Zoeken
Delaatsteminuut Logo

plaatsen die mooier zijn in de winter dan in de zomer

Door Dempsey | Datum woensdag 11 december 2019

Verlang je ook zo naar de zomer omdat je dan weer naar mooie plaatsen kan reizen? Dan wist je wellicht niet dat je daarop niet hoeft te wachten. Sommige plaatsen zijn immers zelfs mooier in de winterperiode dan in de zomer. Boek die tickets maar alvast!


tallinn, estland 


De middeleeuwse binnenstad van Tallinn is het hele jaar door betoverend, maar tijdens de lange wintermaanden van Estland krijgt het een geheel nieuwe dimensie van schoonheid. Zeker wanneer een laagje sneeuw de dagen van de historische panden bedekt. Maak een wandeling door de versterkte Toompea en uiteindelijk beland je op het Raekoja Plats. Duik in de kleine gebouw naast het stadhuis voor een glas glögi of een zelfgemaakte soep.  

plitvice national park, kroatië 


Stel je een reeks van zestien blauwe meren voor die in elkaar overlopen via kleine watervallen. Stel je nu datzelfde landschap voor, maar dan bevroren. Plitvice National Park is een van de belangrijkste toeristische attracties van Kroatië, maar des te mooier wanneer de watervallen in de tijd bevroren zijn. Een ander voordeel is dat er tijdens de wintermaanden een pak minder volk is. 

Tallin, Estland

hallstatt, oostenrijk 


Hallstatt is een klein dorp aan een meer en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO in Oostenrijk. Het zicht op het dorp is des te indrukwekkender wanneer de nabijgelegen berg Salzburg bedekt is met sneeuw. Het wordt vaak uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen ter wereld en we zijn het daar niet mee oneens. 

gobi-woestijn, mongolië 


Als jij het soort reiziger bent dat naar het diepste Mongolië zou reizen om een ​​paar wollige kamelen in het midden van de bittere winter te bekijken, lees dan verder. Tijdens het Thousand Camel Festival nemen lokale kamelen herders deel aan polowedstrijden en -races. Als je zin hebt om mee te doen, is iedereen welkom om een ​​kameel te beklimmen en mee te doen aan de openingsparade.

Thousand Camel Festival Mongolië

yellowstone national park, verenigde staten


Het uitgestrekte, vulkanische Yellowstone is sinds de prehistorie de thuis van bizons. Tijdens de wintermaanden, wanneer hogere gebieden bedekt zijn met een dikke laag sneeuw, migreren de bizons naar lagere gronden waar het gemakkelijker is om zich op het gras te voeden. 

Natuurliefhebbers zullen in hun element zijn; het park is ook de thuisbasis van beren, elanden, wolven en de antilope. Een andere reden om Yellowstone in de winter te bezoeken is dat tijdens de zomermaanden het park letterlijk overspoeld is met toeristen. 
Yellowstone National Park

schloss neuschwanstein, duitsland 


Herinner je nog het kasteel van de schone slaapster in Disneyland? Wel, dit is het kasteel dat het heeft geïnspireerd. Alleen zal je hier geen volwassenen vinden die verkleed zijn als harige knaagdieren. Schloss Neuschwanstein ligt op een heuvel boven het dorp Hohenschwangau in het zuidwesten van Beieren en is nog mooier in de wintermaanden wanneer het omringende bos met een laagje sneeuw is bedekt.

lapland, finland 


Tijdens de zomermaanden is dit het land waar 24 uur per dag de zon schijnt, maar tijdens de lange winter wordt Lapland in bijna totale duisternis verzwolgen. Dit zou een vrij grimmige tijd van het jaar zijn om te bezoeken, ware het niet dat je de aurora borealis in de lucht zou kunnen zien dansen. Januari, februari en maart zijn vaak de beste tijden om het noorderlicht te zien. 
Schloss Neuschwanstein


Tekst     Blogger Dempsey     |     Foto's     Unsplash / Pixabay





 interessante links

Op rondreis door Tallinn     |     Last minutes Kroatië     |     Last minutes Oostenrijk     |     VakantieBlog startpagina

laatste blogartikels