Zoeken
Delaatsteminuut Logo

7 bestemmingen om de winter te overleven

 
Door Dempsey | Datum zondag 24 september 2023

De meeste mensen horen het niet graag, maar de realiteit is dat de winter opnieuw voor de deur staat. Leuk voor wie graag op wintersportvakantie trekt, maar wie nu eenmaal van de zon en aangename temperaturen houdt gaat een moeilijke periode tegemoet. Of toch niet? Met deze bestemmingen overleef je de koude winter zeker!

Tekst: Demspey Capelle / Foto('s): Unsplash


- advertentie -


1. Canarische eilanden 


Een populaire getaway voor wie de koude temperaturen van bij ons wil inruilen voor een aangenaam klimaat zijn de Canarische eilanden. Tenerife, Lanzarote, Gran Canaria, … ieder eiland van de archipel wordt de hele winter door bediend door talloze touroperators die de wensen van reizigers die de winter willen ontvluchten inwilligen. Geniet van de vulkanische landschappen of wandel langs een van de vele kustpaden. Ideaal om de extra kilootjes van de feestdagen af te werken. 

2. Belize 


Als je een hekel hebt aan de winter maar van avontuur houdt, is Belize de perfecte vakantiebestemming voor jou. Bezoek terwijl het nog steeds redelijk betaalbaar is, want deze Midden-Amerikaanse bestemming wordt snel populair. Geniet van de prachtige 240 km lange kustlijn van het land tijdens een verblijf in een fantastisch resort en zorg ervoor dat je ook grotten, watervallen en lokale gerechten verkent. Toeristen mogen hier ook op de Maya-ruïnes klimmen en lopen, waardoor je de geschiedenis van Belize van dichtbij kunt bekijken .

3. colombia 


Ooit een beruchte bestemming, maar nu erg populair aan het worden onder backpackers. Colombia heeft het dan ook allemaal: cultuur, bergen, jungle en uiteraard ook prachtige stranden. Ideaal voor de vakantiegangers die een ontspannende vakantie willen combineren met wat activiteit. Zo kan je er langs de kust ook mooi wandelen, duiken en snorkelen. 

4. kenia 


De winter is eigenlijk een populaire tijd om op vakantie te gaan naar Kenia, omdat het de beste tijd is om naar het strand te gaan en tijdens het droge seizoen op safari te gaan. Vluchten en hotels zijn echter redelijk betaalbaar, net als excursies zoals wildlife safaris en andere actieve avonturen. Tijd om deze bestemming van je lijstje te schrappen dus. 

Vakantie Colombia

5. Andalusie 


Hoewel Spanje sowieso steeds een vaste waarde is onder de winterbestemmingen, kunnen we de regio Andalusië het sterkst aanraden. Malaga en omgeving staat bekend als de Europese bestemming met de meest zonnige dagen. Daarnaast heeft de regio naast zijn vele stranden ook nog heel wat anders te bieden. Mis zeker geen bezoek aan steden zoals Granada en Sevilla, waar je kan dansen op de ritmes van de flamenco of geniet van de heerlijke tapas. 

6. Marokko 


Slechts een paar uur vliegen met het vliegtuig. Hier kun je genieten van de hitte van Noord-Afrika. Fez en Marrakech zijn twee van de meest aanbevolen steden, omdat het leven van zijn souks en de schoonheid van de medina's je zullen verrassen. Ben je een actieve reiziger, dan zal het Atlasgebergte je wellicht aanspreken. Hier kun je verschillende wandelingen maken die worden beloond met prachtige uitzichten. 

Kaapverdie in de winter

7. Dubai 


De bestemming waar noch regen noch koude bestaat. Grijp de kans om de stad te bezoeken, het hoogste gebouw ter wereld te bekijken en jezelf onder te dompelen in de luxe van de Arabische Emiraten. Dubai is veel betaalbaarder dan je zou vermoeden. Ook kan je er heerlijk ontspannen in een van de vele waterparken. Heb je meer tijd over voor een verre reis, dan is Dubai misschien een leuke tussenstop onderweg naar een Aziatische bestemming. 


Laatste blogartikels: