Zoeken
Delaatsteminuut Logo


Romantische citytrip Parijs


Parijs. De lichtstad en de stad van de liefde. De prachtige hoofdstad van Frankrijk is een van de beroemdste bestemmingen ter wereld, en veel mensen komen er elk jaar samen om de ongelooflijke cultuur te ervaren en de roemruchte geschiedenis en verbluffende architectuur die de stad te bieden heeft te bewonderen. Een citytrip Parijs is dan ook in ieder seizoen de moeite waard.  overnacht in de beste hotels 


waarom op citytrip in Parijs?


  •  ✅ slechts 1 uur reizen vanuit Brussel per trein 
  •  ✅ romantische  bestemming
  •  ✅ culinaire hotspot 
  •  ✅ prachtige musea zoals het Louvre

- last minute aanbiedingen -


Mooiste gebieden om te verkennen tijdens citytrip Parijs


Montmartre

 

Aangezien Parijs de stad van de liefde is, is het logisch om deze lijst te beginnen met een van de meer romantische bestemmingen. De algemene sfeer van Montmartre is adembenemend met geplaveide straten en heldere kleurrijke gebouwen. Dit is ook de wijk waar de Moulin Rouge zich bevindt. Montmartre was de thuisbasis van de bloeiende Boheemse en artistieke cultuur waar Parijs nog steeds om bekend staat. Iconische kunstenaars zoals Pablo Picasso of Salvador Dali woonden en werkten hier in het begin van de 20e eeuw. Als je vandaag een bezoek brengt, kun je de werken ontdekken die zijn gemaakt door lokale kunstenaars en makers, en wie weet? Misschien ontdek je wel de volgende iconische Parijse artiest!


Quartier Latin

 

Met zijn kades aan de Seine en cafés vol Sorbonne-studenten, is het Quartier Latin een iconisch gebied. Vermijd de met toeristen volgepropte straten rond de rue de la Harpe en verken in plaats daarvan het Panthéon, de rustplaats van grote Franse denkers, en het Musée de Cluny met middeleeuws thema, met de ondergrondse Gallo-Romeinse baden. Voor rust en stilte kun je het park Arènes de Lutèce niet verslaan, gelegen in de overblijfselen van een Romeins amfitheater, en gun jezelf de tijd om de straatmarkt van de rue Mouffetard te verkennen.


Canal Saint-Martin


De buurt rond het Canal Saint-Martin is een gevestigd centrum van koelte, geclusterd rond de bijna 200 jaar oude waterweg, die je kunt wandelen. Bestel Mexicaanse burrito's en taco's bij El Nopal en bemachtig een plekje buiten aan de gracht. Als je de voorkeur geeft aan bediening aan tafel, zijn er allerlei uitstekende bistro's om uit te kiezen.  We houden van de immens populaire wijnkelder La Vache dans les Vignes. Voor fashionista's zijn er de winkels van rue Beaurepaire en rue de Marseille.

 

Ile de la Cité


Ile de la Cité, een traanvormig eiland in het midden van de Seine, herbergt enkele van de meest emblematische monumenten van de stad, waaronder de prachtige kathedraal Notre-Dame, Sainte-Chapelle, de Conciergerie en het indrukwekkende Palais de Justice.

 

Dit kleine stukje land wordt beschouwd als het historische en geografische centrum van Parijs en heeft tal van elegante gebouwen, prachtige tuinen en verborgen charmes die wachten om ontdekt te worden. Mis de kleurrijke bloemen- en vogelmarkt op het Louis-Lépine-plein of het betoverende Place Dauphine niet.Ontdek de wereldberoemde musea


Een citytrip Parijs kan niet zonder een bezoek aan de Eiffeltoren of de Arc de Triomphe. Maar in het hart van Parijs liggen ook talloze beroemde musea waar je niet omheen kan. De beroemdste van allemaal is wellicht het Louvre. 's Werelds grootste en meest bezochte museum behoeft geen introductie. 


Het Louvre is uitgegroeid tot een enorm, multi-level doolhof van galerijen, gangen, trappen en roltrappen, allemaal bekroond met het iconische piramidedak. Terwijl veel van de 10 miljoen bezoekers per jaar in de rij staan ​​voor een bepaalde beroemde dame, de Mona Lisa, zijn er meer dan 35.000 kunstwerken en artefacten te zien uit verschillende werelddelen. 


citytrip Parijs Louvre

Hou je van kunst die indruk maakt, dan is het Musée D'Orsay een aanrader. De collectie is gevestigd in een voormalig treinstation en omvat alle grote namen van de impressionistische en post-impressionistische bewegingen - Monet, Renoir, van Gogh en Toulouse-Lautrec - evenals enkele keurige decoratieve kunst uit het Art Nouveau-tijdperk en een breed assortiment van 19e-eeuwse beeldhouwkunst. Voor modernere kunst is het Centre Pompidou niet te missen! Hotel boeken voor je citytrip


Je plant jullie citytrip Parijs en vraagt ​​je af waar te verblijven? Welk deel van Parijs is de beste plaats om een ​​hotel te zoeken? Het hart van Parijs is niet zo groot als steden als Londen of Düsseldorf. En dankzij het uitgebreide metronetwerk maakt het niet zo veel uit waar je verblijft gezien je je snel kunt verplaatsen. Desondanks, als je de keuze hebt is de buurt rond de Notre Dame erg leuk omdat je in de historische binnenstad dan zit. Ook Montmartre is ideaal als je houdt van lekker eten dichtbij en een levendig nachtleven.

 

Dit zal waarschijnlijk geen verrassing zijn, maar voor de duidelijkheid: Parijs is geen goedkope plek om te verblijven. Met ruim 2,4 miljoen inwoners, verspreid over slechts 100 vierkante kilometer, is leefruimte schaars. En dat zie je natuurlijk terug in de prijzen en de grootte van de kamers. Maar er is een ruime keuze aan hotels in de prijsklasse van 100 tot 300 euro per kamer en nacht. De algehele kwaliteit in deze prijsklasse is op grote schaal inconsistent. Het is dus altijd een goed idee om door hotelbeoordelingen te bladeren om er zeker van te zijn dat je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. Het is ook aanbevolen om verschillende kamertypes te vergelijken – in veel gevallen kun je voor slechts tien euro extra een veel betere kamer krijgen in hetzelfde hotel. hier slaap jij binnenkort... - laatste blogartikels -