Zoeken
Delaatsteminuut Logo
Kuren in Thermae 2000 Valkenburg
Door Jerry | Datum zondag 3 december 2017

Kuren in Thermae 2000 Valkenburg 

We zijn aangekomen in Thermae 2000 te Valkenburg. Nadat we onze wagen op de privéparking van het hotel hebben geparkeerd begeven we ons naar de balie waar een vriendelijke jongedame ons hartelijk verwelkomt en we meteen een glaasje bronwater, of moet ik zeggen thermaalwater, aangeboden krijgen.

Het kuuroord, dat opgericht werd in 1989, ligt midden in het groen, bovenop de beroemde Cauberg in Valkenburg, waar tot voor enkele jaren de aankomst lag van de Amstel Gold Race (sinds enkele edities is de aankomstlijn een stukje opgeschoven). Diep onder de grond bevinden zich 3 bronnen, waarvan 1 bron geschikt is voor drinkwater (wat we zonet bij aankomst al hebben mogen proeven) en 2 warmwaterbronnen (33°) die gebruikt worden voor de binnen en buitenbaden van het kuuroord.

BEKIJK ACTUEEL AANBOD

Genieten en herbronnen in Thermae 2000


In Thermae 2000 Valkenburg kom je vooral om te genieten, je batterijen weer op te laden, om te 'herbronnen'. We hebben een 2-daags arrangement geboekt met hotelovernachting via Booking.com. Dankzij de Genius status die ik bij Booking heb verworven is het arrangement nog eens extra voordelig. Voor 1 overnachting en 2 dagen onbeperkt toegang tot het welnesscentrum betalen we zo'n €182 voor 2 personen

De parking voor de deur van het hotel is heel erg praktisch en daar betaal je €15.00 voor per overnachting. Voor die prijs kan je in Valkenburg zelf geen parkeerplaats vinden. In heel Valkenburg zijn er trouwens bijna geen plaatsen waar je gratis mag parkeren. Enkel in de straat die parallel ligt met het station van Valkenburg is gratis parkeren mogelijk, maar dit is nog een behoorlijk stukje wandelen tot aan Thermae 2000. In de prijs van het arrangement zit ook het gebruik van badjas, slippers en handdoeken inbegrepen, ideaal, dan hoeven we die ook niet zelf mee te nemen of er nog extra te huren.
Kuren in therma 2000 - Valkenburg
Onze hotelkamer is nog niet beschikbaar maar in de kleedkamers voor hotelgatsen zijn ruime lockers voorzien waar we onze bagage in kunnen achterlaten. Van hieruit hebben we ook rechtstreeks toegang tot het welnesscentrum. Aangezien we gekomen zijn om volop te genieten van de thermen is het fantastisch dat we nog geen halfuur nadat we onze wagen geparkeerd hebben al heerlijk liggen te genieten in de  Lotus Jacuzzi, een zeer ruim bubbelbad waar je makkelijk met 10 personen in plaats kan nemen. 

Het is nog redelijk rustig op dit middaguur wat ons de kans geeft om lekker aan te komen. Héél de dag door kan je op vaste tijdstippen ook meedoen aan groepsactiviteiten die door het welnesscentrum georganiseerd worden. Een speciale opgietsessie waarbij je jezelf insmeert met honing, een floatsessie of genieten van onderwatergeluiden tijdens Thermae in Motion, het aanbod is zeer gevarieerd en voor zowat iedereen toegankelijk. Je hoeft hiervoor niets extra te betalen, juist zorgen dat je tijdig aanwezig bent.
Genieten in de sauna van Thermae 2000 Valkenburg
KOm helemaal tot rust in Thermae 2000 Valkenburg
Ruim aanbod sauna's bij Thermae 2000 Valkenburg
Na te zijn aangekomen in de Lotus Jacuzzi nemen we deel aan een Thermae in Motion sessie. Het concept is eigenlijk héél eenvoudig. Nadat iedereen een floater (lange kunststof buis die blijft drijven waardoor je erop kan steunen door deze in je nek of onder je voeten te plaatsen) heeft gekregen en een plekje heeft gevonden in het grote binnenbad dat voor dergelijke sessies dienst doet, worden de lange gordijnen die rondom het bad hangen gesloten. Op die manier is er niet te veel last van storende geluiden en zorgt de verduistering ook al voor een rustgevend effect. 

