Zoeken
Delaatsteminuut Logo

5 redenen waarom je deze zomer naar Portugal moet


Door Lisa | Datum dinsdag 4 juli 2023

Bestemming Portugal heeft het allemaal: historische steden, wereldberoemde gerechten, natuurlijke landschappen en enkele van 's werelds meest spectaculaire stranden. En als dat nog niet genoeg is, dan geven we hier nog vijf redenen om je volgende vakantie naar Portugal te reizen..

Tekst: Blogger Lisa   |   Afbeeldingen: Unsplash / Pixabay


- advertentie -



Portugal heeft de beste bestemmingen voor een stedentrip


Lissabon en Porto hebben meer bezoekers dan Barcelona, en met reden. Lissabon is een van de minst dure hoofdsteden van Europa, kan gemakkelijk worden verkend in een lang weekend en biedt onderdak aan een paar geweldige monumenten uit de Gouden Eeuw van de Portugese maritieme verkenning. Porto is even aantrekkelijk, het buitengewone stadsbeeld in de steile kloof van de rivier de Douro staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO

Of ontsnap aan het voor de hand liggende en ga naar twee minder bekende noordelijke steden. Braga is klein maar levendig en staat bekend als de religieuze hoofdstad van Portugal door de vele historische kerken. Het vlakbij gelegen Guimarães is de eerste hoofdstad van het land met een middeleeuws centrum dat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat .


 zonvakanties Portugal 

vakantie in Portugal - Lissabon

de heerlijke portugese keuken


Afgezien van de vele, vele manieren om te koken en de vers gevangen kabeljauw, heeft de Portugese eetcultuur zoveel meer te bieden. Het Portugese volk zal zeker proberen je aandacht te richten op de uber-beroemde Francesinha, een combinatie van toast, verschillende soorten vlees, veel kaas en jus eronder. Het kan ook worden geserveerd met het optionele gebakken ei bovenop. Het wordt beschouwd als hun nationale gerecht. En dan hebben ze het nog niet over hun wijnen gehad. 

genieten van enkele van de schoonste stranden van europa 


In 2017 ontving Portugal een hoger percentage Blue Flag-stranden dan enig ander land in Europa. De Algarve alleen al heeft 86 bekroonde stranden, met 22 in en rond het bruisende vakantieoord Albufeira. De inhamstranden tussen de historische steden Lagos en Sagres scoorden ook hoog. Maar je zult overal in het land uitstekende stukken zand vinden. Zelfs Lissabon heeft sublieme stranden direct bij de deur: het is een korte treinrit van de hoofdstad naar de blitse resorts van Estoril en Cascais.

portugal heeft het perfecte klimaat te bieden


Het milde klimaat van Portugal laat je vrijwel het hele jaar door genieten van je reizen. Afhankelijk van waar je naar op zoek bent tijdens je reis naar Portugal, kun je de winter kiezen en van wandeluitstapjes genieten, aangezien de temperatuur zelden onder de 5 graden daalt. Over het algemeen zijn de beste seizoenen om Portugal te bezoeken de lente en de herfst, omdat het weer mooi is met ongeveer 18 tot 25 graden over het hele land en je zonder veel andere reizigers van het landschap en de bezienswaardigheden kunt genieten. In de zomer wordt het behoorlijk heet, vooral in de Algarve, die jaarlijks ongeveer 300 zonnige dagen heeft. Omdat het klimaat echter vrij droog is en het briesje langs de kust je zal afkoelen, hoef je ook hier geen benauwende hitte te doorstaan.

er is geen betere plek om verliefd te worden op surfen

Portugal staat bekend als een geweldig surfland en dus kan je hier een grote surfgemeenschap terugvinden. Als je het echter hebt over surfspots, dan is het vooral het traject van Lissabon naar het kleine vissersdorpje Nazaré die in het oog springt. Hier beweren ze de grootste golf van de wereld te hebben. Andere beroemde plekken zoals Ericeira en Peniche zijn ook gepromoot en wordt vaak over gesproken. Kortom, keuze genoeg. 

Last minutes Portugal:

laatste blogartikels: