Albufeira in de Algarve

Albufeira & Parasailing

Eens in Albufeira aangekomen checkten we in op camping Albufeira, een zeer grote camping waar je zowel een camping als een bungalowgedeelte had. Vervolgens gingen we richting de haven van Albufeira waar we iets lekkers gingen eten. De avond viel en het bruisende leven in Albufeira kwam op gang. Daar we toch moe waren van een lange rit en de hitte, besloten we terug te keren naar de camping. Een schitterende sterrenhemel van aan onze tent was te bewonderen. We legden onze matrasjes buiten en gingen op zoek naar sterrenbeelden. 

De volgende dag stond een parasailing van Algar Experience op ons programma. We waren niet alleen, een ander koppel vervoegde ons. Na de verplichte veiligheidsinstructies vertrok de boot in volle vaart het ruime sop in! Heerlijk was het die snelheid & adrenaline. Ergens midden op zee stopte de boot, de windrichting werd gemeten en het eerste duo werd aan de parachute vastgeketend. Tot 35m hoog boven de zeespiegel, het zag er op het eerste zich wat schrikwekkend uit maar de ervaring en het plezier van onze voorgangers stelde ons gerust. Twintig minuten later was het onze beurt. We zette ons schrap 1-2-3 en we vertrokken! Zo hoog in de lucht had je een machtig zicht op Albufeira beach en de omgeving. In de verte zagen we een waterpark op zee, dit zou onze activiteit van de middag zijn. Stilaan begonnen we te dalen en als kers op de taart werden we even ondergedompeld in het water alvorens we op het landingsplatform terug stonden. (Zwemkledij is dus zeker een must!)
Veilig terug in de haven trokken we richting Albufeira city. Hier wat kuieren door de stad, lunchen en op naar het waterpark op zee. Voor 10 euro per persoon kon je inclusief zwemvest en bewaring van je waardevolle spullen genieten van anderhalfuur waterpret. Wat je wel diende te doen was 100 meter de zee in zwemmen waar het waterpark op je ligt te wachten. Het voelde als een echte Wipe-out deelnemer, lachen/gillen/brullen o wat hadden we een pret. 

Moe maar voldaan kwamen we terug op het strand en besloten nog wat te genieten van het zonnetje en een ijsje alvorens we terugkeerden naar de camping. De volgende ochtend konden we uitslapen, nuja uitslapen door de hitte was het in de tent niet uit te houden, we besloten dus verder wat uit te rusten aan het zwembad. Deden wat mee met de aquagym en genoten van een fris drankje. Wat was het heerlijk genieten hier. Nog 2 dagen vakantie en dan moesten we helaas terug richting huis. In de namiddag stond een dolfijnen excursie op het programma. Een ludieke gids nam ons mee op zijn speedboot op zoek naar dolfijnen en als afsluiter een bezoek aan de Benagilgrot,1 van de bekendste en mooiste grotten in de Algarve Het dolfijnen spotten was fantastisch, wat een wonderbaarlijke dieren, mooi, groot en sierlijk bewegen ze zich doorheen het water. Het gevoel en zicht was onbeschrijfelijk. 
Benagilgrot Algarve
LAATSTE ARTIKELS VAN JORIS : 

Tsjechië als vakantiebestemming
Joris 4-okt.-2019
Vakantie in de Algarve (Deel 2)
Joris 4-mei-2019
Vakantie in de Algarve
Joris 3-mrt.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates