Zoeken
Delaatsteminuut Logo

vakantie in de ardennen

 
Door Dempsey | Datum zondag 7 juni 2020

Op zoek naar een vakantie in de Ardennen waar je heerlijk kunt ontspannen in de natuur? Er is geen betere dichtbij bestemming om even helemaal op adem te komen. De Belgische Ardennen strekken zich uit over de provincies Henegouwen, Namen, Luik en Luxemburg. Met uitgestrekte bossen en prachtige rivieren trekt het heel wat wandelaars en natuurliefhebbers aan, maar ook wie houdt van wat cultuur kan hier terecht in de vele idyllische stadjes.

Tekst : Blogger Jerry | Foto's : Unsplash

- advertentie -


uitstapjes vanuit je vakantiehuis in de ardennen

 

De Ardennen hebben heel wat te bieden. De vele kastelen en gezellige dorpjes zijn zeker een bezoek waard tijdens je vakantie in de Ardennen. Durbuy staat bekend als het kleinste stadje ter wereld en hier wandelen doorheen de smalle straatjes ademt dan ook heel wat charme uit. 


Ook La Roche, Spa en Chimay zijn erg de moeite voor een daguitstap. In La Roche vind je heel wat oorlogsgeschiedenis terug, terwijl Spa dan weer bekend staat om zijn wellness. 


Op een mooie dag zijn bezoekjes aan de watervallen van Coo en de grotten van Han echte klassiekers. Omdat België zelfs in de zomer wel eens regenweer kan hebben, hou je best rekening met enkele indooractiviteiten. Op een regendag is de abdij van Stavelot zeker een aanrader, net als de Archeoscoop Godfried van Bouillon waar je alles leert over het verleden van de stad Bouillon



gastronomie - proef de specialiteiten van de ardennen


Wie houdt van heerlijk eten is tijdens een vakantie in de Ardennen op de goede plek. Belgen hebben een geschiedenis als Bourgondiërs en dit vind je ook terug in de Ardennen. In het juiste seizoen is wild een echte delicatesse op de menu van tal van restaurants. 


Salami´s en gedroogde Ardennerham zijn dan weer specialiteiten je het hele jaar door in de streek vindt. In de Ardennen vind je ook tal van abdijen waar bier wordt gebrouwen. Denk maar aan La Chouffe, Orval of Chimay. 



In de Ardennen op vakantie gaan

een actieve vakantie vanuit je vakantiehuisje

 

De uitgestrekte bossen en rivieren zijn het perfecte decor voor wie houdt van eenvoudige of uitdagende wandelingen. De beboste heuvelachtige streek wordt beschouwd als het mooiste natuurgebied van België. Ieder dorp telt wel enkele leuke dagwandelingen geschikt voor ieder niveau wandelaar. 


Op een warme zomerdag bieden rivieren als de Ourthe, de Lesse of de Semois een leuk afkoeling alternatief. Kajakken op de stroomversnellingen is een leuke activiteit voor jong en oud! Geen schrik van hoogtes, dan kun je in de Ardennen je ook wagen aan wat rotsklimmen. Na een inspannende dag kan je ook heerlijk relaxen in een van de vele wellness faciliteiten in de streek.  



van gezellige chalets tot boerderijen

 

Een vakantiehuis in de Ardennen huren is een van de populairste vakanties in België. Heel wat families opteren voor een chalet in de bossen die je even terug naar de natuur brengt, zonder aan comfort in te boeten. Geniet van een deugddoende wandeling en rust nadien uit aan het zwembad van je chalet. Of maak gebruik van de sauna. Andere mogelijkheden zijn het verblijven in een villa of boerderij. Op deze laatste ervaar je even echt het leven op de buiten. 


Het huren van een vakantiehuis in de Ardennen via portals zoals rentola.be is een geweldige manier om accommodaties te vinden die aansluiten bij jouw voorkeuren. Deze portals bieden een breed scala aan vakantiehuizen in de Ardennen, zodat je accommodaties kunt vinden die perfect passen bij jouw smaak, behoeften en budget.


 




laatste blogartikels: