Zoeken
Delaatsteminuut Logo

hoe booking.com  reizigers overtuigd via hen te boeken


Door Lisa | Datum donderdag 21 oktober 2021

Meer dan 1,5 miljard mensen boeken jaarlijks een reis en 70% van die boekingen wordt online gedaan. Een uitstekende website om alle informatie te vinden die je zoekt op het gebied van accommodaties is Booking.comDe website die voornamelijk een verzameling accommodatie reserveringen beheert, maar ook vakantiepakketten, vluchten, autoverhuur en luchthaventaxi's aanbiedt. Het staat ook wel bekend als een Online Reisbureau. 


Tekst: Lisa | Foto's: Unsplash



- advertentie -



Op de website booking.com kun je in principe duizenden accommodaties boeken. Dat betekent alles van kamperen tot luxe 5-sterrenhotels. De website werd oorspronkelijk opgericht in in 1996, heeft in de loop der jaren verschillende transities doorgemaakt en bereikte in 2011 een hoogtepunt. De eerste mobiele app van Booking.com werd eind 2010 gelanceerd en is nu beschikbaar voor Android, iPhone, Microsoft Windows en Kindle Fire.


beste prijsgarantie


De populariteit van Booking.com is eenvoudig te verklaren. Niet alleen biedt een ruim en overzichtelijk overzicht van tal van accommodaties wereldwijd, maar het garandeert ook nog eens dat je de laagste prijs boekt voor je hotel of B&B. Hoewel Booking.com zelf nagaat of het wel de laagste prijs biedt, kan het altijd wel eens voorkomen dat je elders een nog lagere prijs hebt gevonden. Je kunt dan via Booking.com het verschil terugvragen. Dit doe je het beste direct na het boeken en tenminste 24 uur voor het inchecken. Stuur de link van de goedkopere prijs naar Booking.com en ze regelen dit snel voor je. Let wel, dat het om dezelfde accommodatie moet gaan en voor dezelfde reisperiode.


partnerschap met eigenaren van hotels en accommodaties


Maar hoe verdient Booking.com geld als het de beste prijs garandeert?

 

Het uitgangspunt van Booking.com is eenvoudig: eigenaren van accommodaties werken samen met de site en verstrekken informatie over hun accommodatie, die vervolgens wordt weergegeven in de catalogus van beschikbare kamers van Booking.com. De site promoot ook hotels via zoekmachinelijsten. Booking.com neemt vervolgens een commissie op basis van elke boeking die via de site wordt gemaakt. Deze commissie wordt aangerekend bij de eigenaren en niet bij de reizigers die de kamer boeken.

 

Net dit eenvoudige concept heeft ervoor gezorgd dat ondertussen meer dan 950.000 eigendommen in meer dan 40 talen wordt aangeboden. Goed voor zo´n 1,5 miljoen geboekte overnachtingen per dag.

 

In ruil voor deze commissie biedt Booking.com niet alleen de accommodaties aan op hun website, maar regelt het ook de klachten en problemen met een boeking. Als reiziger zit je dus dubbel zo goed, mocht het ooit gebeuren dat een accommodatie niets van je boeking afweet.


kies de accommodatie die het beste bij je past


Tijdens het reizen heeft iedere reiziger andere voorkeuren wanneer het gaat om accommodatie. Zakenmensen hebben graag dat er goedwerkende wifi is en misschien zelfs een conferentiezaal in het hotel, terwijl backpackers gerust wat comfort willen opgeven voor een lagere prijs.

 

Via de website van Booking.com kun je dan ook makkelijk gaan filteren op de verschillende faciliteiten die een accommodatie aanbiedt. Kies je voor een hostel, camping, B&B of een hotel? Zijn huisdieren toegelaten? Is er parking dichtbij de accommodatie? De lijst gaat maar door. Daarnaast kun je ook meteen gaan instellen wat je budget is per nacht voor de kamer. Ten slotte krijg je een lijst met alle accommodaties die voldoen aan je vereisten en die beschikbare kamers hebben voor de door jou ingestelde reisdata. Het zorgt ervoor dat een accommodatie zoeken en boeken nog nooit zo eenvoudig was.


accommodaties in meer dan 240 landen


We hebben al verteld dat Booking.com goed is voor 1,5 miljoen overnachtingen per dag. Hiermee is het de meest bezochte reiswebsite wat het verkeer betreft. Zo bezoeken maar liefst 100 miljoen mensen per dag de website. Een uitzonderlijk hoog aantal reizigers dus die zoeken naar een passend hotel op een van de 143.000 bestemmingen in maar liefst 240 landen. Het zijn indrukwekkende cijfers waarmee mag gesteld worden dat Booking.com voor een revolutie heeft gezorgd in de reissector. Want zeg nu zelf, wie heeft nog nooit een overnachting via Booking.com geboekt?


 bezoek Booking.com 



waarom kiezen mensen voor booking.com?


  •  ✅ het grootste aanbod hotels en accommodaties 
  •  ✅ extra korting voor frequente gebruikers met Genius 
  •  ✅ beste prijsgarantie 
  •  ✅ actief in meer dan 240 landen

Laatste blogartikels: