Thai Cooking Class bij May Kaidee (Veggie)

Overal in Thailand kan je Thaise kooklessen en in Chiang Mai is er een uitgebreid aanbod voor wie het graag vegetarisch houdt. May Kaidee is reeds vele jaren een begrip wanneer het gaat over vegetarisch koken en biedt cooking classes aan in Bangkok, Chiang Mai, New York en Phnom Penh (Vietnam). Gedurende 4 uur wordt je wegwijs gemaakt in de geheimen van de Thaise vegetarische keuken

Elke deelnemer krijgt een eigen 'cooking station' waar alle ingrediënten netjes staan uitgestald. Stap voor stap leer je de vegetarische variant maken van klassiekers zoals Tom Kai soep, pad thai, pindasaus, Massaman curry (met tofu), spring rolls, green curry en mango met sticky rice. Beginnen doe je met ingrediëntenleer en het maken van een currypasta, die je nadien zal gebruiken in diverse gerechten. 

Na afloop van de cursus heb je ook meteen voldoende gegeten want alles wat je klaarmaakt eet je ter plekke op. Op het einde van de sessie krijg je als toemaatje nog een korte introductie in Thaise dans. Ook zeer geschikt voor koppels, je staat dan samen aan je cooking station. Reserveren kan via de website van May Kaidee
Thai Cooking Class bij May Kaidee
Baden met de olifanten - excursie via Elephant Nature Park Chiang Mai

Elephant Nature Park 

De populatie van de Aziatische olifant is de laatste decennia drastisch afgenomen en dit prachtige dier staat jammer genoeg op de lijst van beschermde diersoorten. In 1989 werd het verboden om de olifanten nog langer te gebruiken voor de houtkap waardoor vele Thai, vooral in het noorden, hun inkomen zagen verdwijnen en zich genoodzaakt zagen om met de dieren richting de steden te trekken voor een alternatieve bron van inkomsten in de toeristische gebieden, dit in het nadeel van de dieren. 

Lek Chailert, een Thaise dame, trok zich het leed van de dieren aan en met de hulp van een Amerikaanse weldoener kocht ze een stuk land om getraumatiseerde olifanten op te vangen. Vanuit haar project Save Elephant Foundation ontstond het Elephant Nature Park zo'n 60km van Chiang Mai. Intussen zorgt de organistie voor de opvang van tientallen olifanten en bezorgt hen een kwaliteitsvolle oude dag na een leven van verwaarlozing en mishandeling. Bij het Elephant Nature Park Office in Chiang Mai kan je diverse excursies boeken naar één van hun vele projecten. 

Yi Peng & Loy Khratong Festival in Chiang Mai


1 keer per jaar, bij de 10de volle maan (meestal ergens in november) vindt in Chiang Mai het Yi Peng en het Loy Khratong Festival plaats. Eigenlijk zijn het 2 verschillende evenementen die op hetzelfde tijdstip plaatsvinden. 

Bij Loy Khratong worden met bloemen, wierook en kaarsen versierde kunstwerkjes gemaakt die 's avonds worden losgelaten op de rivier Peng. Het is een oud ritueel om de doden te herdenken. Bij Yi Peng worden over heel de stad lantaarns opgelaten hetgeen voor een prachtig schouwspel zorgt. 

Er zijn bepaalde afgebakende zones (meestal in tempelcomplexen en bij de Universiteit van Chiang Mai) waar je een (duur) ticket voor nodig hebt dewelke vaak lang op voorhand zijn uitverkocht. Maar geen zorgen, overal staan straatventers die lantaarns verkopen (40BHT - 100BHT) en je zal merken dat iedereen, verspreid over de stad, lantaarns oplaat. 

Het festival duurt 2 dagen en op de 2de dag is er ook een grote indrukwekkende parade met een groot showgehalte zoals vuurspuwers en zwaardvechters. Beste plekken om naartoe te gaan zijn Tha Phae Gate en de brug over de Ping. Let op voor zakkenrollers! 

Plan je om in het najaar naar Thailand te reizen probeer dan om zeker Chiang Mai te bezoeken tijdens deze festivals. In heel Thailand wordt dit feest gevierd maar nergens zo uitbundig als in Chiang Mai. Een absolute aanrader!
Yi Peng Festival CHiang Mai
Pagodes en Boeddhistische Tempels
Boeddhistische tempels in overvloed in Thailand, en dat is in Chiang Mai niet anders. In het oude stadsgedeelte (Old Town) zijn er 3 grote tempels zeker de moeite zijn om te bezoeken. Dit zijn de Wat Chedi Luang, Wat Phra Singh en Wat Chiang ManIn de Wat Phra Singh zitten rechts van het grote gouden Boeddhabeeld zo'n 10 monnikken te mediteren... wanneer je beter kijkt stel je vast dat het wassen beelden zijn die levensecht lijken, indrukwekkend! 

Buiten de stad, hoog in de heuvels, ligt de Wat Doi Suthep, een mooie en door toeristen druk bezochte tempel met een grote gouden stoepa. Hier heb je ook een mooi zicht over de stad. Zoals in vele tempels kan je ook hier een zege laten uitspreken voor jezelf of iemand die je dierbaar is. Je komt er door in de oude stad (aan Chang Puak Gate) een rode songthaew (soort taxi met open zitruimte achteraan) te nemen. Onderhandel over de prijs voor een heen en terugrit (100BHT - 200BHT per persoon moet volstaan).     

Tekst : Blogger Jerry | Foto's : J. Vandyck - S. Vanuytven

NUTTIGE LINKS : 

- Goedkope vliegtickets Chiang Mai
- Goedkope vliegtickets Bangkok
- Overnachten in Chiang Mai
- Rondreizen Thailand (Begeleide groepsreizen) 
- Last Minutes Thailand
LAATSTE ARTIKELS VAN JERRY : 

Wanneer je vakantie boeken?
Jerry 11-nov.-2019
5 Leuke dingen om te doen in Krabi (Thailand)
Jerry 16-mei-2019
Wat te doen in Pai (Thailand)
Jerry 20-apr.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates