Zoeken
Delaatsteminuut Logo
de 10 mooiste stranden van australie
Door Dempsey | Datum maandag 31 december 2029
Over de hele wereld is Australie gekend omwille van zijn prachtige stranden. En wie er al is geweest, zal dat best begrijpen. Met enkele van de langste stukken met zand bedekte kustlijn ter wereld zijn de stranden van Down Under niet alleen talrijk, maar ook erg adembenemend. Australië draagt dan ook zorg voor zijn stranden en zorgt dat ze niet vervuild zijn, maar welke zijn de beste? 

10. Bondi Beach, Sydney 

Vooral de omgeving van Bondi Beach maakt dit een niet te missen strand. Het was de thuis van ’s werelds eerste Surf Life Saving Club en hier speelden in het begin van de vorige eeuw heel wat protesten af om de bikini te aanvaarden als strandkledij. Tegenwoordig is Bondi Beach een erg populair strand geworden, dus hou rekening met toeristische prijzen als je er iets in de buurt gaat eten of drinken. 

9. Lizard Island, North Queensland 

Het volledige Great Barrier Reef is op zich al indrukwekkend, maar het oostelijk gelegen Lizard Island steekt daar nog eens bovenuit. Het is de perfecte bestemming voor een strandvakantie met maar één nadeel: het prijskaartje. Het eiland telt slechts één accommodatie, het Lizard Island resort, met een beginprijs van 1400 dollar per nacht. Hiervoor krijg je wel je eigen vila op een van de meest afgelegen stukjes strand van het land, met tal van duik- en snorkelmogelijkheden vlak voor je woning. 
Mooiste stranden van Australië - Lizard Island

8. Main Beach, Byron Bay 

Byron Bay is de laatste decennia erg gegroeid als toeristische bestemming en daar heeft het stuk strand alles mee te maken. Byron Bay heeft als aantrekkingskracht dat het het meest oostelijk gelegen deel is van Australië. Daarnaast zijn de omstandigheden er ideaal voor surfers en is er een hondvriendelijk gedeelte op het strand. 

7. Mandalay Beach, Walpole

Het westen van Australie wordt vaak over het hoofd gezien, maar Mandalay Beach, gelegen in het zuiden van Perth is de reden waarom je een uitzondering moet maken. Net die afgelegen ligging zorgt ervoor dat het massatoerisme er niet aanwezig is en de natuur er nog ongerept is. De naam komt van het Noorse schipwrak dat zichtbaar is bij laagtij. 
Mooiste stranden van Australië - Main Beach - Byron Bay
6. Wineglass Bay, Freycinet National Park 
Dit strand is gelegen op het nabijgelegen eiland Tasmanie. Het is gelegen in het Freycinet National Park en is een van de hoogtepunten van het eiland. De schoonheid van de baai is één reden waarom je hier naartoe zou moeten reizen, maar daarnaast kan je er ook heerlijk snorkelen of kajakken. 
5. 75 Mile Beach, Fraser Island 
Het is maar normaal dat het langste zandstrand ter wereld deel uitmaakt van deze lijst van de beste stranden van Australië. De naam 75 mile Beach verklapt al heel wat van deze strook kustlijn, maar het heeft meer troeven dan dat. De verschillende kleuren zand zijn een echt schouwspel, net als de grote populatie aan tijgerhaaien in de ondiepe wateren. 
10 mooiste stranden van Australië - Wineglass Bay
4. Main Beach, Noosa 
Main Beach is het perfecte voorbeeld bij uitstek van wat de Sunshine Coast allemaal te bieden heeft. Het biedt een echt postkaartzicht met gouden zand, helderblauw water en golven die ideaal zijn om te zwemmen. Bezoekers hebben er zelfs de kans om walvissen te spotten tijdens hun migratietrek. Een ander voordeel is dat dit strand een gratis parking ter beschikking heeft in tegenstelling tot andere populaire stranden. 
3. Burleigh Heads Beach,Queensland 
Gezien de reputatie als strandbestemming is het maar normaal dat de Gold Coast heel wat prachtige stranden heeft die deze lijst haalt. Hoewel het toenemende toerisme de charme wat wegneemt, is dat bij Burleigh Heads Beach niet het geval. Ondanks de nabijheid van de autosnelweg, vind je hier alle troeven van een tropisch paradijs. 
Mooiste stranden van Australië - Burleigh Heads Beach
2. Cable Beach, Broome 
Nog een grote blikvanger is Cable Beach in West-Australië (zie hoofdfoto bovenaan artikel). Er zijn maar weinig woorden die de pracht van deze locatie kunnen omschrijven. Ondanks de toenemende commercialisering door het Instagram-effect is deze kustlijn nog relatief ongerept. Het is vooral beroemd omwille van één iets: de indrukwekkende zonsondergangen. Iets wat de vele stranden in het oosten van het land dus niet hebben. 
1. Whitehaven Beach, Whitsunday Island 
Wie enkele van de meest gereputeerde stranden van Australië kent, wist dat deze er nog zat aan te komen. Dit strand komt in heel wat brochures voor en dat heeft zo zijn redenen. De kleur van het zand is praktisch wit en vormt een ongelooflijk contrast met de levendige blauwe kleur van het water dat het zand overspoelt bij iedere golf. Whitehaven Beach is zeven kilometer lang wat ervoor zorgt dat het niet meteen te druk wordt in het hoogseizoen, waardoor de magie blijft. 

Tekst : Blogger Dempsey | Foto's : Dempsey / Pixabay
De mooiste stranden van Australië - Whitehaven Beach
LAATSTE ARTIKELS VAN DEMPSEY :