steden in Europa


Een ander groot voordeel van een last minute citytrip bij delaatsteminuut.be is dat je eigenlijk naar alle aantrekkelijke steden in Europa kunt trekken. Er zijn bijvoorbeeld toplijst met de bestemmingen die het meest populair zijn. Naast de grote steden die al eerder genoemd werden kan je dan denken aan Berlijn, Madrid, Milaan, Birmingham, Oslo of München. Ook in bijvoorbeeld Porto is veel te doen. Opvallend zijn ook steden als Split, Dubrovnik en Krakau. Deze zijn ook steeds populairder aan het worden. Er is dus altijd voldoende keus als het gaat om leuke stedenreisjes.

>> BEKIJK alle citytrips

Steden buiten Europa


De populairste bestemming als het gaat om steden ligt misschien wel buiten Europa. De favoriete last minute is namelijk New York. Dit is ook niet zo vreemd, de stad heeft natuurlijk een enorme aantrekkingskracht door zijn wereldwijde bekendheid. Een andere Amerikaanse stad die een vergelijkbare aantrekkingskracht heeft, is Las Vegas. Daarnaast zijn bijvoorbeeld Montréal en Rio de Janeiro ook ontzettend interessant. Deze reizen duren vaak wel wat langer dan een lang weekend. Dit komt natuurlijk vooral omdat de vliegreizen een hele dag in beslag nemen. Daarnaast zijn de steden natuurlijk ook flink groot.

Alle soorten accomodaties


Het mooie aan stedenreizen is dat er een groot en divers aanbod aan accommodaties is. Je kunt natuurlijk in een mooi hotel gaan zitten, maar ook een appartement kan een goede optie zijn. Dit soort keuzes kan je allemaal al vooraf maken. Ook mooie lofts worden steeds populairder. Dit is vooral in hippe steden steeds interessanter aan het worden. Je wilt natuurlijk het liefst van de eerste tot de laatste minuut midden in de stedelijke drukte zitten en alles volledig in je opnemen. Dit kan je al bij het boeken veiligstellen door de juiste reis met de juiste accommodatie te kiezen uit het aanbod.

Net iets langer blijven


Hoewel het weekendje en het lange weekend de meest populaire vormen zijn, is er natuurlijk veel meer mogelijk. Bij de meeste last minute aanbiedingen kan je kiezen uit een verschillend aantal opties. Denk bijvoorbeeld aan twee, vier, zes of acht nachten. Zo kan je dus tot wel anderhalve week in je favoriete stad verblijven voor een goede prijs. Dit is wel per bestemming verschillend. Dit hangt samen met het soort reis dat geboden wordt. Kijk daarom altijd even goed naar wat de mogelijkheden zijn. Vooral steden die wat verder weg liggen zijn vaak langer te bezoeken.

Een combinatie van steden maken


Ook populair is de combinatie van meerdere steden in één reis. Bij voorkeur pak je dan wel twee steden binnen hetzelfde land. Bijvoorbeeld in het noorden en het zuiden van een land. Een aantal reizen worden ook in duo-vorm aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan Jeruzalem en Tel Aviv, Porto en Lissabon en Napels en Rome. Dit zijn allemaal leuke tweeluiken die je kunt doen voor een aantrekkelijke prijs. Dit is niet alleen geschikt voor een snelle vlucht uit je drukke leven, maar ook om een echte vakantie te vieren. Je kan dan gemakkelijk meer dan een week vullen.

>> BEKIJK HET AANBOD citytrips

>> TOP 25 citytrips

>> citytrip in de kijker: LONDEN

>> vind een goedkope vlucht