Onder water hoor je zachte klanken die een rustgevend effect hebben en waar je na enige tijd ook bekende melodieën in gaat herkennen. Een rustig instrumentale versie van Let it Be of Hotel California klinken zachtjes onder water. Onderwaterspots die geleidelijk van kleur veranderen maken het geheel compleet en zorgen voor een ontspannend effect. Ook in het plafond zijn kleine lichtjes geplaatst die voor een gekleurde sterrenhemel effect zorgen Na een goeie 10 minuten gaan de gordijnen weer open en is deze sessie afgelopen. Ik zie méér dan 1 glimlach op de deelnemers hun gelaat verschijnen, ja dit is even heerlijk genieten. 
de ideale plek om er even helemaal tussenuit te zijn en je batterijen weer op te laden
Thermae 2000 is een totaalgebeuren, wat wil zeggen dat je binnen alles vindt wat je nodig hebt om een fijne tijd te beleven. Hierbij wordt uiteraard ook aan de innerlijke mens gedacht. Meerdere eetgelegenheden zijn aanwezig in het welnesscentrum en je hoeft je geen zorgen te maken over het meedragen van cash geld. 

Bij het inchecken krijg je een elektronische armband om die gescand wordt telkens je iets consumeert in één van de vele bars of restaurants. Even een flesje thermaalwater drinken op het buitenterras? Gewoon je polsband laten scannen en klaar is kees. Nadien reken je alles gewoon af bij het uitchecken. Lunchen doen we in restaurant Senses. We houden het gezond dus even geen steak met frietjes, doe ons allebei maar een lekkere maaltijdsalade. We bestellen een salade met geitenkaas en eentje met gerookte zalm en currysaus, vergezeld van, wat had je gedacht, een liter thermaal water, maar dan wel de bruisende versie (de prik wordt er nadien aan toegevoegd :-) ).

Overnachten in Valkenburg


De kwaliteit van onze lunch is trouwens prima, wat ook gezegd kan worden van de attente en vriendelijke bediening. Na de lunch nemen we even de tijd om de bagege te droppen in onze hotelkamer, die intussen beschikbaar is. Het is een standaardkamer met uitzicht op het groen. Geen grote luxe maar wel een hotelkamer zonder franjes die voorzien is van het nodige standaardcomfort. Heb je graag wat meer ruimte, luxe of comfort dan kan je altijd kiezen voor een superior kamer of een suite, al dan niet met extra voorzieningen zoals een privé sauna op je kamer. Aangezien wij vooral komen om te kuren is dergelijke standaardkamer voor ons prima. 

Een groot deel van Thermae 2000 omvat het saunalandschap. Hier vind je een zeer ruim aanbod van sauna's gaande van kleine infraroodsauna's waar je maar met 2 personen in plaats kan nemen (betalend) tot familiesauna's waar je met enkele tientallen mensen in kan. Die laatste worden dan ook vooral gebruikt voor de diverse opgietsessies. Elke sauna heeft zijn eigen naam gekregen. Zo zien we onder andere de Tuli sauna en de Ruusu Sauna (rozen sauna 80°).

AANBIEDINGEN THERMAE 2000
Buitenbad Valkenburg
Sinds kort is er binnen ook een nieuw gedeelte geopend met een fantastisch Turks stoombad  in meerdere verdiepingen. Afkoelen na een saunasessie kan je perfect in het koude buitenbad (21°) of als je het aandurft kan je ook een houten vat vol koud water over je heen laten vloeien. Buiten is er een zeer ruime ligweide en enkele zonneterrassen waar je ook een kleine snack kan nuttigen. Wat niet veel mensen weten is dat er beneden in de tuin ook een blote voetenpad is aangelegd. Dit hebben we ook even uitgetest, al is het begin ervan niet goed aangegeven. 

Op zondag doen we onszelf nog te goed aan een ontspannende nek en schoudermassage en voor het eerst laat ik ook mijn gelaat eens onder handen nemen in het welnesscentrum waar een professioneel opgeleide dame me een deugddoende gezichtsbehandeling geeft. De rest van de dag genieten we nog verder van de heerlijke sauna's en zwembaden om pas laat op de dag weer terugnaar Antwerpen te rijden. 

Thermae 2000 Valkenburg is de ideale plek om er even helemaal tussenuit te zijn en je batterijen weer op te laden. Het is op minder dan een halfuur rijden van Maastricht en vlot bereikbaar vanuit België. Reken op bijna anderhalfuur rijden vanuit Antwerpen. 

TIP: Boek een kamer tijdens de kerstperiode en combineer een verblijf in Thermae 2000 Valkenburg met een bezoek aan de beroemde kerstmarkt van Valkenburgse in de mergelgrotten

Praktische info:

- Het eerste volle weekend van de maand is het badkleding weekend
- Het wellness center heeft een eigen hotel maar er zijn ook voordelige hotels in het centrum van Valkenburg
Thermae 2000 Valkenburg


LAATSTE BLOGARTIKELS VAN JERRY :