Streetfood in Bangkok

Streetfood voor een prikje 

Eten in Bangkok (en in de rest van Thailand) is simpelweg fantastisch. Overal in het straatbeeld vindt je eettentjes waar je voor een prikje kan smullen van een heerlijke keuken. Een lekkere pad thai (50baht/€1.50) of groene thaise curry met kip, het wordt allemaal vers voor je neus klaargemaakt. Je kan er ook voor kiezen om ergens 'binnen' te gaan eten maar dan betaal je vaak het dubbel tot 3-dubbel als in de straattentjes. 


Koninklijk paleis van Bangkok

Wat je zeker moet doen tijdens je bezoek aan Bangkok is het Koninklijk paleis. Mooie tempels met veel gouden versieringen en prachtige muurschilderingen zijn zeker de moeite waard. Hoogtepunt is de tempel van de smaragdgroene Boeddha. Hou er wel rekening mee dat het Koninklijk Paleis een zeer drukbezochte trekpleister is en het er dus bijna heel de dag over de koppen lopen is. Toegangsprijs is 500 bht.

Wat Pho tempel 

De ene tempel is de andere niet en 1 tempel die je zeker moet doen is de Wat Pho tempel. We waren behoorlijk onder de indruk van dit tempelcomplex. Hier bevindt zich de grote liggende gouden Boeddha. Je kan helemaal rond het beeld lopen en hebt de gelegenheid om offers te brengen. Anno 2018 is het jammer genoeg ook een must-do voor het nemen van een selfie... 

Wat Pho is trouwens meer dan enkel de tempel van de liggende Boeddha. Neem hier de tijd om de hele site te bezoeken en sta versteld van de prachtige pagodes, kleinere tempels en gouden boeddhabeelden. 

Golden Mountain Tempel 
Eind van de 19de eeuw besloot koning Rama IV om in het centrum van Bangkok de grootste stoepa te bouwen van Thailand ???. Uiteindelijk bleek dat project niet haalbaar na verloop van tijd werd gekozen om er een tempel te bouwen die boven de stad uitstak. De Golden Mountain tempel is een bezoek zeker waard alleen al omwille van het prachtige uitzicht dat je boven hebt over Bangkok. Toegang 50BHT en 384 tredes naar boven, er is geen lift :-).
Golden Mountain tempel Bangkok
Khao San Road Bangkok
Lumphini Park 
Tussen drukke verkeersaders en in de schaduw van wolkenkrabbers ligt het Lumphini Park. In deze 'groene long' in de stad komen de forenzen hun dagelijks rondje lopen of kan je als toerist waterfietsen op de grote vijver. Echt onder de indruk van dit park waren we niet. Tijdens ons verblijf ontdekten we enkele andere, welliswaar kleinere, parken die veel mooier, groener en rustiger waren dan Lumphini Park. Zo is er op loopafstand van de Golden Mountain tempel en Wat Pho het Rommaninat park
Khao San Road 
Misschien wel de bekendste straat van Bangkok waar je sowieso een bezoek aan moet brengen, maar 1 keer is zeker voldoende. Deze drukke wandelstraat is helemaal gefocust op toeristen. 
Straatventers die gefrituurde schorpioenen op een stokje verkopen, kraampjes met gebakken insecten waar geen toerist van durft te eten maar die er in de eerste plaats staan om een foto van te nemen waar je 10BHT voor moet betalen, en een heleboel massagesalons waar je dubbel zoveel betaalt als bij de betere salons alders in de stad... Khao San Road is een ervaring op zich maar maak jezelf niets wijs, in Bangkok is zo veel meer te doen dan kuieren over Khao San Road. 
LAATSTE ARTIKELS VAN JERRY : 

Wanneer je vakantie boeken?
Jerry 11-nov.-2019
5 Leuke dingen om te doen in Krabi (Thailand)
Jerry 16-mei-2019
Wat te doen in Pai (Thailand)
Jerry 20-apr.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates