Zoeken
Delaatsteminuut Logo

vakantie aan zee


Door Redactie DLM | Datum zondag 9 juli 2023

De zee heeft iets magisch. Of het nu het oneindige is of het zand tussen je tenen of de wind door je haar, de zee heeft altijd al een grote aantrekkingskracht gehad. Ook nu wanneer buitenlandse reizen even niet mogelijk zijn, verlangt iedereen om even aan zee uit te waaien. Maar waarom geen vakantiehuis aan zee huren en enkele dagen doorbrengen aan onze eigen Belgische kust?


Tekst: Redactie DLM / Foto('s): Unsplash


- advertentie -


zon, zee en strand


De uitgestrekte zandstranden van de Belgische kust zijn het geliefkoosde terrein voor wandelaars. Ook tijdens de wintermaanden trekt onze kust veel dagjestoeristen aan, maar het is pas in de zomer dat de vele stranden al hun troeven uitspelen. 


Zonnebaden, zwemmen of gewoon uitwaaien. De Belgische kustlijn telt tien kuststeden en iets meer badplaatsen, elk met hun eigen karakter. 


Badsteden Oostende, Blankenberge en Knokke zijn erg populair bij dagjestoeristen, maar geniet je liever van het decor van de zee in een rustigere omgeving,  dan vind je wellicht een leuk vakantiehuis aan zee in plaatsen als De Panne, Koksijde of Wenduine. 


In Raversijde, vlak naast Middelkerke, vind je dan nog weer resten van de Atlantikwall, een muur vol bunkers, gangen en geschutstellingen die ooit de Duitse verdedigingslinie voorstelde.


Vakantiehuis aan zee

uitstapjes aan de kust


Wie zijn vakantie aan zee doorbrengt is misschien op zoek naar wat afwisseling. Het prachtige Brugge ligt op een boogscheut van de kust en is een echte toeristische trekpleister. 


Dompel je onder in ons cultureel erfgoed en bezoek het Frietmuseum, het Chocomuseum of Brouwerij de Halve Maan om de geschiedenis van onze gastronomische lekkernijen te proeven. 


Langs de kust bieden het SeaLife Center en het serpentarium in Blankenberge leuke opties voor een regenachtige dag. Je in de tropen wanen kan in het tropisch zwembad Sunparks in Oostduinkerke of De Haan. 


Wie houdt van wat geschiedenis en cultuur tijdens zijn vakantie aan zee, mag zeker geen bezoek missen aan het Westfront museum in Nieuwpoort, op de locatie die een belangrijke rol heeft gespeeld in de uitkomst van WO I.


belgische kust

boek een authentiek vakantiehuis aan zee

 

Een vakantiehuis aan zee is de perfecte uitvalsbasis voor wie even wil tot rust komen aan de Belgische kust. Veel vakantiehuizen bevinden zich op wandelafstand van het strand. Kiest u voor een vakantiewoning op een recreatiedomein, een kustvilla, een appartement met uitzicht op zee of eerder voor een authentiek vissershuisje, het kan allemaal. 


Een vakantie aan zee staat garant voor plezier voor de hele familie. Kinderen ravotten in het zand terwijl je in de zon ligt. Geniet van een ijsje of een terrasje in een van de vele horeca langs de kust of proef de heerlijke visgerechten waarvoor ons land bekend staat. Kortom, de vele mogelijkheden die onze kust biedt van wandelen tot het opsnuiven van cultuur, zorgt ervoor dat je je geen minuut zal vervelen. 


activiteiten genoeg aan zee

recreatieve activiteiten

 

Zwemmen, zeilen of zonnebaden zijn maar enkele van de recreatieve mogelijkheden die de Belgische kust biedt. Huur een vakantiehuis aan zee als uitvalsbasis voor leuke wandel-en fietstochten. De kustregio biedt een uiterst uitgestrekt wandel-en fietsroute netwerk. 


Van de Duinengordel tegen de Franse grens tot het Zwin. Wil je iets anders dan de fiets of te voet, dan is er ook de mogelijkheid tot het huren van gocarts, een geliefkoosde activiteit bij kinderen. In Blankenberge heb je de populaire 'De Lustige Velodroom' met zijn gekke fietsen. Uiteraard staat een bezoek aan Plopsaland De Panne ook vaak bovenaan het verlanglijstje bij de kinderen. 


De Lustige Velodroom Blankenberge - foto van visit-blankenberge

laatste blogartikels: