1. Canarische eilanden 

Een populaire getaway voor wie de koude temperaturen van bij ons wil inruilen voor een aangenaam klimaat zijn de Canarische eilanden. Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, … ieder eiland van de archipel wordt de hele winter door bediend door talloze touroperators die de wensen van reizigers die de winter willen ontvluchten inwilligen. Geniet van de vulkanische landschappen of wandel langs een van de vele kustpaden. Ideaal om de extra kilootjes van de feestdagen af te werken. 

2. Belize 

Als je een hekel hebt aan de winter maar van avontuur houdt, is Belize de perfecte vakantiebestemming voor jou. Bezoek terwijl het nog steeds redelijk betaalbaar is, want deze Midden-Amerikaanse bestemming wordt snel populair. Geniet van de prachtige 240 km lange kustlijn van het land tijdens een verblijf in een fantastisch resort en zorg ervoor dat je ook grotten, watervallen en lokale gerechten verkent. Toeristen mogen hier ook op de Maya-ruïnes klimmen en lopen, waardoor je de geschiedenis van Belize van dichtbij kunt bekijken.

3. Colombia 

Ooit een beruchte bestemming, maar nu erg populair aan het worden onder backpackers. Colombia heeft het dan ook allemaal: cultuur, bergen, jungle en uiteraard ook prachtige stranden. Ideaal voor de vakantiegangers die een ontspannende vakantie willen combineren met wat activiteit. Zo kan je er langs de kust ook mooi wandelen, duiken en snorkelen. 

4. Kenia 

De winter is eigenlijk een populaire tijd om op vakantie te gaan naar Kenia, omdat het de beste tijd is om naar het strand te gaan en tijdens het droge seizoen op safari te gaan. Vluchten en hotels zijn echter redelijk betaalbaar, net als excursies zoals wildlife safaris en andere actieve avonturen. Tijd om deze bestemming van je lijstje te schrappen dus. 
Vakantie Colombia
Marrakkech Marokko in de winter

5. Andalusie 

Hoewel Spanje sowieso steeds een vaste waarde is onder de winterbestemmingen, kunnen we de regio Andalusië het sterkst aanraden. Malaga en omgeving staat bekend als de Europese bestemming met de meest zonnige dagen. Daarnaast heeft de regio naast zijn vele stranden ook nog heel wat anders te bieden. Mis zeker geen bezoek aan steden zoals Granada en Sevilla, waar je kan dansen op de ritmes van de flamenco of geniet van de heerlijke tapas. 

6. Marokko 

Slechts een paar uur vliegen met het vliegtuig. Hier kun je genieten van de hitte van Noord-Afrika. Fez en Marrakech zijn twee van de meest aanbevolen steden, omdat het leven van zijn souks en de schoonheid van de medina's je zullen verrassen. Ben je een actieve reiziger, dan zal het Atlasgebergte je wellicht aanspreken. Hier kun je verschillende wandelingen maken die worden beloond met prachtige uitzichten. 
LAATSTE ARTIKELS :

Vakantietip: Huur een vakantiehuis
ItalyLover 21-feb.-2020
Goedkoop op reis dankzij Vakantieveilingen
Lisa 9-feb.-2020
Reizen in groep met Joker
Dempsey 4-feb.-2020
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates