Zoeken
Delaatsteminuut Logo

7 leuke dingen om te doen op je vakantie naar Egypte


Door Redactie DLM | Datum zondag 23 oktober 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe en spannende vakantiebestemming? Zo ja, dan moet je zeker Egypte overwegen! Door de fascinerende geschiedenis, verbluffende architectuur en prachtige landschap is er geen tekort aan dingen te zien en te doen in dit geweldige land.


Tekst: Redactie DLM / Foto's: Unsplash

 

- advertentie -


 

En niet te vergeten, het klimaat van Egypte is perfect voor een zonnig uitje in elk jaargetijde. Hier zijn 7 leuke dingen om aan je reisschema toe te voegen


Bezoek de Grote Piramiden van Gizeh


Een reis naar Egypte is niet compleet zonder een bezoek aan de Grote Piramiden van Gizeh. Dit is een van de zeven wereldwonderen uit de oudheid. Deze enorme bouwwerken werden meer dan 4500 jaar geleden gebouwd en zijn werkelijk een lust voor het oog. Je kunt zelfs een van de piramides binnengaan om de oude tombes van dichtbij te bekijken. Zorg er wel voor dat je een jas meeneemt, want het kan binnen fris zijn.


Neem een duik in de Rode Zee


Het helderblauwe water van de Rode Zee roept je naam! Dit wereldberoemde water is perfect om te zwemmen, te snorkelen en te duiken. Houd je ogen open voor kleurrijke koraalriffen en exotische vissen terwijl je de onderwaterwereld verkent. Misschien spot je zelfs wel een dolfijn of haai!


Rijd op een kameel in de woestijn


Een van de beste manieren om de Egyptische woestijn te ervaren is op de rug van een kameel. Dit unieke vervoermiddel wordt in Egypte al eeuwenlang gebruikt. Kameeltochten zijn meestal beschikbaar in de buurt van populaire toeristische bestemmingen zoals Luxor en Aswan. Zorg ervoor dat je onderhandelt met je kameeldrijver. Het is in Egypte gebruikelijk om af te dingen op de prijs.


Bezoek de Vallei der Koningen


Als je geïnteresseerd bent in de Egyptische geschiedenis dan wil je zeker de Vallei der Koningen bezoeken. Dit is een UNESCO Werelderfgoedlocatie net buiten Luxor. Deze ongelooflijke archeologische site herbergt meer dan 60 koninklijke graven, waaronder die van koning Toetanchamon zelf.

 

Hier werden enkele van de machtigste farao's van Egypte begraven, ver weg van nieuwsgierige ogen. Tegenwoordig kunnen bezoekers veel van deze grafkamers verkennen.


Zeil de Nijl ontspannen af op een felucca


De Nijl afvaren op een felucca is een van de beste manieren om deze machtige rivier te ervaren. Felucca's zijn traditionele Egyptische boten die al eeuwenlang worden gebruikt. Tegenwoordig zijn ze populair bij toeristen die willen ontspannen en genieten van het landschap. Misschien zie je zelfs wel krokodillen aan de oever van de rivier liggen.


De Khan el-Khalili Markt in Caïro


De Khan el Khalili Markt is niet voor niets een van de populairste toeristische attracties van Caïro. Deze uitgestrekte markt staat vol met kraampjes die van alles verkopen, van souvenirs tot kruiden. Zorg ervoor dat je met de winkeliers onderhandelt, ze verwachten het van je.

 

Als je je buik vol hebt van het winkelen, ontspan dan met een kopje thee in een van de vele cafés langs het marktplein, terwijl je het leven in Caïro aan je voorbij ziet gaan.


Ga op safari in de Sinaï-woestijn


Ervaar een andere kant van Egypte tijdens een safari door de Sinaï-woestijn. Je krijgt een aantal wilde dieren uit de woestijn van dichtbij te zien, waaronder kamelen, gazellen en wilde ezels. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven.


Egypte is een ongelooflijk land waar zoveel te zien en te doen is. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, het verkennen van ondergrondse graftombes, of gewoon ontspannen op gouden zandstranden tijdens je vakantie in Egypte, er is voor elk wat wils!


last minutes Egypte:

laatste blogartikels: