Zoeken
Delaatsteminuut Logo

de mooiste steden van italië


Door ItalyLover | Datum zondag 30 mei 2021

Italië staat bekend als een van de meest aantrekkelijke landen ter wereld. Wie houdt er niet van pizza en een heerlijke pasta, artistieke meesterwerken en dat allemaal onder een mediterrane zon? We weten allemaal dat we deze dingen kunnen vinden in de Italiaanse beroemde steden Rome, Firenze en Milaan, maar waarom enkel de meest bezochte steden bezoeken als er heel wat onbekende pareltjes?



- advertentie -


manarola

 

Manarola maakt deel uit van het nationale park Cinque Terre (bestaande uit vijf dorpen) in Ligurië en staat bekend als de meest kleurrijke stad ter wereld. De stad lijkt op het palet van een kunstenaar waarin levendige gebouwen elkaar verdringen om ruimte. Elk jaar komen bezoekers massaal naar hier om te wandelen tussen deze vijf steden. Mis geen bezoek aan de kerk van San Lorenzo, mooi zowel van binnen als van buiten, met een prachtig uitzicht op Manarola en naburige steden.

 

sorrento

 

Gelegen op de plek waar de bergen de zee ontmoeten en waar citrusplantages worden afgewisseld met diepe valleien; Sorrento ligt in een buitengewoon landschap. De beschaafde oude stad ligt in de provincie Napels en staat bekend om de productie van kant en keramiek. Drink een glas Falanghina en geniet van de sfeer op het Piazza Tasso-plein, een paradijs voor wie graag mensen observeert. De schoonheid van de stad compenseert het gebrek aan strand met zijn toplocatie; Amalfikust in het noorden, glooiend landschap naar het oosten en het prachtige Capri net voor de kust.


Manarola
manarola
Sorrento
Verona

verona

 

Verona is niet alleen de plek waar Romeo en Juliet verliefd worden, het is ook een prachtige stad waar veel te doen en te zien is! Van oude Romeinse ruïnes (waaronder een ongelooflijk goed bewaard gebleven arena) tot een middeleeuws kasteel, van prachtige pleinen tot historische kerken, Verona barst van de bezienswaardigheden. En, oh ja, het is een van de mooiste steden in Italië ... en net zo romantisch als je zou verwachten!

 

cagliari

 

De naam van de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinië is afgeleid van het Sardijnse Casteddu wat  "kasteel" betekent. Om het beste zicht te krijgen op de goudkleurige palazzi en koepels die de horizon domineren, moet je ervoor zorgen dat je over zee in Cagliari aankomt. Cagliari heeft het beste van beide werelden; een rijke geschiedenis en een stad vol met Romeinse ruïnes, samen met de levendige en jeugdige sfeer van het stijlvolle Poetto-strand.

 

venetië

 

Wat maakt Venetië een van de mooiste steden in, nou ja, de wereld? Er is de unieke, mooie architectuur van Venetië, de prachtige kerken en natuurlijk het markante San Marco plein . Maar wat Venetië echt mooi maakt, is dat het volledig is gebouwd op kanalen- dus er is geen verkeer en langs veel kanalen hoor je alleen maar het geklots van het water!


Cagliari
Venetië
Rome

rome

 

Rome is de grootste stad in Italië en met zijn 2500 jaar geschiedenis en ontelbare archeologische vindplaatsen, kunstmusea, kerken en ruïnes is het misschien wel de meest fascinerende! Ondanks het relatief compacte (en mooie!) historische centrum van Rome, kun je gemakkelijk een maand doorbrengen met het verkennen van de stad en niet alles zien. En ja, er zijn veel plaatsen in Italië te zien, maar naar Italië reizen om te zoeken naar de mooiste plekjes en steden ... en Rome niet te bezoeken? Wel, dat zou een misdaad zijn!

 

firenze

 

Bezoek Firenze eens, en je zult zien waarom het zoveel kunstenaars en schrijvers heeft geïnspireerd! Met zijn sierlijke gebouwen, geplaveide straten en bezienswaardigheden zoals de Duomo en het Palazzo Vecchio, is Firenze een lust voor het oog. In die gebouwen wacht nog meer schoonheid, van Michelangelo's David in de Accademia tot meesterwerken van Leonardo da Vinci, Raphael, Titiaan, Caravaggio en meer in de Uffizi.

 

amalfi

 

Amalfi ligt aan de monding van een diep ravijn, aan de voet van Monte Cerreto in de provincie Salerno. Amalfi wordt omringd door dramatische kliffen en een kustlandschap en heeft een bescheiden omvang. Bezoekers kunnen in 20 minuten van de ene rand van de stad naar de andere lopen. De stad heeft zonovergoten pleinen en kleine stranden; de vele pleinen zijn verbonden door voetgangersstraten geflankeerd door souvenirwinkels, perfect voor het inslaan van limoncello. Mis ook geen bezoek aan de Duomo di Sant'Andrea Apostolo, de 9e-eeuwse rooms-katholieke structuur. Beklim de trappen en bewonder de prachtige mozaïeken en prachtige plafonddetails.

 

laatste blogartikels: