Zoeken
Delaatsteminuut Logo
Roadtrip Andalusië


Door Dempsey | Datum zondag 1 juli 2018

Roadtrip in Andalusië : beste locaties 

Met een intrigerende mix van Moorse and Romeinse historische elementen, de typische Spaanse charme en het indrukwekkende landschap waar de bergen hoog boven de rivieren en canyons uittorenen is het nauwelijks verbazingwekkend dat Andalusie een van de meest bezochte regio’s op het Iberisch schiereiland is. Ondanks het feit dat heel wat reizigers hun vakantie doorbrengen op de stranden van de Costa del Sol, zijn er een heleboel unieke locaties die de streek een ideale vakantiebestemming maken voor een road trip. 

Malaga 

De reis van heel wat vakantiegangers begint in Malaga, de op een na grootste stad van Andalusië. Deze mediterrane havenstad is er eentje die ieder type reiziger aanspreekt.

Zonnekloppers zullen hun gading vinden op een van de nabijgelegen stranden terwijl cultuurliefhebbers met volle teugen zullen genieten van het oude centrum.

Ook de promenade is een prachtige locatie onder de Spaanse zon. Of voor wie het iets romantischer mag: tijdens de zonsondergang. De haven is dan weer de plek bij uitstek om heerlijke tapas te proeven of een van de vele visgerechten. 


El Chorro 

Natuurliefhebbers kunnen tijdens hun road trip in Andalusie niet zonder een tussenstop in El Chorro. Deze diepe kloof nabij het stadje Alora ligt in het noordwesten van Malaga en staat vooral bekend om de Caminito del Rey, ooit een van de gevaarlijkste paden ter wereld.

De historische trail is echter helemaal gerenoveerd sinds 2014 en biedt toeristen nu de mogelijkheid te genieten van een van de mooiste stukjes natuur van Andalusië. 

Ronda 

Het stadje Ronda geniet van een dramatische setting. Het is gebouwd boven een diepe ravijn waardoor het enkele van de beste uitzichten garandeert.

De witgewassen huisjes zijn typisch voor de traditionele Andalusische cultuur en hoewel het centrum met de nauwe straatjes aangenaam vertoeven zijn, is het een ander bouwwerk dat met de aandacht gaat lopen. 

Plaza de Toros is de tweede oudste stierenarena van Spanje en is nog regelmatig de setting voor het Feria Goyesca, een festival waar een klassiek stierengevecht wordt gehouden en er een parade is vol mensen die 18e eeuwse kostuums dragen. 

De traditionele cultuur van Jerez de la Frontera 

Gelegen op zo’n 35 kilometer van Cadiz, deze stad is beroemd omwille van de vele paardenshows. Maar naast het tentoonstellen van deze volbloedpaarden is Jerez de la Frontera nog om een andere reden een bezoek waard.

De traditionele kunstvorm van het flamenco dansen is hier op zijn best. Waag je zelf aan deze zuiderse dans of geniet van de cante jondo, een typische zigeunerzang van deze streek. 
Flamenco dans in Jerez de la Frontera, Andalusië

Niet te missen: Sevilla 

Kleurrijke festivals en de beroemde flamenco dans zit in de cultuur van Sevilla verweven. Reizigers zijn dan ook altijd verheugd om een van deze culturele evenementen bij te wonen, maar zelfs al passen deze niet in je reisplanning, dan heeft de stad nog heel wat in petto.

Van gezellige kasseien weggetjes tot eleganta plaza’s die omringd zijn door een prachtige architectuur. Een voorbeeld van deze architectuur is de kathedraal, wellicht het belangrijkste monument van Sevilla. 
Plaza España in Sevilla
Cordoba 
La Mezquita ofwel de Grote Moskee is de trekpleister van Cordoba. Het is een van de meest indrukwekkende Islamitische bouwwerken ooit gebouwd en staat dan ook terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ook de Joodse wijk is een gezellige buurt om een namiddag in rond te dwalen met de vele smalle voetgangersstraatjes en binnenpleintjes. Deze laatste worden door de bewoners ook vaak versierd met kleurrijke bloempotten. 
Grote Moskee van Cordoba
Granada 
Granada is een stad die je zeker niet mag overslaan tijdens je road trip door Andalusië. Al was het maar voor het Alhambra, een van de meest bezochte plaatsen in Andalusië. Dit spectaculaire paleis met vele tuinen begon duizend jaar geleden als een verstevigd fort. De stad zelf is dan weer een openluchtmuseum dat bol staat van een rijke cultuur en geschiedenis. De vele Moorse, Joodse, Romeinse en Christelijke elementen die je in het straatbeeld ziet zijn een blauwdruk van de turbulente geschiedenis van de stad. 
De Alpujarra dorpen 
Deze kleine dorpen strekken zich uit over een groot gebied in de regio rondom Granada. Het is gelegen nabij de Sierra Nevada bergketens en kent daarom een indrukwekkend landschap. Een daguitstap in een van deze vele dorpen is een unieke ervaring. De lokale bevolking demonstreert je het vele handwerk dat ze maken en die ze proberen te verkopen. Ooit was dit gebied zelfs een van de belangrijkste voor de handel van zijde. 

Tekst : Blogger Dempsey | Foto's : Dempsey / Pixabay

NUTTIGE LINKS: 

- Last Minutes Costa Del Sol
- Vakantiehuisjes in Andalusië
- Goedkope vliegtickets Spanje
- VakantieBlog Startpagina

De Alpujarra dorpen in Andalisië
LAATSTE ARTIKELS VAN DEMPSEY :