Zoeken
Delaatsteminuut Logo

Wat je zou moeten weten voor je op cruise vertrekt


Door Dempsey | Datum woensdag 12 juli 2023

Je eerste cruise kan spannend zijn als je je voorbereid op een onvergetelijke ervaring met buitenlandse zonsondergangen waar je van de ene horizon naar de andere vaart. Het kan het ook wel intimiderend zijn tijdens je eerste kennismaking met een cruiseschip. Met de grote schepen van vandaag die 16 verdiepingen hoog kunnen zijn en tot 5.000 passagiers huisvesten. Aangezien een cruiseschip het equivalent is van een drijvende stad, zijn er enkele dingen die je beter weet voordat je aan boord gaat.

Tekst: Blogger Dempsey / Foto('s): Unsplash


- advertentie -


Niet iedere cruise is gelijk  


Als het de eerste keer is dat je een cruise boekt, kan het verleidelijk zijn om voor de goedkoopste deal te gaan of te veronderstellen dat als ze naar dezelfde bestemming gaan, ze allemaal relatief hetzelfde zijn.


De realiteit is dat er een grote verscheidenheid aan cruise categorieën is die behoorlijk van elkaar verschillen. Zo kan het ene schip een 5-sterren eetervaring bieden, terwijl een ander misschien meer entertainment aan boord heeft. 


Cruise tussen de fjorden in Noorwegen

Je zal je niet vervelen 


Veel mensen hebben het gevoel dat het saai kan zijn om een ​​cruise te maken, omdat je dagenlang op een schip zit. Hoewel dit kan afschrikken om dit soort reizen te boeken, zal je snel ontdekken dat alles in het werk is gesteld om haar passagiers te vermaken. 


 Van wedstrijden aan het zwembad tot clubs waar je kan feesten tot in de late uurtjes. Er is geen tekort aan dingen die je kan doen tijdens het varen. Als je kinderen hebt, zijn er meestal aparte kinderclubs met aparte activiteiten om ze ook bezig te houden. 


Ga voor all inclusive 


All-inclusive lijkt misschien prijzig, maar als je de kosten van een enkele drank en maaltijden aan boord gedurende 1-2 weken meetelt, kan het veel duurder zijn. De all-inclusive betekent dat je niet veel hoeft te denken aan boord en dat de enige maaltijden waar je zorgen over hoeft te maken die zijn wanneer je aangemeerd bent.

Reuze dammen op een cruiseschip

Plannen is noodzakelijk 


Een cruiseschip een equivalent van een klein stadje. Aangezien dit kleine stadje van plaats naar plaats reist, creëert het vaak een grote vraag naar de meest populaire activiteiten, rondleidingen, restaurants...

Om teleurstelling te voorkomen, of aan boord te blijven en je te vervelen, boek je activiteiten op aanmeerdagen best ruim van tevoren. Cruisevakanties zijn niet het soort vakanties waar je kunt meegaan met de stroom. Je zult concurreren met duizenden andere toeristen die graag dezelfde dingen willen verkennen als jij. Wees voorbereid.
Paspoort cruise schip

Niet elke kajuit heeft een raam 


Dit kan een echte schok zijn voor iedereen die voor de eerste op cruise gaat. De grandeur van de gemeenschappelijke ruimtes van een cruiseschip kan zo overweldigend zijn dat je vergeet dat niet alle kajuiten zo blits zijn. Sommige kajuiten hebben een eigen balkon, anderen slechts een klein rond raampje of helemaal niet.  


In feite kunnen sommige lijken op een caravan (qua grootte) maar dan zonder het raam. Als u het moeilijk vindt om in kleine afgesloten ruimtes te zijn, kan het van belang zijn om de voorzieningen van je kamer te onderzoeken en een vergelijking te maken voordat je je kamer boekt. De regel is: hoe duurder je cruise, hoe groter je kajuit. 

niet elke kajuit heeft een balkon of raam

Internet is peperduur 


Zeg ons na: schakel je mobiele gegevens uit. Roaming zal je een fortuin kosten terwijl je aan boord van een schip bent omdat je vaak op internationale wateren zit. 

Heb je toch internet nodig, dan kun je profiteren van het internet aan boord. Tegenwoordig wordt immers op de meeste schepen wifi geleverd. 

Je hebt je paspoort nodig om aan wal te gaan 


Cruiseschepen zijn een soort van niemandsland, dus je moet door een soort van douane (en misschien je tassen laten scannen) als je aan wal gaat. Het is een lange procedure in theorie, maar wanneer honderden - mogelijk zelfs duizenden, afhankelijk van de grootte van het schip - tegelijkertijd van boord gaan, kan je je inderdaad in een zeer lange rij bevinden. Verlaat daarom de boot zo snel mogelijk en bewaar je documenten in een reisportefeuille. Ga ook na of je visums nodig hebt voor bepaalde bestemmingen.  
cruise

Laatste blogartikels: