Zoeken
Delaatsteminuut Logo

thermae 2000 valkenburg


Door Jerry | Datum woensdag 9 augustus 2023

Het kuuroord, dat opgericht werd in 1989, ligt midden in het groen, bovenop de beroemde Cauberg in Valkenburg aan de Geul (Nederland) waar tot voor enkele jaren de aankomst lag van de Amstel Gold Race. Diep onder de grond bevinden zich 3 thermale bronnen, waarvan 1 bron geschikt is voor drinkwater en 2 warmwaterbronnen (33°) dewelke gebruikt worden voor de binnen en buitenbaden.

Tekst: Blogger Jerry | Foto's : Jerry Vandyck / Pixabay


- advertentie -



We zijn aangekomen bij Thermae 2000 Valkenburg voor ons last minute weekendje sauna. Nadat we onze wagen op de privéparking van het hotel hebben geparkeerd begeven we ons naar de balie waar een vriendelijke jongedame ons hartelijk verwelkomt en we meteen een glaasje bronwater aangeboden krijgen. 

De hotelkamer is nog niet beschikbaar maar in de kleedkamers voor hotelgasten zijn ruime lockers om onze bagage achter te laten. Van hieruit hebben we rechtstreeks toegang tot de wellness. 

Aangezien we gekomen zijn om volop te genieten is het fantastisch dat we een kwartier nadat we onze wagen geparkeerd hebben al heerlijk liggen te relaxen in het Lotusbad, een zeer ruime jacuzzi

Het is redelijk rustig op dit middaguur wat ons de kans biedt om lekker aan te komen. Héél de dag door kan je op vaste tijdstippen meedoen aan groepsactiviteiten. 

Speciale opgietsessies waarbij je jezelf insmeert met honing, floatingsessies of luisteren naar onderwatergeluiden tijdens Thermae Motion, het aanbod is zeer gevarieerd en voor zowat iedereen toegankelijk. Je hoeft hiervoor niets extra te betalen, juist zorgen dat je tijdig aanwezig bent. Voor sommige activiteiten dien je wel in te schrijven aan de onthaaldesk. 


ontspannen in de beste thermen van limburg


In Thermae 2000 Valkenburg kom je vooral om te ontspannen in de wellness, je batterijen op te laden, om te 'herbronnen'. We hebben het 2-daags arrangement geboekt met hotelovernachting. De hotelparking voor de deur is heel erg praktisch en kost €15 per nacht. Voor deze prijs kan je in Valkenburg zelf geen parkeerplaats vinden. In heel Valkenburg zijn er trouwens bijna geen gratis parkeerplaatsen. 


Enkel in de straat parallel met het station van Valkenburg is gratis parkeren mogelijk, maar dit is een behoorlijk stukje wandelen tot aan Thermae 2000. In de arrangementsprijs zitten badjas, slippers en handdoeken inbegrepen, ideaal, zo moeten we die niet zelf meenemen of huren.



 ontdek thermae 2000 


last minute genieten in Thermae 2000


thermae motion


Na 15 minuten heerlijk chillen in de Lotus Jacuzzi nemen we deel aan een Thermae Motion sessie. Het concept is héél eenvoudig. Nadat iedereen een floater (lange kunststof buis die blijft drijven) heeft gekregen en zijn of haar plekje heeft gekozen in het groot binnenbad dat voor dergelijke sessies dienst doet, worden de lange gordijnen gesloten. Op die manier is er niet te veel last van storende geluiden en zorgt de verduistering voor een rustgevend effect. Onderwater hoor je zachte rustgevende klanken waarin je bekende melodieën in herkent terwijl je je langzaam laat drijven. 


Instrumentale versies van Let it Be of Hotel California klinken zachtjes door de boxen. Onderwaterspots dewelke geleidelijk van kleur veranderen maken het geheel compleet en zorgen voor een ontspannend effect. In het plafond zijn kleine lichtjes geplaatst met een gekleurde sterrenhemel tot effect. Na de sessie zie ik méér dan 1 glimlach op de deelnemers hun gelaat verschijnen, ja dit was even heerlijk wegdromen. 


totaalgebeuren


Thermae 2000 is een totaalgebeuren, wat betekent dat je naast de thermale baden echt alles vindt wat je nodig hebt om fijne momenten te beleven. Hierbij wordt uiteraard ook aan de innerlijke mens gedacht. Er zijn meerdere eetgelegenheden en je hoeft je geen zorgen te maken over cash geld. 


Bij inchecken krijg je een elektronische armband om die gescand wordt telkens je iets consumeert in één van de vele bars of restaurants. Even een cocktail drinken op het buitenterras? Gewoon je polsband scannen en klaar is kees. Bij uitchecken reken je alles gewoon af. 


Lunchen doen we in restaurant Senses. We houden van gezond, dus geen steak met frietjes, maar een lekkere maaltijdsalade. We bestellen de salade met geitenkaas en eentje met gerookte zalm en currysaus, vergezeld van 1 liter thermaal water, ditmaal de bruisende versie. Alles wordt opgediend door uiterst vriendelijk personeel. Het diner kan je 's avonds nuttigen in restaurant Pure. 


overnachten in zuid limburg


De kwaliteit van onze lunch is trouwens prima, alsook de attente en vriendelijke bediening. Na de lunch nemen we even de tijd om de bagage te droppen in onze kamer, een 'classic double room' met uitzicht op het mooie Limburgse Heuvelland. We boekten een kamer met ontbijt zonder franjes voorzien alle standaardcomfort. Het ontbijt is trouwens steeds inbegrepen in de kamerprijs.


Heb je voor je overnachting graag wat meer ruimte, luxe of comfort, kies dan voor de 'superior relax room' met extra voorzieningen zoals privé sauna of massagestoel op je kamer. Ze hebben ook 2 luxueuze  'Piramide Suites' met whirlpool in de top van de piramide met een adembenemend mooi uitzicht. 


uitgebreid saunalandschap


Thermae 2000 omvat een indrukwekkend saunalandschap. Een zeer ruim aanbod van verschillende sauna's gaande van kleine infraroodsauna's voor 2 personen tot familiesauna's voor de diverse opgietsessies. 

Elke sauna heeft zijn eigen naam gekregen. Zo zijn er de Tuli sauna en de Ruusu Sauna (rozen sauna 80°). De voorbije jaren werd er flink geïnvesteerd in nieuwe sauna's en andere faciliteiten zoals jacuzzi's buiten met zicht op de groene omgeving.  


turks stoombad & grote ligweide


Naast de centraal gelegen douches is er een prachtig Turks stoombad. Afkoelen na de saunasessie kan in het koude buitenbad (21°). Buiten zijn er zeer ruime ligweides en enkele zonneterrassen.  Dankzij de vele sauna's heb je niet snel het gevoel dat het er héél druk is. Kleine snacks nuttigen doe je buiten aan de foodtruck.


massages en schoonheidsbehandelingen


Op zondag doen we onszelf te goed aan een ontspannende nek en schoudermassage en laat ik mijn gelaat behandelen door een professioneel opgeleide dame die me een deugddoende gezichtsbehandeling geeft zodat ik er weer stralend mooi uitzie. De rest van de dag genieten we verder van de heerlijke sauna's en zwembaden om pas in de late avond terug naar huis te rijden.

 Thermae 2000 sluit dagelijks omstreeks 23u en is de ideale plek om er even helemaal tussenuit te zijn. Minder dan een halfuur rijden vanaf Maastricht en vlot bereikbaar vanuit België. Reken op ongeveer anderhalf uur rijden vanuit Antwerpen. 


TIP: Boek een kamer gedurende de kerstperiode en combineer jouw verblijf met een bezoek aan de beroemde kerstmarkt in de mergelgrotten van Valkenburg


voordelig last minute naar thermae 2000


Ben je dringend toe aan wat ontspanning? Boek Thermae 2000 last minute voor leuk een weekendje weg.  De ideale plek om helemaal tot je Boeddhanatuur te komen. Regelmatig zijn er last minute aanbiedingen en arrangementen beschikbaar.  Schrijf je in op de nieuwsbrief van Thermae 2000 en je bent meteen op de hoogte van nieuwe promo's of kortingen. 

 last minute naar de sauna  


Genieten in de sauna van Thermae 2000 Valkenburg
Kom tot rust in Thermae 2000 Valkenburg
Ruim aanbod sauna's bij Thermae 2000 Valkenburg

badkledingdagen en ongeklede dagen thermae 2000 :


Het eerste volle weekend van de maand is badkleding weekend.

Elke dinsdag is badkledingdag. 

Elke donderdag is naaktdag. Dit betekent dat je geen badkleding mag dragen, zowel niet in het sauna gedeelte als in het badengedeelte.

Alle andere dagen is 'mixdag'. Dit betekent badkleding verplicht in het badengedeelte en verboden in het saunagedeelte. 


Een dagticket met toegang tot wellness centrum kan al vanaf €39.50 p.p. - koop hier jouw tickets en geniet van een voordelig tarief.

Soms zijn er speciale evenementen waardoor er wordt afgeweken van de hierboven vermelde standaarden. De up-to-date kalender met tarieven en meer informatie vind je hier.


laatste blogartikels :