Zoeken
Delaatsteminuut Logo

5 Leuke dingen om te doen in Krabi (Thailand)



Door Jerry | Datum zondag 11 december 2022

Krabi ligt in het zuiden van Thailand, ten oosten onder Phuket, en staat bekend om zijn prachtige kalkrotsen die overal in het landschap (en ook op zee) opduiken. Naast Krabi Town is Ao Nang een goede uitvalsbasis om de streek te ontdekken. Wij trokken met de redactie van delaatsteminuut.be naar Krabi en kunnen je naast strandliggen onderstaande 5 activiteiten aanbevelen. Trek 3 à 4 dagen uit voor een bezoek aan Krabi en omgeving. 

Tekst: Blogger Jerry / Foto('s): J. Vandyck - S. Vanuytven
- advertentie -



1. Eiland hoppen met een longtail boat 


Een van de dingen die je zeker gedaan moet hebben als je in Krabi bent is een halve of hele dag eiland hoppen met een longtailboat. Elke ochtend wachten tientallen houten longtail boten op passagiers op het strand van Ao Nang. Centraal gelegen langs de wandelboulevard vindt je de kiosk waar je een ticketje kan kopen. Je kiest zelf eerst hoeveel eilanden je wil bezoeken en krijgt daarna een boot met schipper toegewezen. 

De kostprijs hangt af van hoeveel stops je wil maken en met hoeveel andere passagiers je in 1 boot wil, je betaald steeds per boot dus het kan interessant zijn om samen met andere vakantiegangers een boot te nemen. Je legt aan op verschillende parelwitte stranden van idillische eilanden met indrukwekkende namen als Bond Island, Chicken Island en Railay Beach. Sommige stopplaatsen kunnen wel behoorlijk druk bezocht worden waardoor de charme verloren gaat, dessalniettemin is dit een zeer aan te raden activiteit in Krabi. 

De eilanden maken deel uit van een 'Natural Park' waardoor het een beschermd gebied is. Je toegangsticket voor het betreden van dergelijk beschermd gebied is inbegrepen in de prijs. 
longtail boot huren en eiland hoppen in krabi

2.Kajakken tussen de kalkrotsen 


Een andere manier om Krabi te bewonderen vanop zee is door een kajak te huren en langs de kustlijn tussen de kalkrotsen door te peddelen. Aangezien je in je kajak geen bescherming hebt tegen de brandende zon zoals in een longtailboot, is het ten zeerste aangeraden om je goed in te smeren, een hoofddeksel op te zetten en eventueel te kiezen voor lange mouwen en zelfs broek. 


3.Massage langs het strand van Ao Nang


Overal in Thailand kan je terrecht voor een heerlijke Thaise massage, en dat is in Krabi niet anders. Langs het strand van Ao Nang, net voorbij de boulevard met zijn talrijke restaurantjes, staan tientallen dames je op te wachten voor een massage met zicht op zee. Je kan hier door de hoge concurrentie makkelijk een beetje van de prijs afpingelen en tussen bepaalde uren (vaak in de late namiddag) krijg je sowieso korting. Nog even een goede massage voor je het nachtleven van Krabi induikt? Genieten maar!

4.Beklimmen van een kalkrots voor de perfecte instagramfoto


Krabi staat bekend om de aanwezigheid van immense kalkrotsen die uit het landschap lijken te verrijzen. Een deel ervan kan je ook beklimmen zonder dat je hiervoor een geoefend klimmer hoeft te zijn. De Tab Kak Hang Nak Nature Trail ten westen van Ao Nang is een zeer haalbare trail voor alle leeftijden met prachtige viewpoints. Reken op ongeveer 2 tot 4 uur (afhankelijk van je conditie) om de top te bereiken. 

Boven geniet je van een indrukwekkend 360° uitzicht over de streek. Hier kunnen instagrammers zonder hoogtevrees ook een once in a lifetime foto nemen op een wel héél indrukwekkende plaats. Huur een scooter om naar de start van deze avontuurlijke trail te gaan en vertrek zo vroeg mogelijk zodat de hitte je niet te veel parten speelt.  Vergeet niet om bij aankomst en vertrek je te registreren bij de parkwachters.  

Instagram foto krabi
5.Ialiaans dineren bij Umberto's 

Heb je even genoeg van de Thaise keuken en heb je trek in een goeie pizza? Dan kunnen we je Umberto's Cuisine aanraden. Een stijlvol Italiaans restaurant waar behalve zeer lekkere pizza's ook heel wat typisch Italiaanse gerechten op de kaart staan. Je betaald wel wat meer dan voor een pizza bij een Indische 'pizzeria-pasta-steak-tandoori-seafood-etcetera'-zaak langs de dijk, maar de kwaliteit en service zijn dan ook navenant. Zaakvoerder Umberto verwelkomt al zijn gasten persoonlijk en waakt over de kwaliteit en goede zorgen van zijn legertje diensters.  Een aanrader (zeker ook na dagje wandelen / klimmen)!

laatste blogartikels: