Cruise tussen de fjorden in Noorwegen

Niet iedere cruise is gelijk  

Als het de eerste keer is dat je een cruise boekt, kan het verleidelijk zijn om voor de goedkoopste deal te gaan of te veronderstellen dat als ze naar dezelfde bestemming gaan, ze allemaal relatief hetzelfde zijn. De realiteit is dat er een grote verscheidenheid aan cruise categorieën is die behoorlijk van elkaar verschillen. Zo kan het ene schip een 5-sterren eetervaring bieden, terwijl een ander misschien meer entertainment aan boord heeft. 

Niet iedere kajuit heeft een raam 

Dit kan een echte schok zijn voor iedereen die voor de eerste op cruise gaat. De grandeur van de gemeenschappelijke ruimtes van een cruiseschip kan zo overweldigend zijn dat je vergeet dat niet alle kajuiten zo blits zijn. In feite kunnen sommige lijken op een caravan (qua grootte) maar dan zonder het raam. Als u het moeilijk vindt om in kleine afgesloten ruimtes te zijn, kan het van belang zijn om de voorzieningen van je kamer te onderzoeken en een vergelijking te maken voordat je je kamer boekt.

Je zal je niet vervelen 

Veel mensen hebben het gevoel dat het saai kan zijn om een ​​cruise te maken, omdat je dagenlang op een schip zit. Hoewel dit kan afschrikken om dit soort reizen te boeken, zal je snel ontdekken dat alles in het werk is gesteld om haar passagiers te vermaken. Van wedstrijden aan het zwembad tot clubs waar je kan feesten tot in de late uurtjes. Er is geen tekort aan dingen die je kan doen tijdens het varen. Als je kinderen hebt, zijn er meestal aparte kinderclubs met aparte activiteiten om ze ook bezig te houden. 

Ga voor all inclusive 

All-inclusive lijkt misschien prijzig, maar als je de kosten van een enkele drank en maaltijden aan boord gedurende 1-2 weken meetelt, kan het veel duurder zijn. De all-inclusive betekent dat je niet veel hoeft te denken aan boord en dat de enige maaltijden waar je zorgen over hoeft te maken die zijn wanneer je aangemeerd bent.
Reuze dammen op een cruiseschip
Paspoort cruise schip
Plannen is noodzakelijk 
Zoals we eerder zeiden, is een cruiseschip een equivalent van een klein stadje. Aangezien dit kleine stadje van plaats naar plaats reist, creëert het vaak een grote vraag naar de meest populaire activiteiten, rondleidingen, restaurants... je snapt het. Om teleurstelling te voorkomen, of aan boord te blijven met je duimen draaien, boek je activiteiten op aanmeerdagen best ruim van tevoren. 

Cruisevakanties zijn niet het soort vakanties waar je kunt meegaan met de stroom. Je zult concurreren met duizenden andere toeristen die graag dezelfde dingen willen verkennen als jij. Wees voorbereid. 

Internet is peperduur 
Zeg ons na: schakel je mobiele gegevens uit. Roaming zal je een fortuin kosten terwijl je aan boord van een schip bent omdat je vaak op internationale wateren zit. We weten allemaal dat voor onze telefoonbedrijven elke reden goed is om een ​​extra bedrag aan te rekenen. Heb je toch internet nodig, dan kun je profiteren van het internet aan boord. Tegenwoordig wordt immers op de meeste schepen wifi geleverd. 

Je hebt je paspoort nodig om aan wal te gaan 
Cruiseschepen zijn een soort van niemandsland, dus je moet door een soort van douane (en misschien je tassen laten scannen) als je aan wal gaat. Het is een lange procedure in theorie, maar wanneer honderden - mogelijk zelfs duizenden, afhankelijk van de grootte van het schip - tegelijkertijd van boord gaan, kan je je inderdaad in een zeer lange rij bevinden. Verlaat daarom de boot zo snel mogelijk en bewaar je documenten in een reisportefeuille. Ga ook na of je visums nodig hebt voor bepaalde bestemmingen.  
LAATSTE ARTIKELS VAN DEMPSEY: 

7 Bestemmingen om de winter te overleven
Dempsey 26-dec.-2019
Plaatsen die mooier zijn in de winter dan in de zomer
Dempsey 11-dec.-2019
De mooiste locaties in Europa om de herfst door te brengen
Dempsey 5-nov.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates