De Jordan Pass 

Sinds kort biedt nu ook Ryanair vluchten aan naar Amman. Wie een korte periode in Jordanië verblijft (de meeste bezoekers blijven hier een week), kan dus met weinig bagage en dus een goedkoop vliegticket naar het Midden-Oosten reizen. Door de dip in het toerisme heeft het Jordaans ministerie van Toerisme beslist dat de kost van het visum in de Jordan Pass inbegrepen is als je minstens drie nachten in Jordanië verblijft. Daarnaast is deze pas geldig voor twee weken in alle historische bezienswaardigheden van het land. Wie de Jordan Pass aanschaft en Petra bezoekt, heeft de kost ervan al snel terugverdiend. 

Er zijn drie verschillende tarieven: 

Jordan Wanderer (70 JOD) 
Jordan Explorer (75 JOD) 
Jordan Expert (80 JOD) 

Het verschil is dat je 1, 2 of 3 dagen in Petra kan spenderen. 

De Jordan Pass is te bestellen via https://www.jordanpass.jo
Jordanië vakanties
Petra Jordanië

Een week Jordanië kan volstaan 

De meeste reizigers combineren Amman met een bezoek aan Petra, de Dode Zee en Wadi Rum. Ook zijn er heel wat die ineens doorreizen naar Aqaba, gelegen aan de Rode Zee, en daar een last minute vakantie boeken. Al deze bezienswaardigheden liggen in het zuiden van het land op een totale rijafstand van zo’n 350 kilometer. Dat zorgt ervoor dat de grootste bezienswaardigheden makkelijk op een week tijd te bezichtigen zijn. 

De meeste reizigers opteren voor het huren van een wagen in Amman, waarna ze de Dead Sea Highway, de King’s Highway of de Desert Highway afrijden naar het zuiden. Wie avontuurlijk is ingesteld, kan ook vanuit Amman reizen naar Petra, Wadi Rum en Aqaba met het openbaar vervoer (bussen). Voor het bezoeken van de Dode Zee is wel een auto huren vereist (of een dure taxi). 

Hoogtepunten die je versteld doen staan 

Een week reizen in Jordanie lijkt misschien niet de moeite, maar in die week zie je tal van hoogtepunten waarvan je diep onder de indruk zal zijn. 

Petra – Een van de 7 wereldwonderen en dat is niet onterecht. Deze uit de rotsen gehouwen stad is terecht een van de hoogtepunten van Jordanië. Het moment dat je de Treasury (bekend uit de Indiana Jones reeks) ziet nadat je door de Siq hebt gewandeld, vergeet je nooit meer. 

De Dode Zee – De Dode Zee is een bezienswaardigheid dat wordt gedeeld met Israel. Aan de Jordaanse kant kan je de verschillende canyons gaan ontdekken of een van de stranden of resorts bezoeken waar je kan drijven op het water terwijl je een krant leest, of een wellness kuur ondergaan.

Wadi Rum – Deze rode woestijn wordt wel eens vergeleken met Mars. Niet toevallig, want Wadi Rum heeft meer dan eens als decor gediend voor verschillende Hollywood blockbusters. De woestijnvlakte met zijn uitstekende rotsformaties verkennen per 4x4 is niet te missen. Maar een nacht spenderen in een bedoeinenkamp onder een sterrenhemel wordt door de meeste reizigers als onvergetelijk beschreven. 

Aqaba – Aqaba is gelegen langs de kust van de Rode Zee. Je zal merken dat hier meer toerisme is dan op andere plaatsen in Jordanië, maar dat mag je niet beletten om hier een paar dagen te spenderen. Naast de stranden, zijn er ook verschillende duiklocaties die de moeite waard zijn. 

Dode Zee Jordanië
Abonneer je voor
automatische updates