Zoeken
Delaatsteminuut Logo

Leuke dingen om te doen in Bangkok


Door Jerry | Datum maandag 14 augustus 2023

Bangkok is een miljoenenstad waar heel veel te doen is. In dit artikel 7 leuke dingen om te doen als je op vakantie bent in Bangkok. Op de planning staan enkele toeristische trekpleisters en we proberen om zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Op die manier komen we zo dicht mogelijk bij het echte leven van de Thai die in Bangkok wonen en bovendien is dit ook de goedkoopste manier om je te verplaatsen. Een busticket kost je maar een halve euro en je koopt het gewoon op de bus zelf. Met een tuktuk ben je al gauw 10 keer zo veel kwijt, al heeft dat natuurlijk ook wel zijn charmes.

Tekst : Blogger Jerry | Foto's : Jerry Vandyck / Unsplash


- advertentie -


Streetfood voor een prikje 


Eten in Bangkok (en in de rest van Thailand) is simpelweg fantastisch. Overal in het straatbeeld vindt je eettentjes waar je voor een prikje kan smullen van een heerlijke keuken. Een lekkere pad thai of groene Thaise curry met kip, het wordt allemaal vers voor je neus klaargemaakt. Je kan er ook voor kiezen om ergens 'binnen' te gaan eten maar dan betaal je vaak het dubbel tot 3-dubbel als in de straattentjes.


Koninklijk paleis van Bangkok


Wat je zeker moet doen tijdens je bezoek aan Bangkok is het Koninklijk paleis. Mooie tempels met veel gouden versieringen en prachtige muurschilderingen zijn zeker de moeite waard. Hoogtepunt is de tempel van de smaragdgroene Boeddha. Hou er wel rekening mee dat het Koninklijk Paleis een zeer drukbezochte trekpleister is en het er dus bijna heel de dag over de koppen lopen is.  


Streetfood in Bangkok

Wat Pho tempel 


De ene tempel is de andere niet en 1 tempel die je zeker moet doen is de Wat Pho tempel. We waren behoorlijk onder de indruk van dit tempelcomplex. Hier bevindt zich de grote liggende gouden Boeddha. Je kan helemaal rond het beeld lopen en hebt de gelegenheid om offers te brengen. Anno 2023 is het jammer genoeg ook een must-do voor het nemen van een selfie... 

Wat Pho is trouwens meer dan enkel de tempel van de liggende Boeddha. Neem hier de tijd om de hele site te bezoeken en sta versteld van de prachtige pagodes, kleinere tempels en gouden Boeddhabeelden. 

Golden Mountain tempel 


Eind van de 19de eeuw besloot koning Rama IV om in het centrum van Bangkok de grootste stoepa te bouwen van Thailand. Uiteindelijk bleek dat project niet haalbaar en na verloop van tijd werd gekozen om er een tempel te bouwen die boven de stad uitstak. De Golden Mountain tempel is een bezoek zeker waard alleen al omwille van het prachtige uitzicht dat je boven hebt over Bangkok. Toegang 50BHT en 384 tredes naar boven, er is geen lift.


Golden Mountain tempel Bangkok

Lumphini park 


Tussen drukke verkeersaders en in de schaduw van wolkenkrabbers ligt het Lumphini Park. In deze 'groene long' in de stad komen de forenzen hun dagelijks rondje lopen of kan je als toerist waterfietsen op de grote vijver. Echt onder de indruk van dit park waren we niet. Tijdens ons verblijf ontdekten we enkele andere, weliswaar kleinere, parken die veel mooier, groener en rustiger waren dan Lumphini Park. Zo is er op loopafstand van de Golden Mountain tempel en Wat Pho het Rommaninat park

Khao San road 


Misschien wel de bekendste straat van Bangkok waar je sowieso een bezoek aan moet brengen, maar 1 keer is zeker voldoende. Deze drukke wandelstraat is helemaal gefocust op toeristen. 
Straatventers die gefrituurde schorpioenen op een stokje verkopen, kraampjes met gebakken insecten waar geen toerist van durft te eten maar die er in de eerste plaats staan om een foto van te nemen waar je 10BHT voor moet betalen, en een heleboel massagesalons waar je dubbel zoveel betaalt als bij de betere salons alders in de stad... Khao San Road is een ervaring op zich maar maak jezelf niets wijs, in Bangkok is zo veel meer te doen dan kuieren over Khao San Road. 


Khao San Road Bangkok
Met de fiets doorheen Bankgok

Dit vonden we zelf een van de leukste dingen om te doen in Bangkok. We boekten een begeleide fietstour bij Co van Kessel, een door een Nederlander opgericht bedrijf dat zich specialiseert in het aanbieden van fietstochten doorheen Bangkok en Chiang Mai. 

Met een 20-tal andere fietsers trek je doorheen de smalle straatjes van China Town, passeer je langs plekken waar de meeste toeristen niet komen, ga je met de fiets de longtail boot op en bezoek je mooie tempels en plantages die langs de stad liggen. 

De tocht die wij deden was de co combo tour en duurde zo'n 5 a 6 uur waarbij een heerlijke Thaise maaltijd was inbegrepen. Dit is echt een aanrader als je Bangkok bezoekt. Meer info en reserveren via de website van Co van Kessel Biketours.

met de Fiets door Bangkok - leuke dingen om te doen in Bangkok

laatste blogartikels: