Wifi Map

Deze app is de beste manier om roamingkosten te vermijden wanneer je in het buitenland zit. Of het nu is om een foto te posten op je sociale media, je mails te checken of een boeking te maken op je volgende bestemming, soms hebben we gewoon eens wifi nodig. Gezien de internationale data plannen vrij duur zijn, zijn de openbare hotspots de betere keuze. Deze app toont alle locaties dichtbij waar er gratis wifi wordt aangeboden, samen met de wachtwoorden. De app is gratis, maar je kan ook de premium versie kopen die je toegang geeft tot hotspots in meer afgelegen gebieden. 
Moovit 

Navigeren in een stad waar je niet vertrouwd mee bent, er zijn makkelijkere dingen. Je voorbereiding vooraf vertelde je dat je bus 45 moest nemen naar locatie X, maar hoe weet je wanneer je die locatie hebt bereikt? Dat is het moment waarop Moovit zijn waarde demonstreert. Deze app geeft je voortdurend updates voor het openbare vervoer zodat je geen tijd verliest met de verkeerde straat in te wandelen, of te wachten op een bus die nooit komt. Een ander voordeel is dat je niet voortdurend op je gsm scherm moet staren. De app zal je zelf vertellen wanneer je moet afstappen. 
PackPoint

Het is gemakkelijk om iets te vergeten thuis of misschien heb je er niet aan gedacht dat je het nodig zou hebben. Deze intelligente lijstmaker geeft een opsomming van wat je allemaal nodig hebt op basis van de gegevens van je reis. Geef de duur in van je reis, de bestemming, de weersvoorspellingen, welke activiteiten je allemaal wil doen en PackPoint geeft je een volledige lijst van wat je moet inpakken. 
Tripit

Sommige reizen heb je maanden op voorhand gepland. Met heel wat boekingen zoals vliegtickets, hotelreservaties en activiteiten is het makkelijk om er geen structuur meer in te vinden. De app TripIt is dan weer ontworpen om een reisschema te maken op basis van je boekingen. Stuur alle reservatiemails naar plans@tripit.com en de app zal al je boekingen in een gedetailleerd reisschema gieten. Zo mis je nooit meer een vlucht of boeking. 
Rome2Rio

Dit is een van de beste apps als je een wereldreis plant of wil gaan backpacken. Rome2Rio toont alle informatie over routes in meer dan 150 bestemmingen. Geef je locatie in en je bestemming en je krijgt een overzicht van alle manieren van transport, de reisduur en de kostprijs van de reis. Daarnaast geeft de app een link van waar je de tickets kan boeken. 
Hopper

Reis je met een budget? Dan is je eerste uitdaging alvast goedkope vliegtickets te vinden. Niet gemakkelijk! Is het beter om drie maanden op voorhand te boeken? Via welke site? En moet je een andere computer gebruiken om de cookies te vermijden? Hopper analyseert verschillende vluchten zodat je niet alle websites van vluchtmaatschappijen moet aflopen. Er komt ook geen giswerk aan te pas, want Hopper zal je exact vertellen wat te doen in plaats van enkel prijswijzingen aan te geven. 
Whatsapp

Whatsapp is dan weer een app die de meeste mensen al kennen, maar het biedt evenzeer grote voordelen voor reizigers. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding om contact te houden met het thuisfront, videogesprekken te voeren of foto’s te versturen. Zo vermijd je grote kosten van het bellen of sms’en naar huis. Door het feit dat je foto’s kan versturen is het een betere optie dan Skype. 
Splittr


Als je in het verleden al eens met vrienden hebt gereisd, dan is het een probleem die je wel zal herkennen. Vriend nummer één heeft betaald voor de eerste accommodatie, terwijl vriend nummer twee voor het restaurant heeft betaald. Naar het einde van de reis toe weet je niet meer wie aan wie moet betalen en hoeveel. In plaats van zelf moeilijke berekeningen te doen, kun je de app Splittr je laten helpen. Geef alle uitgaven in met de naam van wie het heeft betaald en op het eind krijg je een overzicht. Het grote voordeel is dat je ook verschillende munteenheden kan ingeven. 
HappyCow

Veganistisch of vegetarisch eten is een trend geworden. Heel wat mensen kiezen er bewust voor om geen vlees meer te eten, maar tijdens het reizen kan dat erg lastig worden. Waar vind je een restaurant waar je vegetarisch, of erger, veganistisch kan eten? HappyCow geeft een lijst weer van alle vegetarische en veganistische restaurants in maar liefst 10000 steden wereldwijd. De app is wel betalend. 
Netflix

Misschien niet de typische reisapp, maar reizen gaat nu eenmaal gepaard met lange wachttijden in luchthavens, treinstations. Op die momenten is Netflix een app die je niet wil missen. De app laat je immers toe je favoriete series en films te downloaden zodat je ze offline kunt bekijken. Zorg er gewoon voor dat je ze thuis download om hoge data roaming kosten te vermijden. 
LAATSTE ARTIKELS VAN DEMPSEY : 

Reizen in groep met Joker
Dempsey 4-feb.-2020
7 Bestemmingen om de winter te overleven
Dempsey 26-dec.-2019
Plaatsen die mooier zijn in de winter dan in de zomer
Dempsey 11-dec.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates