Zoeken
Delaatsteminuut Logo

De beste plaatsen om wilde dieren te spotten


Door Dempsey | Datum donderdag 30 maart 2023

Dierenliefhebbers trekken vaak naar de zoo of dierenparken om enkele uitzonderlijke diersoorten van dichtbij te bewonderen. Maar hoewel een daguitstap naar de dierentuin best wel leuk is, kan het niet tippen aan de beleving om dieren in het wild te spotten. Ben jij ook zo’n avonturier die zich wil wagen in de habitat van de meest uiteenlopende diersoorten? Dan moeten deze plaatsen zeker op je verlanglijstje staan!

Tekst: Blogger Dempsey | Foto's : Dempsey Capelle / Pixabay

- advertentie -


1. Serengeti National Park, Tanzania 


Wie heeft er nog niet de beelden gezien van miljoenen zebra’s en gnoe’s die over de eindeloze Afrikaanse savanne trekken? De Serengeti in Tanzania is wereldberoemd voor de Grote Migratie die hier plaatsvindt. 

Tijdens deze jaarlijkse trek zoeken miljoenen dieren naar vers gras en water terwijl ze worden gevolgd door leeuwen en andere roofdieren. Dit natuurspektakel hoef je niet alleen te bewonderen tijdens het kijken van een natuurdocumentaire, maar je kan ook op safari gaan in de Serengeti. 

RONDREIZEN TANZANIA

serengeti - beste plaatsen om wilde dieren te spotten

2. Costa Rica 


Costa Rica staat hoog in de lijst van topbestemmingen als het gaat om de grootste biodiversiteit. Met meer dan 500000 soorten is dat niet zo verwonderlijk. Ondanks het feit dat het land niet zo bijster groot is, is het landschap erg divers. 

Tropische regenwouden, kustlijnen, loofbossen en nevelwouden zijn de thuis van verschillende diersoorten waaronder zoogdieren, amfibieën, reptielen, vogels en insecten. Dus hou je ogen goed open op een glimp op te vangen van de kolibrie, luister goed naar de roep van de brulaap of ga naar het strand waar je schildpadden hun eieren ziet leggen. Maar vergeet zeker ook niet wat tijd door te brengen in de jungle waar kikkers zitten en waar de krokodil loert. 

RONDREIZEN COSTA RICA

toekan in het regenwoud in Costa Rica

3. Galapagos Eilanden, Equador 


In de negentiende eeuw zette de bioloog Charles Darwin hier voet aan land en gebruikte deze eilanden voor zijn evolutietheorie. De vulkanische eilanden zijn dan ook de perfecte bestemming om heel wat wilde dieren te spotten. Doordat de eilanden nooit aan het vasteland hebben gegrensd zijn roofdieren nooit tot hier geraakt. Hierdoor zijn de dieren erg tam en niet erg onder de indruk van de mens. 

RONDREIZEN ECUADOR

galapagos

4. Yellowstone National Park, Verenigde Staten 


Yellowstone National Park is het oudste nationale park ter wereld en is gelegen in Wyoming, maar bevat ook delen van Montana en Idaho. Het kreeg zijn statuut van werelderfgoed in 1978 door zijn diversiteit. Het heeft namelijk een van de hoogste concentraties aan wilde dieren. Zo kan je er beren, wolven en bizons spotten. Toch is het beter dat je op voorhand een keuze maakt, want ze zijn erg verspreid over het park. 


RONDREIZEN USA
Dieren spotten in Yellowstone National Park

5. Spitsbergen 


Spitsbergen is een archipel hoog boven de noordpoolcirkel en het Europese vasteland. Op deze eilanden leven er meer ijsberen dan mensen wat de kansen om deze bedreigde diersoort te spotten best groot maakt. Naast ijsberen, kan je er ook poolvossen, rendieren, zeehonden, beluga's en andere walvissoorten zien. 

maak een cruise langs Spitsbergen en de Noorse Fjordenn

cruise spitsbergen

6. Amazonewoud 


Er wordt beweerd dat maar liefst een derde van alle diersoorten ter wereld in het Amazonewoud leven. De kans is dus erg groot dat je tijdens een bezoek aan dit regenwoud heel wat dieren zal spotten. Reptielen, amfibieën, primaten, tapirs en zelfs jaguars, allen leven ze in dit diverse ecosysteem. 

Daarnaast staat het tropische regenwoud gekend als een echt vogelparadijs. Ook in de Amazonerivier die stroomt door de jungle zal je maar liefst meer dan 3000 vissoorten aantreffen. 

RONDREIS AMAZONE & GALAPAGOS

Dieren spotten in het Amazonewoud

Laatste blogartikels: