Zoeken
Delaatsteminuut Logo

Redenen om voor Bed and Breakfast te kiezen boven een hotel


Door Redactie DLM | Datum donderdag 20 oktober 2022

Hoewel Bed and Breakfast’s een steeds populairdere optie is voor reizigers die op zoek zijn naar unieke en authentieke accommodaties, zijn er nog steeds veel reizigers die gewoonweg niet begrijpen wat een B&B inhoudt. Er zijn zoveel grote verschillen tussen een Bed and Breakfast en een hotelkamer. Als reiziger wil je er wellicht wat meer over weten, voordat je besluit jouw toekomstige reis te boeken.

In collaboration with NUUK Media


- advertentie -


 

Misvattingen over B&B’s

 

Enkele veel voorkomende misvattingen over B&B’s hebben we op een rij gezet. Dit zijn ook gelijk de redenen waarom je een Bed and Breakfast boven een hotel verkiest.

 

1. B&B is duur

 

Er heerst een misvatting over de tarieven van B&B’s. In Europa zijn B&B's meestal goedkoper dan een kamer bij een tophotel of ketenhotel. Ook is er meer waarde aan de prijs toegevoegd. In een groter hotel zijn er veel meer kamers en aanzienlijk meer gasten. Over het algemeen ervaar je niet dezelfde sfeer en service als in een B&B. Bovendien prijst het hotel alles per stuk. Als je Wifi op je kamer wilt, kost dat extra en ze zijn beperkt. Snacks uit de minibar zijn schandalig duur.

 

Bij een B&B zijn die voorzieningen inbegrepen:


  • ·         Een volledig warm gastronomisch ontbijt.
  • ·         Gratis parkeren zonder te hoeven betalen voor valet parking.
  • ·         B&B biedt gratis Wifi aan al hun gasten.
  • ·         Gasten kunnen vaak genieten van een verscheidenheid aan lectuur, de nieuwste tijdschriften, boeken en bordspellen om aan al hun amusementsbehoeften te voldoen - zonder extra kosten.
  • ·         Een schaal verse koekjes staat altijd op de koffietafel klaar.
  • ·         De beheerders voorzien je vaak in de middag van versnaperingen en lekkere drankjes. Ook kan je op elk moment van de dag gratis koffie en thee krijgen.

 

2. Bed and Breakfast is geen ideale optie voor zakenreizigers

 

Veel mensen denken aan een Bed and Breakfast als een plek waar stelletjes naar toe gaan voor een romantisch weekendje weg. Maar de werkelijkheid is dat deze aanbieders van kleine accommodaties graag zakenreizigers in hun onderkomen laten verblijven. Dat komt omdat zakenreizigers potentieel trouwe terugkerende gasten zijn. Voor zakenreizigers is het vaak moeilijk om van huis weg te gaan om aan hun professionele verplichtingen te voldoen, waarbij een Bed and Breakfast ze onderweg een thuis aanbiedt.

 

Er zijn veel voorzieningen beschikbaar die ze verkiezen en waarvan ze genieten, zoals:


  • ·         Minikoelkasten met gratis water en een plek om medicijnen en snacks koel te bewaren.
  • ·         Huiselijke sfeer en ambiance.
  • ·         Gratis Wifi
  • ·         Rustige en veilige locaties in de gemeenschappen waar ze voor zaken naartoe reizen. Sommige zijn gelegen in het centrum.

 

Wat de kosten betreft, zullen zakenreizigers merken dat veel B&B's bedrijfskortingen aanbieden, vooral aan terugkerende klanten. Bovendien kunnen ze gemakkelijk om aparte facturen vragen als dat nodig is om werkkosten vergoed te krijgen.

 

3. Er is geen privacy in een B&B

 

De B&B's die je tegenwoordig boekt zijn heel anders dan de Bed & Breakfast van enkele decennia geleden. De meeste zijn ontworpen voor privacy, en bieden daarom ook een eigen badkamer. Want dat is vrijwel een must geworden voor mensen die een verblijf buitenshuis boeken. Veel van gebouwen waar een B&B is gevestigd heeft extra isolatie tussen kamers en verdiepingen om de privacy van de gasten tijdens hun verblijf te vergroten.

 

Ten slotte maken veel mensen zich zorgen over het feit dat ze met vreemden in familieverband moeten ontbijten. Maar in de meeste Bed and Breakfast kamers is een klein zitgedeelte gecreëerd waar je alleen kan eten. Ook zijn er vaak meerdere eetgedeeltes in de gemeenschappelijke ruimtes waar je kan ontbijten (binnen of buiten). De realiteit is dat gasten van een B&B graag socializen en daarom ook graag samen ontbijten!

 

Ervaar het zelf en boek een Bed & Breakfast

 

Weg met alle mythes over de Bed & Breakfast locaties! Ervaar zelf de luxe van alle voorzieningen, de unieke locaties en de gezelligheid. Boek bijvoorbeeld een kamer in het Gelderse Terwolde of Belgische Luik en geniet van alles wat dit verblijf je biedt.

 

 

Laatste blogartikels: