Zoeken
Delaatsteminuut Logo

Visum aanvragen voor Egypte


Door Redactie DLM | Datum zaterdag 4 november 2023

Vlieg je vanaf een van de Belgische luchthavens naar Egypte voor een winterzonvakantie of een strandvakantie? Dan moet je over een visum Egypte beschikken. Laat de vakantie soepel beginnen door vooraf online een visum aan te vragen om zo zonder zorgen naar Egypte te reizen.


Tekst: Redactie DLM / Foto('s): delaatsteminuut.be




- advertentie -



Het e-visum voor Egypte


Het aanvragen van een visum is verplicht voor bijna alle reizigers die naar Egypte reizen. Het visum is gemakkelijk online aan te vragen doormiddel van het digitale aanvraagformulier. Dat betekent dat je vanuit huis een visum kunt aanvragen en daarvoor geen bezoek aan de ambassade of het consulaat van Egypte hoeft te brengen. Het elektronische visum wordt dan per e-mail naar je toegestuurd en deze kunt je dan thuis printen voor je reis naar Egypte. Het is namelijk verplicht om een geprinte versie van het visum te kunnen overhandigen bij aankomst in het land.


Voorwaarden van het e-visum


Er zitten enkele voorwaarden vast aan het gebruik van het e-visum. Zo moet je de nationaliteit hebben van een land uit de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland. Reizigers met een Belgisch paspoort komen hier dus ook in aanmerking voor. Het visum Egypte voor Belgen is hetzelfde als voor andere Europese reizigers. Om het e-visum aan te kunnen vragen moet je een geldig paspoort (reispas) hebben en die moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag van aankomst in Egypte. Tijdens de aanvraagprocedure is het verplicht om een foto of een scan van je paspoort in te dienen.

Je hoeft bij het aanvragen van het visum nog geen definitieve reisplanning te hebben. Je moet wel een overnachtingsadres invullen in het aanvraagformulier en bij aankomst in het land een definitieve planning kunnen laten zien als ernaar gevraagd wordt. Dat betekent dat als je al weet dat je binnenkort naar Egypte wilt reizen, je alvast een visum kunt aanvragen en daarna pas de reisplannen vast te leggen.


Hoelang mag ik in Egypte blijven?


Er zijn twee varianten elektronische visa: een variant waarmee je maar één keer het land in mag en een andere variant waarmee je vaker het land in mag met hetzelfde visum. De eerste variant (single-entry) van het elektronische visum is 90 dagen geldig, maar dat betekent niet dat je 90 dagen in het land mag verblijven. Met dit deze variant mag je 30 in het land verblijven binnen het geldigheidstermijn van 90 dagen. Dat betekent dat zodra je je visum ontvangt, je 90 dagen de tijd heeft om 30 dagen in Egypte te verblijven. Het gehele verblijf van 30 dagen moet binnen de 90 dagen vallen. Met deze variant mag je één keer het land inreizen.

Met de tweede variant (multiple-entry) mag je vaker het land in met ditzelfde visum binnen een periode van 180 dagen. Elk verblijf in Egypte mag alsnog maar 30 dagen zijn, maar je kunt dus wel vaker op reis. Als je al van tevoren weet dat je binnen 6 maanden vaker naar Egypte reist, is dit visum goedkoper dan elke keer een nieuw visum kopen.


Lastminute naar Egypte?


Vaak worden e-visa voor Egypte binnen doorgaans 5 à 10 werkdagen goedgekeurd, dus kun je het visum ook snel voor vertrek aanvragen. Mocht je toch lastminute naar Egypte reizen en binnen een paar dagen een visum nodig hebben, kun je het visum ook ter plaatse aanvragen. Er wordt echter aangeraden om het visum vooraf online aan te vragen als dat mogelijk is. Zo ben je er zeker van om het land binnen te kunnen omdat het visum als is toegekend en hoef je bij aankomst niet in een lange rij te staan na de vlucht. Dit is zeker handig als je met kinderen reist zodat je meteen door de douane kunt lopen. 


Laatste blogartikels: