Zoeken
Delaatsteminuut Logo

met de auto op vakantie


Door Redactie DLM | Datum dinsdag 23 juni 2020

Een autovakantie is de perfecte keuze als je een Europees land wil bezoeken en de vrijheid wil hebben om te gaan en staan waar je maar wil. Met je eigen wagen op reis gaan of ter plaatse een wagen huren is een unieke ervaring waarbij je eigen reisroute kan samenstellen.


eigen wagen of auto huren?

 

De grootste vraag die je jezelf zal stellen is of je met je eigen wagen op vakantie vertrekt of toch beter een auto huurt op je bestemming. Veel hangt uiteraard af van de afstand naar je bestemming. Reis je met kinderen, dan kan een lange autorit naar het zuiden van Europa wel eens een flinke uitdaging zijn. Anderzijds heeft het uiteraard als voordeel dat je heel wat meer bagage kan meenemen. Een auto huren op je bestemming hoeft dan weer niet per se duurder te zijn en kan al in de luchthaven van aankomst. Zorg in beide gevallen voor een goede reisverzekering zodat je vakantie niet in mineur eindigt.

 

voorbereiding van autovakantie

 

Zeker als je met een eigen wagen vertrekt, vergt een autovakantie wat voorbereiding. Niet alleen kijk je best voor een goede auto- en reisverzekering, maar je houdt best ook rekening met de verkeersregels en voorzichtigheidsvoorschriften ter plaatse. Zo dien je rekening te houden met sommige milieuzones in Frankrijk waarvoor je een Crit’Air- vignet nodig hebt. En dan zijn er nog de verschillende tolwegen en de verplichte alcoholtest die je in je wagen moet hebben. Ook in Duitsland moet je over een milieuvignet beschikken. Reis je in de winter naar Duitsland, dan moet je auto over winterbanden beschikken. In Zwitserland heb je dan weer een snelwegvignet nodig die je aan de grens kan kopen. Daarnaast moet je in de meeste Europese landen ook verplicht een gevarendriehoek, veiligheidshesje en ehbo-koffer in je auto hebben.

 

leuke bestemmingen voor een autovakantie

 

Hoewel landen als de Verenigde StatenAustralië en Canada prachtige bestemmingen zijn voor een autovakantie, hoef je niet noodzakelijk ver te reizen om met de auto een land te verkennen. Een voordeel van een autovakantie is ook dat je meerdere landen tijdens één reis kan bezoeken.

 

frankrijk

 

Wellicht dé bestemming in Europa voor een autovakantie. Het land is zo uitgestrekt dat je het best een regio op voorhand uitkiest om naartoe te rijden. Bezoek de stranden van Normandië of rijd naar de Provence voor een leuke tijd met je familie.

 

spanje

 

Ook Spanje heeft heel wat troeven voor een autovakantie. Begin je reis met een doortocht over de Pyreneeën vooraleer je afzakt naar het Baskenland. Of verken de prachtige gezellige stadjes van Andalusie.

 

ijsland

 

IJsland is een van de populairste bestemmingen de laatste jaren. De beste manier om het land van vuur en ijs te verkennen is door een autovakantie op de Ring Road. Deze leidt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de watervallen Gulfoss en Skogafoss, en de vele warmwaterbronnen.

 

noorwegen

 

Noorwegen behoort tot de mooiste landen van Europa en is prima te verkennen met de auto. Deze geven je de vrijheid om naar de mooiste fjorden te rijden en onderweg te stoppen bij de leukste plekjes. Mis zeker het Lysefjord en het Geirangerfjord niet! 

 

autovakantie ijsland Delaatsteminuut Stempel

laatste blogartikels :