Zoeken
Delaatsteminuut Logo

Op vakantie naar Alicante in het vroege voorjaar? Deze must-sees mag je niet missen


Door Redactie DLM | Datum maandag 4 maart 2024

Zin in een last minute vakantie naar de zon? In het vroege voorjaar is Spanje een ideale bestemming. De temperaturen zijn daar al heerlijk aangenaam. Zeker in Alicante. Wil je alvast wat vitamine D opdoen voordat de drukte van het hoogseizoen in Spanje begint? Dan profiteer je van ontzettend veel voordelen. Zoals de fijne dagtemperatuur én de goedkope vliegtickets. Als je tussen februari en april naar Alicante gaat, is het er ook lekker rustig. Er zijn nog niet zoveel toeristen waardoor je optimaal van deze 3 must-sees geniet! 


Tekst: Redactie DLM / Foto('s): Unsplash

- advertentie -



Dit moét je doen tijdens je last-minute vakantie naar Alicante

 

Deze tijd is perfect om jezelf alvast een voorproefje te geven op het zomerseizoen. Waar kun je dat beter doen dan in Spanje? Het land herbergt ontzettend veel mooie steden en plaatsen. Zoals Alicante bijvoorbeeld. Er is nu nog niet zoveel toerisme waardoor je de stad én haar bezienswaardigheden op je gemak kunt verkennen. Een leuke bijkomstigheid is dat de vluchten van Brussel naar Alicante nu heel voordelig zijn. Zeker als je last-minute vliegt!

Terwijl jij je bikini alvast io zoekt, vertellen wij je alvast welke must-sees je niet mag missen.

 

1. Struinen door de straatjes van El Barrio de Santa Cruz

 

Ben je een liefhebber van die Mediterraanse vibe? Breng dan zeker een bezoek aan de authentieke straatjes van El Barrio de Santa Cruz. De kleurrijke en traditionele wijk vind je achter Plaza del Carmen. Hier stap je echt even terug in de tijd. Bezoek het oude stadhuis of snuif de geuren op van de 1001 bakken met weelderig bloeiende bloemen. Ben je hongerig geworden? In El Barrio de Santa Cruz vind je ook heel veel Spaanse tapas restaurants. 

 

Tip! In deze wijk staat ook de Santa Maria d’Alacant basiliek. De kerk uit 1400 is rond deze tijd perfect om te bezichtigen, gratis! In het hoogseizoen is het erg vaak ontzettend druk.

 

2. Adembenemend uitzicht vanaf Castillo de Santa Barbara

 

Vanuit welke hoek van de stad je ook een blik werpt naar het hoogste punt, je kunt niet om Castillo de Santa Barbara heen. Je kunt een flinke wandeling maken naar boven, maar je kunt voor enkele euro’s ook de lift nemen. Een bezoek aan het kasteel uit de 9e eeuw is zeker de moeite waard. Alleen al om het adembenemend mooie uitzicht over Alicante.

 

Tip! Combineer het kasteelbezoek met een middagje luieren op het strand van Playa del Postiguet. Dit stadsstrand is 900 meter lang en vind je aan de voet van de Monte Benacantil.

 

3. Quality time op het strand van Playa del Postiguet

 

Naar de zon vliegen betekent ook lekker van de zon genieten. Dat doe je in het vroege voorjaar natuurlijk op Playa del Postiguet. Dit stadsstrand ligt heel dichtbij Castillo de Santa Barbara. Deze bezienswaardigheden in Alicante kun je dus prima op 1 dag plannen. Alle voorzieningen zijn hier aanwezig, inclusief kleedhokjes en mooie schone toiletten.

 

Vlieg je met me mee?

 

Ga jij werken aan je kleurtje op het strand van Playa del Postiguet? Of ga je liever sfeer proeven in de oudste wijk van Alicante met een prachtig uitzicht op het kasteel? Wat je ook doet, een last minute vliegvakantie naar de Spaanse zon is eigenlijk altijd een goed idee. 




laatste blogartikels: