Dodelijke reputatie


Het was tegelijk de manier waarop we deze tocht leerden kennen, én de reden waarom we naar Malaga trokken. Klimmers die de afgebrokkelde paden overbrugden, terwijl de 100 meter diepe afgrond slechts een val verwijderd was. De reputatie was dan ook ineens de reden waarom meer avonturiers naar El Caminito del Rey trokken, op zoek naar uitdagingen met soms een dodelijke afloop. Ondanks het feit dat het Koningspad verboden terrein was. Dat zorgde ervoor dat de Spaanse overheid de beslissing maakte om het pad te renoveren. 

Na de restauratie 

Dat het pad net nu volledig is gerestaureerd vinden we deels jammer. Het liefst van al hadden we het oorspronkelijke pad gewandeld en niet de toeristische variant ervan die sinds vorige maand officieel werd geopend. De restauratie heeft ervoor gezorgd dat El Caminito del Rey opnieuw toegankelijk is voor het publiek. Tenminste als je een entreeticket (10 euro) hebt gekocht voor de boardwalk, het beroemdste stuk van de trail. 

Het wandelen van El Caminito del Rey 

De volgende ochtend zijn we al weer vroeg op pad om op tijd bij het begin van de boardwalk te geraken. Wie een entreeticket boekt, moet immers kiezen voor een bepaald tijdslot en dus kan je maar beter op tijd zijn. We zijn nog maar pas op weg als we opnieuw een luid geknor horen. Vlug grijpen we de eerste dikke tak die op ons pad ligt om ons te verdedigen als dat nodig zou zijn, maar het blijkt om een echo te gaan. Het wilde zwijn bevindt zich immers aan de andere kant van het water. 

Bij de ingang van El Caminito del Rey krijgen we een helm toegestopt vooraleer de poorten opengaan. Na zo’n tien minuten zetten we onze eerste stappen op de houten planken van de nieuwe trail. Het is pas nu dat we opmerken dat het oude pad niet is verdwenen, maar onder het vernieuwde pad ligt. Als we de verslechterde staat van het oude pad aandachtig bekijken, kan het contrast met het vernieuwde en bredere pad niet groter zijn. Eén iets is duidelijk. De thrillfactor van El Caminito del Rey is volledig verdwenen. De boardwalk is niet alleen een stuk breder, maar is nog eens afgeschermd met een metershoge omheining. Dat het pad volledig veilig is, is te merken aan de vele toeristen en kinderen die ons vergezellen tijdens de kilometerslange trail. 
LAATSTE ARTIKELS VAN DEMPSEY : 

Reizen in groep met Joker
Dempsey 4-feb.-2020
7 Bestemmingen om de winter te overleven
Dempsey 26-dec.-2019
Plaatsen die mooier zijn in de winter dan in de zomer
Dempsey 11-dec.-2019
Meer blogposts ...
Abonneer je voor
automatische updates