Zoeken
Delaatsteminuut Logo

last minute jordanië


Door Dempsey | Datum zaterdag 5 augustus 2023

Last minute naar Jordanië op vakantie gaan? Met de vele problemen in de buurlanden Irak, Syrië en zelfs Israël wordt Jordanië wel eens over het hoofd gezien door reizigers. Nochtans is het de uitzondering in het Midden-Oosten wat veiligheid betreft. Daarnaast heeft het land met hoogtepunten zoals Petra en Wadi Rum ook nog eens heel wat te bieden. 

Tekst: Redactie DLM / Foto('s): Unsplash
- advertentie -


een week last minute jordanië kan volstaan 


De meeste reizigers combineren Amman met een bezoek aan Petra, de Dode Zee en Wadi Rum. Ook zijn er heel wat die ineens doorreizen naar Aqaba, gelegen aan de Rode Zee, en daar een last minute vakantie boeken. Al deze bezienswaardigheden liggen in het zuiden van het land op een totale rijafstand van zo’n 350 kilometer. Dat zorgt ervoor dat de grootste bezienswaardigheden makkelijk op een week tijd te bezichtigen zijn. 


De meeste reizigers opteren voor het huren van een wagen in Amman, waarna ze de Dead Sea Highway, de King’s Highway of de Desert Highway afrijden naar het zuiden. Wie avontuurlijk is ingesteld, kan ook vanuit Amman reizen naar Petra, Wadi Rum en Aqaba met het openbaar vervoer (bussen). Voor het bezoeken van de Dode Zee is wel een auto huren vereist (of een dure taxi). 


Petra Jordanië

hoogtepunten die je versteld doen staan 


Een week last minute Jordanië lijkt misschien niet de moeite, maar in die week reizen zie je tal van hoogtepunten waarvan je diep onder de indruk zal zijn. 

Petra – Een van de 7 wereldwonderen en dat is niet onterecht. Deze uit de rotsen gehouwen stad is terecht een van de hoogtepunten van Jordanië. Het moment dat je de Treasury (bekend uit de Indiana Jones reeks) ziet nadat je door de Siq hebt gewandeld, vergeet je nooit meer. 

De Dode Zee – De Dode Zee is een bezienswaardigheid die wordt gedeeld met Israël. Aan de Jordaanse kant kan je de verschillende canyons ontdekken of een van de stranden of resorts bezoeken waar je kan drijven op het water terwijl je een krant leest, of een wellness kuur ondergaan.


Dode Zee Jordanië

Wadi Rum – Deze rode woestijn wordt wel eens vergeleken met Mars. Niet toevallig, want Wadi Rum heeft meer dan eens als decor gediend voor verschillende Hollywood blockbusters. De woestijnvlakte met zijn uitstekende rotsformaties verkennen per 4x4 is niet te missen. Maar een nacht spenderen in een bedoeïenenkamp onder een sterrenhemel wordt door de meeste reizigers als onvergetelijk beschreven. 

Aqaba – Aqaba is gelegen langs de kust van de Rode Zee. Je zal merken dat hier meer toerisme is dan op andere plaatsen in Jordanië, maar dat mag je niet beletten om hier een paar dagen te spenderen. Naast de stranden, zijn er ook verschillende duiklocaties die de moeite waard zijn. 
wadi rum Jordanie

de jordan pass 


Sinds kort biedt nu ook Connections vluchten aan naar Amman. Wie een korte periode in Jordanië verblijft (de meeste bezoekers blijven hier een week), kan dus met weinig bagage en dus een goedkoop vliegticket naar het Midden-Oosten reizen. Door de dip in het toerisme heeft het Jordaans ministerie van Toerisme beslist dat de kost van het visum in de Jordan Pass inbegrepen is als je minstens drie nachten in Jordanië verblijft. 


Deze pas is geldig voor twee weken in alle historische bezienswaardigheden van het land. Wie de Jordan Pass aanschaft en Petra bezoekt, heeft de kost ervan al snel terugverdiend. 


Er zijn drie verschillende tarieven: 
Jordan Wanderer (70 JOD) 
Jordan Explorer (75 JOD) 
Jordan Expert (80 JOD) 


Het verschil is dat je 1, 2 of 3 dagen in Petra kan spenderen. 


De Jordan Pass is te bestellen via https://www.jordanpass.jo


Jordanië last minute vakanties

bestemming voor het hele jaar door 


Jordanië bestaat voor 90% uit woestijn, en hoewel het in de winter ’s nachts een stuk frisser is, is deze periode nog steeds aangenaam om rond te reizen. Net door dat droge en warme klimaat is Jordanië een bestemming die het hele jaar door interessant is om naar toe te reizen. Al vermijdt je beter een last minute Jordanië in de maand Augustus als je niet goed tegen de hitte kan. 

Nuttige links:


Goedkope vliegtickets naar Amman

Groepsreizen Jordanië

VakantieBlog beginpagina

last minutes Jordanië:

laatste blogartikels: