Zoeken
Delaatsteminuut Logo
Tien reizen die op de bucketlist van iedere wereldreiziger staan


Door Dempsey | Datum maandag 31 december 2029

10 Reizen die op je bucketlist moeten staan

De wereld is zo divers en enorm dat het moeilijk is om een lijstje te maken van wat je allemaal wil zien. Toch zijn er een aantal reizen die bij iedere wereldreiziger op het verlanglijstje staan. 

1. Het immense landschap van de Grand Canyon aanschouwen. 

De Grand Canyon staat in het lijstje van natuurwereldwonderen en dat alleen al is reden genoeg om minstens één keer naar de Grand Canyon te reizen. Met ruim zes miljoen bezoekers per jaar zal je niet alleen zijn, gelukkig is de Grand Canyon groot genoeg voor iedereen. 

2. Het Noorderlicht zien in Finland. 

Het is er koud. IJskoud. Maar het Noorderlicht is een goed excuus om tijdens de wintermaanden naar het Hoge Noorden te reizen. Dit natuurspektakel kan je aanschouwen bij een heldere hemel ’s nachts terwijl je midden in de natuur zit en is ongetwijfeld een hoogtepunt in je leven. 

3. Cruise naar Antarctica. 

Wereldreizigers schuimen makkelijk de zes continenten af, maar de zevende is vaak iets moeilijker. Antarctica is het tevens het grootste en meest ongerepte continent van allemaal. Een cruise vanuit Ushuaia is de makkelijkste – maar geen goedkope – manier om pinguins te spotten in een wit landschap.  
Grand Canyon
Het Noorderlicht zien in Finland
Pinguins spotten op Antarctica
4. Wildlife spotten op de Galapagoseilanden 

Nergens sta je zo versteld van de natuur als op de Galapagos in Equador. Hier kun je zwemmen met pinguins, reuzenschildpadden fotograferen en zeehonden spotten. Spot een van de vele soorten die Darwin heeft geïnspireerd op deze vulkanische archipel. 

5. De Taj Mahal met eigen ogen zien 

Er bestaat geen indrukwekkender stukje architectuur dan de Taj Mahal in India. Dit witte monument en mausoleum bevindt zich in Agra en staat bekend als een van de meest romantische gebaren ooit. 

6. Transsiberian Express 

Geen treinreis is legendarischer dan die van Moskou naar Vladivostok. Je doorkruist niet alleen een tiental tijdzones, maar tevens ook een volledig continent. Zo is dit de ideale manier om het Baikal meer te en het ijskoude Siberië te ontdekken. 

7. Big Five spotten in het Kruger Park 

Wie heeft dit niet staan op zijn verlanglijst? Afrika staat gelijk aan een safari en een van de beste locaties hiervoor is het Kruger Park in Zuid-Afrika. Hier heb je een goede kans om de leeuw, olifant, buffel, luipaard en neushoorn te spotten.  
Schildpadden spotten op de Galapagos Eilanden
Aanschouw de indrukwekkende architectuur van de Taj Mahal in Inda
Big Five in Zuid Afrika
8. Baden in de hot springs van IJsland 

De naam van de bestemming alleen al doet koude temperaturen vermoeden, maar gezien IJsland een vulkanische oorsprong heeft, beschikt het over een aantal hot springs. De bekendste is ongetwijfeld de Blue Lagoon, die op een korte afstand van Reykjavik is gelegen. 

9. Je Indiana Jones wanen in Petra 

De roze-rode stad in het zuiden van Jordanie behoort tot de wereldwonderen. Het ligt verscholen in het bergachtige deel van Jordanie wat het ontdekken van Petra net indrukwekkender maakt. Het bekendste bouwwerk in Petra, de Treasury, herken je vast van de film ‘Indiana Jones and the Last Crusade’. 

10. Roadtrip langs Route 66 

Geen roadtrip in de Verenigde Staten die de wereldreiziger meer aanspreekt dan die langs Route 66. De Mother Road loopt van Chicago naar Santa Monica, LA doorheen praktisch het hele land, en is dus de ideale manier om de VS te verkennen.  
LAATSTE ARTIKELS VAN DEMPSEY :