longtail boot huren en eiland hoppen in krabi

Eiland hoppen met een longtail boat 

Een van de dingen die je zeker gedaan moet hebben als je in Krabi bent is een halve of hele dag eiland hoppen met een longtailboat. Elke ochtend wachten tientallen houten longtail boten op passagiers op het strand van Ao Nang. Centraal gelegen langs de wandelboulevard vindt je de kiosk waar je een ticketje kan kopen. Je kiest zelf eerst hoeveel eilanden je wil bezoeken en krijgt daarna een boot met schipper toegewezen. 

De kostprijs hangt af van hoeveel stops je wil maken en met hoeveel andere passagiers je in 1 boot wil, je betaald steeds per boot dus het kan interessant zijn om samen met andere vakantiegangers een boot te nemen. Je legt aan op verschillende parelwitte stranden van idillische eilanden met indrukwekkende namen als Bond Island, Chicken Island en Railay Beach. Sommige stopplaatsen kunnen wel behoorlijk druk bezocht worden waardoor de charme verloren gaat, dessalniettemin is dit een zeer aan te raden activiteit in Krabi. 

De eilanden maken deel uit van een 'Natural Park' waardoor het een beschermd gebied is. Je toegangsticket voor het betreden van dergelijk beschermd gebied is inbegrepen in de prijs. 

Kajakken tussen de kalkrotsen 

Een andere manier om Krabi te bewonderen vanop zee is door een kajak te huren en langs de kustlijn tussen de kalkrotsen door te peddelen. Aangezien je in je kajak geen bescherming hebt tegen de brandende zon zoals in een longtailboot, is het ten zeerste aangeraden om je goed in te smeren, een hoofddeksel op te zetten en eventueel te kiezen voor lange mouwen en zelfs broek. 

Massage langs het strand van Ao Nang

Overal in Thailand kan je terrecht voor een heerlijke Thaise massage, en dat is in Krabi niet anders. Langs het strand van Ao Nang, net voorbij de boulevard met zijn talrijke restaurantjes, staan tientallen dames je op te wachten voor een massage met zicht op zee. Je kan hier door de hoge concurrentie makkelijk een beetje van de prijs afpingelen en tussen bepaalde uren (vaak in de late namiddag) krijg je sowieso korting. Nog even een goede massage voor je het nachtleven van Krabi induikt? Genieten maar!
Instagram foto krabi
Beklimmen van een kalkrots voor de perfecte instagramfoto
Krabi staat bekend om de aanwezigheid van immense kalkrotsen die uit het landschap lijken te verrijzen. Een deel ervan kan je ook beklimmen zonder dat je hiervoor een geoefend klimmer hoeft te zijn. De Tab Kak Hang Nak Nature Trail ten westen van Ao Nang is een zeer haalbare trail voor alle leeftijden met prachtige viewpoints. Reken op ongeveer 2 tot 4 uur (afhankelijk van je conditie) om de top te bereiken. 

Boven geniet je van een indrukwekkend 360° uitzicht over de streek. Hier kunnen instagrammers zonder hoogtevrees ook een once in a lifetime foto nemen op een wel héél indrukwekkende plaats. Huur een scooter om naar de start van deze avontuurlijke trail te gaan en vertrek zo vroeg mogelijk zodat de hitte je niet te veel parten speelt.  Vergeet niet om bij aankomst en vertrek je te registreren bij de parkwachters.  

Italiaans dineren bij Umberto's 
Heb je even genoeg van de Thaise keuken en heb je trek in een goeie pizza? Dan kunnen we je Umberto's Cuisine aanraden. Een stijlvol Italiaans restaurant waar behalve zeer lekkere pizza's ook heel wat typisch Italiaanse gerechten op de kaart staan. Je betaald wel wat meer dan voor een pizza bij een Indische 'pizzeria-pasta-steak-tandoori-seafood-etcetera'-zaak langs de dijk, maar de kwaliteit en service zijn dan ook navenant. Zaakvoerder Umberto verwelkomt al zijn gasten persoonlijk en waakt over de kwaliteit en goede zorgen van zijn legertje diensters.  Een aanrader (zeker ook na dagje wandelen / klimmen)!
LAATSTE ARTIKELS VAN JERRY : 

5 Leuke dingen om te doen in Krabi (Thailand)
Jerry 16-mei-2019
Wat te doen in Pai (Thailand)
Jerry 20-apr.-2019
Wat te doen in Chiang Mai
Jerry 22-mrt.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates