Brussel - Dubrovnik 


Vanop Brussels Airport vlieg je in een 2,5 uur naar Dubrovnik. Eenmaal voet aan grond op Kroatische bodem kan het avontuur beginnen. Neem de luchthaven shuttle of een taxi richting Dubrovnik en nog geen uurtje later min loop je door een van de vele poorten die de stad rijk is. 

Daar sta je dan te midden van de oude stad, je voelt je terug de tijd in gereisd enkel de rode cape en de strijdhelm ontbreken je. Met het fototoestel in de hand verken je op het gemak de stad. Je loopt door de vele straatjes en ervaart de gladheid van de straatstenen meer dan eens. Goed/stevig schoeisel is dus zeker geen overbodige luxe.

Oude stadscentrum


Eenmaal op de wallen zagen we Dubrovnik eveneens gekend om zijn rood-oranje daken van bovenuit. De oude uitkijktorens beklimmen gaf ons het gevoel of we hadden de opdracht gekregen als hedendaagse wachters de oude stad te beschermen tegen de vijand. Machtig gevoel was dat! Het was inmiddels middag, onze buik begon te knorren, dus zochten we een gezellig plekje om iets te eten. Op iedere hoek in het oude stadscentrum vindt je wel wat te eten. Al verschillen de prijzen hier heel erg! Kijk dus zeker bij het doorkruisen van de stad regelmatig op de menu’s die voor de restaurants staan, om je niet in het zak te laten zetten.

Abonneer je voor
automatische updates